9. marraskuuta 2013

my training

Miulta on jo pitkän aikaa pyydelty että kertoisin täällä blogissa vähän miun treenaamisesta ja päätin nyt vihdoin vastata pyyntöihin, koska miulla on tänään pitkästä pitkästä aikaa rento ja laiska lauantai! Koeviikon kokeet on miun osalta paketissa enkä oo tehny juurikaan suunnitelmia tälle päivälle, ihana vapauden tunne :-) Mutta nyt pidemmittä puheitta siihen itse asiaan!

IMG_9539

Alotin käymään kuntosalilla säännöllisesti lukion aloittaessani eli reilut pari vuotta sitten. Sen jälkeen pisin tauko treenaamisesta on tainnu olla kuukauden mittainen, vuoden 2012 kesänä. Kun alotin treenailun, kävin enimmäkseen vaan ryhmäliikuntatunneilla, LesMillsin jumpissa ja spinneissä. Ryhmäliikuntatunneilla saa aina vähän erilaisen fiiliksen siihen touhuun ja tykkään edelleen käydä joillain tunneilla vaikka nykyään keskitynkin enemmän siihen puntin puolella touhuamiseen :-)

032 077

Noin vuosi sitten miun iskä, joka on ite käyny salilla pitkään ja paljon ja käy edelleen, teki miulle ihan oikeen kuntosaliohjelman. Aluks sen noudattaminen tuntu vähän nihkeeltä kun varsinkin vapaat painot oli melko uus tuttavuus kaikkien niiden jumppien jälkeen... Esimerkiks kyykyt vapailla painoilla tuntui aivan kauheelta BodyPumpin kyykkyihin tottuneena! :-D Mutta nopeesti siihen ohjelmaan pääs sisälle, liikkeet tuli tutuiks ja aloin oikeesti tykätä siitä hommasta. Oli kiva huomata miten nopeesti painoja pystyi alkaa lisäilemään kun kroppa tottui siihen erilaiseen treenaamiseen. Viime talvena ehdin käymään salilla melkoisen paljon, yleensä vähintään viis kertaa viikossa, hyppytunneilla kesken koulupäivän ja iltaisin.

IMG_8783

Kevään tullessa aloin kuntosalin lisäks käydä säännöllisesti juoksemassa. Talven jälkeen oli kivaa päästä kuivalle asvaltille kirmailemaan ja lenkin jälkeen on aina ihana fiilis. Kesällä tykkäsin käydä juoksemassa just niinä kaikken kuumimpina hellepäivinä, kun aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja lenkille lähtiessä oli hikinen jo valmiiks! En osaa selittää mikä niissä hellelenkeissä kiehtoo, mut niiden jälkeen oli ainakin huikeen väsähtäny olo.

219 076

Tänä syksynä miun treenaaminen on valitettavasti kärsiny vähän ylioppilaskirjotusten ja töiden takia. Ekan jakson ajan kävin aina myöhäisinä aamuina juoksulenkeillä ja niistä sai kyllä puhtia päivään. Syyskuussa pidin sitten niitten kirjotusten takia vähän taukoa salilla käymiseltä ja lokakuussa siirryinkin sitten työni myötä Kristalli Sportiin treenaamaan. Nyt oon taas löytäny hyvän rytmin koulun, töiden ja saliharrastuksen kesken ja ehdin urheilemaan neljästä viiteen kertaan viikossa. Tällä hetkellä miulla on kolmijakoinen kuntosaliohjelma salille, joka jakautuu näin: hartiat+hauis+ojentaja, rinta+selkä ja jalat. Vatsat pyrin tekemään joka treenin perään. Kerran viikossa käyn pumpissa ja silloin tällöin myös esimerkiks spinnissä ja crossbasic tunneilla. Miusta on kivaa valita aina vähän fiiliksen mukaan että mitä tekee mieli treenata eli en noudata orjallisesti tuota miun ohjelmaa, vaan teen aina isojen perusliikkeiden lisäks vähän eri juttuja ja silleen mielenkiinto säilyy :-) Liikkuminen on miulle kyllä muutenkin tärkee ja mieleinen asia ja toimii ihan kuin terapiana esimerkiks sillon jos on huono päivä tai stressi meinaa puskee päälle. Huomaan myös olevani paljon pahemmalla tuulella sillon kun en oo päässy muutamaan päivään treenaamaan... Oon todella koukussa siihen liikunnan jälkeiseen hyvän olon tunteeseen!

Tajusin vasta nyt että oisin voinu pyytää teitä myös esittämään kysymyksiä tästä aiheesta, koska enhän mie tiedä että mikä teitä edes miun treenaamisessa kiinnostaa.. :-D Mutta jos jotain kysyttävää vielä jäi, niin kysykää vaan!

21 kommenttia:

 1. Kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 2. tosi kiinnostava postaus, sulla on aivan upea kroppa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että tykkäsit ja kiitän kovasti! :-)

   Poista
 3. Bodypumpissaha käytetään just vapaita painoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vapailla painoilla tarkotan siis vähän noita isompia levypainoja, pumpissa ei ihan 60 kg:lla pysty kyykkäämään :-D ja vapailla painoilla treenaamisella tarkotan sitä että teen isommilla painoilla lyhyempiä sarjoja, kun pumpissa taas tehdään paljon toistoja :-)

   Poista
 4. onks sul tarkotuksena enemmän kasvattaa lihaksia vai laihduttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en todellakaan laihduta! eli siis saada lihasmassaa ja kiinteytyä :-)

   Poista
 5. Olipa kiva postaus ! Ois kiva jos kirjottelisit sun treeniohjelmasta vähän tarkemmin, minkälaisia liikkeitä ja sarjoja teet :) Ja vitsi noi Niken shortsit on kyllä ihanat!

  http://raitajellona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla! :-) katellaan jos saan semmosta joskus aikaseks, niihin tarveis sit ehkä vähän kuvia myös...

   Poista
 6. Ihana postaus ja rakastan sun kuvia ja koko blogia! <3 :) oon monta kertaa selannu koko blogin läpi,tähän ei kyllästy ikinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi sinä ihana, kiitos paljon! <3 piristit miun päivää kommentillasi, ihana kuulla että tykkäät noin paljon miun blogista vaikka ite tunnen itteni välillä maailman surkeimmaks bloggaajaks.. :-D

   Poista
 7. Millasta ruokavaliota noudatat & paljon nostat penkistä jos oot kokeillu :-)? Ootko laihtunut salilla käymisen jälkeen vai onko päinvastoin tilalle tullut lihasmassaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en noudata mitään ruokavaliota, en tiedä onnistuisko semmonen miulta koska rakastan herkuttelua.. :-D miun penkkitulokset on ainakin toistaseks niin säälittäviä etten ala niitä vielä täällä paljastamaan... ja en oo laihtunu saliharjottelun myötä eikä se oo tavotekkaan :-) lihasta on tullut vähän!

   Poista
 8. sul on upeee vartalo :o ! ja hyvä postaus. voisitko tehdä joskus mydayn? kuvina tai videona ? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eihän ole mutta kiiitos kuitenkin! ja joo voisin tehdä, itse asiassa oon monta kertaa yrittäny toteuttaa sen mutta aina unohdan ottaa niitä kuvia sit illemmalla... :-D

   Poista
 9. Wau sun treenaaminen vaikuttaa tehokkaalta! :) tiiätkö yhtään mistä voisin saada jonkulaisen treeniohjelman kun mua kiinnostais alkaa harjottelemaan ihan kunnolla..? Ja onko sulla tiukkakin ruokavalio vai katotko yhtään mitä suuhus pistät? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiva kuulla! :-) en tiedä millä paikkakunnalla asut, mutta ainakin täällä Savonlinnassa on monen kuntosalin yhteydessä myös personal trainer-palveluja ja ne kyllä osaa tehdä niitä ohjelmia ja just siun toiveiden mukaisesti :-) enkä noudata mitään ruokavaliota, miun treenaaminen ei oo niin tavoitteellista että pystysin luopumaan herkuista.. :-D

   Poista
 10. Mäki mielellää lukisin tarkemmin niistä yksittäisistä harjotuksista :) ja millasta reeniä suosittelisit alottelevalle kuntosaliharjottelijalle (aiempaa urheilukokemusta löytyy siis ihan kunnolla, muttei sen suuremmilla painoilla)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää kattoo jos toteutan joskus sit semmosenkin, mitään urheilublogia en oo tästä kuitenkaan tekemässä :-P tuo on kyllä niin laaja kysymys eikä miulla oo mitään koulutusta kuntosaliohjelmien tekemiseen niin en taida uskaltaa tällä kokemuksen määrällä alkaa mitään neuvomaan.. :-) kannattaa kysellä joiltain vähän osaavammilta tyypeiltä, esimerkiks siun kotikaupungin kuntosalien personal trainereilta tai ettiä netistä jotain tietoo!

   Poista
 11. IHANAT SORTSIT<3 mistä ne on?:)

  VastaaPoista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm