18. kesäkuuta 2016

RANDOM FACTS

• Tykkään ukkosesta. En muista, että oisin koskaan pelänny ukkosta, vaan oon aina nauttinu siitä. Lapsuudestakin on jääny mieleen myrskyiset kesäyöt, kun istuin sängyssäni ikkunan ääressä kuuntelemassa vaikuttavaa jylinää ja ihailemassa taivaan salamointia aina niin kauan, kunnes se loppui. Voi että, tulispa joku yö sellainen kunnon ukkonen niin vois taas tehdä noin!

• Aivastelen jatkuvasti. En tiiä kärsinkö ehkä jostain tunnistamattomasta allergiasta, mut aivastan päivässä varmasti toistakymmentä kertaa. Etenkin kassalla työskennellessä se on vähän kiusallista, sillä miun aivastukset ei oo mitään sellaisia söpöjä pieniä tsiuh-tuhahduksia vaan isoja ja hallitsemattomia. Ja niitä tulee yleensä 2-3 kerrallaan.

IMG_6017

• Yksi harvoista asioista, joita kaipaan opiskelemisessa, on muistiinpanojen tekeminen. Jo ala-asteella alkoi se stabiloilla ja käsialoilla leikittely ja vielä lukiossakin miun suosikkeja oli ne opettajat, joiden tunneilla tehtiin kunnolliset ja selkeät muistiinpanot. Sen lisäksi, että vihkoista tuli siistin näköisiä, opitut asiat jäi paremmin mieleen kun ne kirjoitti ylös ja kokeisiin kertaaminen oli huomattavasti kivempaa muistiinpanoista kuin kirjasta. Noh, enköhän mie vielä joskus pääse näpertämään kynieni ja vihkojeni kanssa johonkin kouluun!

• Rakastan uusia perunoita, siis ihan oikeesti rakastan. Aina keväisin kun ekat varhaisperunat ilmestyy kauppoihin, en meinaa pysyä housuissani ja lautaselle päätyykin aina melko kunnioitettavan kokoinen keko pottuja. Sekä tietysti reilusti voita niiden kanssa, naminami.

• Oon todella laiska poistamaan puhelimesta kuvia. Venytän sitä aina siihen pisteeseen asti, kunnes muisti on aivan täynnä ja roskiin päätyykin usein montasataa kuvaa kerralla. Ja sitten ne poistetut kuvat menee vielä sinne Äskettäin poistetut-kansioon, käsi ylös kuka on koskaan oikeesti hyötynyt tuosta ominaisuudesta? Ainakin omasta mielestäni täysin turha juttu, samoin kuin se Selfiet-kansio :-D Joka tapauksessa, seuraavalta puhelimelta haluan luultavasti vähän normaalia isompaa muistia, sillä kuvaan puhelimella kuitenkin suht paljon ja se kameran rullan siivoaminen on vaan niin tympeetä..

IMG_0010

• En tykännyt pienenä nimestäni, koska miun mielestä se oli vanhanaikainen ja varmaan viidellä miun kavereista olikin Elli-niminen mummo. Nykyään oon kuitenkin tosi iloinen, että miut on nimetty just Elliksi: se on lyhyt ja ytimekäs, siitä on vaikea vääntää mitään oikeesti järkevän kuuloista lempinimeä, ja en vaan vois kuvitella itelleni mitään muuta nimeä.

• Aina, kun tunnen epätavallista kipua jossain kohtaa kehossani, miun mielikuvitus alkaa laukkaamaan ja alan kuvitella itelleni toinen toistaan kamalampia ja vakavampia sairauksia. Oon diagnosoinu itelläni jo monta kertaa niin aivoverenvuodon, umpisuolentulehduksen kuin sydänkohtauksenkin, erilaisista syövistä puhumattakaan. Tuon lauseen perusteella joku neuroosi ei kyllä kuulostais yhtään kaukaahaetulta... :-D

• Miun mielestä pisamat on aivan ihanan näköisiä ja oon vähän kateellinen ihmisille, jotka saa kesäisin nenälle ja poskille söpöjä kesakoita. Molemmat pikkuveljeni kuuluu näihin ihmisiin, mut miulle niitä ei oo vaan koskaan tullu, vaikka kuinka haluaisin.

• Meidän kotona kotityöt jakautuu sillä tavalla, että keittiö on Miikan valtakuntaa ja miun vastuulla on pyykit ja imurointi. Mitään ehdotonta sääntöä asiasta ei oo tietenkään olemassa, miekin viihdyn kyllä keittiössä, mut Miika on meistä kahdesta parempi kokki ja silloinkin, kun laitetaan yhdessä ruokaa (eli usein), Miikalla on ohjat käsissään. Enkä valita, sillä yks niistä vähäisistä "kriteereistä", joita miulla joskus oli unelmieni miehelle, oli kokkaustaidot. Check!

IMG_6116

• Oon aina tykännyt kovasti luontodokumenteista. Jo pienenä Avara luonto lauantai-iltaisin kuului miun suosikkeihin ja edelleenkin nautin kovasti esim. Planeettamme Maa-jaksojen kattelusta. Luonto ja etenkin meri onkin asioita, mitkä kiinnostaa, ja varsinkin valaat on ihan lemppareita. Myös karhut, hait ja muut vaarallisemmat eläimet kiehtoo minuu jostain syystä todella paljon ja oiskin ihan huikeeta päästä joskus todistamaan noita luonnon ihmeitä ihan livenä (turvalliselta etäisyydeltä tietysti).

• Sekoilen välillä sanoissani, kun mieleeni tulee yhtä aikaa kaksi sanaa, ja sitten hökellän niistä jonkun ihmeellisen yhdistelmän. Esimerkiksi "joo" ja "okei" = "oo", "moi" ja "hei" = "mhei" ja "kiitti" ja "kiitos" = "kiitis"/"kiitto" on möläytyksiä, joita oon päästellyt suustani tän viikon aikana. Ja missäpä muuallakaan, kuin töissä asiakkaille. Not awkward at all.

• Miulla on ärsyttävä pakkomielle repimiseen. Revin kynnet, ruvet, finnit jne. ja tää on oikeesti tapa, josta haluaisin päästä eroon. Kynnetkin revin usein siihen pisteeseen, että ne on ihan verillä ja tulehtuneet ja kipeät ja siinä vaiheessa aina soimaan itseäni, että oliko nyt taas ihan pakko. Miks sen lopettaminen tuntuu vaan niin vaikeelta?

• Pienenä lempiruokani oli maksalaatikko. Muiden kirjoittaessa ystäväni-kirjoihin lempiruuan kohdalle spagetin ja jauhelihakastikkeen, Elli iski sinne aina maksalaatikon. Älkää kysykö miksi, nää on niitä juttuja mitä jaksan aina ihmetellä itsessäni.

IMG_0011

• Inhoan puluja. En tykkää yhtään siitä kukluttavasta äänestä, mitä ne tekee, ja se siivistä kuuluva läiskintä sitten; tulee kylmät väreet pelkästä ajatuksestakin.

• Käytän vain ja ainoastaan varrettomia sukkia. Talvisin saan usein kuulla kommenttia siitä, miten voin kulkea "nilkat paljaina" (eli sukan ja housujen lahkeen väliin jää ehkä puoli senttiä paljasta ihoa, sehän on sama kuin nilkat paljaina...) mut nilkkasukat on vaan se miun juttu. Toim. huom. googlasin just nilkkasukan varmistaakseni, että sillä tosiaan tarkoitetaan sellaista sukkaa, jossa ei ole vartta... Korjatkaa jos oon väärässä. Luulen ettei ketään kyllä edes kiinnosta :-D

• En oo koskaan syönyt sushia enkä varmaan tuu koskaan syömäänkään. Ajatus raa'an kalan pistämisestä suuhun tuntuu vaan hieman ällöttävältä, vaikka niin monet hehkuttaakin aina kyseistä ruokalajia. Mut eihän sitä koskaan tiedä, never say never...

• Odotan lähes aina uusien vaatteiden käyttöönottoa vähintään muutaman päivän. Viime aikoina oon tehnyt pari poikkeusta tähän sääntöön ja ottanut uudeen vaatteen käyttöön heti, ja samalla oon todennut, ettei ne mee mitenkään "pilalle" siitä, Oon kai vaan aina halunnut säästää uusia vaatteita jotain spesiaalia varten, mut nyt oon ehkä pääsemässä pikkuhiljaa tästä ihmeellisestä tavasta eroon.

IMG_6111

• Miun allekirjoitus on aina erilainen. Naimisiin mennessä ja sukunimen vaihtuessa harjoittelin uutta allekirjoitusta varmaan satoja kertoja, mut siitä huolimatta siitä tulee joka kerta erilainen. Välillä se onnistuu johonkin paketin vastaanottokuittiin ihan täydellisesti, mut tottakai uuteen passiin väänsin aivan järkyttävän version nimestäni. Katotaan sit viiden vuoden päästä uudestaan :-D

• Oon melko herkkäuninen ja unisena raivostun helposti esimerkiks jollekkin jatkuvalle äänelle, jonka takia en saa nukuttua. Muistan elävästi erään yön tältä keväältä, kun joku kadunpuhdistuskone hääräs meidän kadulla varmaan kolme tuntia putkeen, ja olin todella lähellä nousta sängystä parvekkeen ovelle huutamaan että täällä jotkut yrittää nukkua. Myös lokkien kirkuminen, lumiauran meteli, sängynpäätynä toimivien eurolavojen narina ja tällä viikolla jopa äänekäs sade on valvottaneet ja suututtaneet.

Pystyttekö samaistumaan johonkin kohtaan vai onnistuinko vaan hankkimaan itelleni totaaliweirdon leiman? Kommentoikaa, jos joku näistä täsmää teihinkin!

12 kommenttia:

 1. Omalla kohdalla tuo nilkkasukkien käyttö on täysin samaa! :D Vihaan vaan ylikaiken sitä tunnetta, mikä tulee kun varrelliset sukat tulee puoleen väliin pohjetta ja painaa siinä. Hyi! Onneks kuitenkin mulla on aina kaikki housut liian pitkiä, että niistä jää kunnon mytyt nilkkoihin.. Vain lyhyt jalkaisten jutut

  Samoin revin yläasteelle saakka mun kynsiä jatkuvasti. En tiedä mitä siinä kävi, mutta yhdessä vaiheessa vaan tajusin etten ole moneen viikkoon repinyt niitä. Tiedä sitä sitten :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä vaan, se on ihan hirveen tuntusta! ja jostain syystä varrelliset sukat on miusta hölmön näkösiäkin :-D mut hauskaa että joltain muultakin löytyy tällänen sukkatyyli! ja kiva kuulla että oot päässy kynsien repimisestä eroon, annoit just toivoa miulle että ehkä pystyn siihen joskus itsekkin :-D

   Poista
 2. Mulla oli myös se, että säästelen uusia vaatteita pari päivää! Nyt oon alkanu pääsee siitä eroon, mutta en tosiaan tiiä miks niitä piti se pari päivää kaapissa seisottaa ennen päälle laittoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olin ihan varma että oon ainut joka tekee niin! en itekkään pysty keksimään mitään järkevää syytä miks tein niin :-D ihan hyvä vaan että ollaan kumpikin päästy tästä tavasta eroon, turha niitä on siellä kaapissa seisottaa kun uudet vaatteet on kuitenkin usein niitä mieluisimpia.

   Poista
 3. Kääk löytyipä monta samaa!! :D Ja hei aivan ihania kuvia susta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa, hauska kuulla että useampikin kohta natsas!! ja kiitos paljon Sofi :--)

   Poista
 4. Mäkään en oo syöny sushia, mut viime aikoina kokemus on alkanu houkuttaa - niin paljon sitä hypetetään ympäri someja :-D Ja toinen sanojen kanssa sekoilija ilmottautuu myös!! Mun työssä kun tarvii päivittäin sekä suomea että ruotsia, ni johan sitä saa ihmeellisiä sanoja aikaseks, kun sekottaa noita kieliä keskenään... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sushista kyllä tosiaan intoillaan joka paikassa, mut vähän ihmetyttää että voiko se muka olla niin hyvää... kerrohan sit mielipiteesi jos päädyt maistamaan :-D ja voin niin kuvitella ton kielten välillä pallottelun, itellänikin käy välillä niin että jos jollekkin turistille pitää puhua englantia niin sit se jää päälle ja ihan pokkana alkaa puhua seuraavallekkin asiakkaalle enkkua :-D mut kiva kuulla etten oo ainut kellä on välillä vähän senat sakasin!

   Poista
 5. toi vaatejuttu on niin totta! :D mut mulle on käyny aika usei sillee et sitku oon säästäny niitä vaatteita jotaki spessuu varte ni sit en ookaa voinu laittaa niitä (vaikka sateen takia) ja sit pitää keksii taas joku uus tapahtuma mitä varte ne vaatteet vois laittaa.

  samoin samaistun tohon ittensä ''diagnosointii'' mullaki on ollu aivoverenvuoto, sydänkohtaus yms. kuulostaa kauheelta mut eikai sille mitää maha ku aivot vaa käy kierroksilla ku jotai epätavallista ilmenee.

  näytät muuten tosi kauniilta noissa kuvissa! oot niin luonnollisen näkönen, etkä esitä mitää. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tuo säästely on niin perus, pitäs päästä eroon siitä niin ei jäis uudet vaatteet käyttämättä! ja kiva että ees joku pystyy samaistuu tuohon ittensä diagnosointiinkin, se kuulostaa niin hullulta mut ei sille mahda mitään että sitä alkaa heti kuvittelemaan pahinta :-D onneks mikään niistä kuvitelmista ei oo toistaseks pitäny paikkaansa! ja kiitos paljon ihanista kehuista, aika mahtavaa kuulla tuommosia sanoja <3

   Poista
 6. Moikka! Oli pakko tulla sanomaa ku häiritsi, mut sushissa käytetään kylmäsavulohta yms eli tavallaan sehän ei oo raakaa kalaa oikeestaan ja oot varmaa syöny kylmäsavulohta ihan sellasenaan :D olin itekkin aluks tosi ennakkoluuloinen sushia kohtaan, mutta nykyään se on ihan lempparia varsinkin soijaan dipattuna! Suosittelen testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein tarkkoja ollaan niin aidossa sushissa ei käytetä kylmäsavulohta vaan raakaa lohta. Kotona tehdyissä versioissa voi sit käyttää kylmäsavulohta yms ja varmaan on myös joitain paikkoja missä tehdään eri versioita. Mulla oli Elli pitkään,että en voinut laittaa sushia suuhuni,mutta rakastan sitä nykyään! Se vaatii sen totuttelun ja,että löytää suosikit. Jos teette kotona suosittelen käyttämään wasabi tuorejuustoa :)
   Etanat oli mulle ennen sellainen mitä en voinut kuvitella laittavani suuhun. Kaikki niitä niin kehui. Yksi päivä maistoin ja ei ollut kummoisia. Koostumus oli just niin kauhea kuin kuvittelin :D
   Kiva postaus !!

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm