13. elokuuta 2017

SOPIVASTI ÖVERIT BROWNIET

Nyt ollaan jännän äärellä, aattelin nimittäin ottaa haltuun ihan uuden aluevaltauksen täällä blogin puolella ja raapustaa ihkaensimmäisen reseptipostaukseni! Ruuanlaittojutut ei oo juuri saaneet näkyvyyttä täällä, ja siihen on hyvin yksinkertainen syy: meillä mies kokkaa. Kyseessä ei oo mikään ehdoton päätös tai sopimus, tottakai miekin teen välillä ruokaa ja kokkaillaan yhdessä aina kun mahdollista. Yleensä Miika on kuitenkin se, joka työvuorojensa puolesta ehtii ja omasta tahdostaan myös haluaa kokata, ja se kyllä sopii miulle, en valita :-D Mie viihdyn mieluummin imurin varressa ja pyykkäyshommissa kuin keittiössä, ja tää "työnjako" on ollut meille ihan fine.

Leivonta onkin sitten asia erikseen, ja tänään oli sellainen päivä että teki mieli leipoa pitkästä aikaa jotain hyvää! Päädyin googlailemaan browniereseptejä ja melkein heti löysin Kotikokilta tän todella simppelin ohjeen supersuklaisille brownieille (supersuklainen = ei voi olla huono!). Tein ohjeeseen pari pientä poikkeusta ja omaa sovellusta, ja jos jotakuta teistä sattuu kiinnostamaan maailman helpoin, erittäin suklainen brownieresepti, niin täältä pesee!

IMG_6399

Tarvitset:
200 g taloussuklaata
150 g pullomargariinia
reilut 2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Paloittele suklaa ja sulata se. Ohjeessa neuvottiin tekemään tämä kattilassa miedolla lämmöllä, mut koska ain't nobody got time for that, pienensin vähän tehoja mikrosta ja sulatin suklaan siellä. Muista sekoittaa välillä!
3. Kun suklaa on sulanut ja hieman jäähtynyt, lisää sen joukkoon margariini.
4. Riko kananmunat kulhoon, sekoita ja lisää joukkoon sokeri, suola, jauhot, vanilliinisokeri ja voi-suklaa-seos. Järjestyksellä ei ole väliä, helpoiten sekoittaminen onnistuu kun suklaaseoksen lisää melko alussa. 
5. Voitele vuoka, kaada taikina sinne ja paista uunin keskitasossa n. 20 minuuttia. Itse käytin aika isoa uunivuokaa, joten brownieista tuli melko ohuita, ja muutamaa minuuttia lyhyempikin paistoaika olisi varmaan riittänyt. Keskiosa jäi silti hieman löysäksi, mikä oli tarkoituskin!
6. Anna jäähtyä kunnolla, leikkaa neliöiksi ja nauti esim. vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Tuoreet mansikat ja vadelmat toimii näiden kanssa ihan täydellisesti!

IMG_6419

Näin yksinkertaisella ohjeella on vaikea epäonnistua, joten suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

  1. pakko kokeilla, näyttää niin herkuilta!! :D ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei kerro sit ihmeessä mitä tykkäsit jos kokeilet! tää resepti tuli kyllä meidän keittiöön jäädäkseen, niin hyvä ja helppo suklainen herkku :-) suosittelen ehdottomasti nauttimaan tätä jätskin kanssa, lämmin ja sisältä pehmee brownie toimii kylmän jäden kaa ihan täydellisesti yksiin!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm