15. syyskuuta 2014

answers

Mitä opiskelet? Vai onko sulla jo ammatti, jos joo niin mikä? En opiskele tällä hetkellä mitään, pidän välivuotta lukion jälkeen eli ei oo mitään ammattiakaan vielä.
Aiotko kouluttautua lisää? Eiköhän se oo pakko joku ammatti hankkia :-D
Onko unelma-ammattia? Eipä oikeestaan, mut helpottais huomattavasti näitä tulevaisuuspohdintoja jos olis!
Millä paikkakunnalla asut? Savonlinnassa mie asustelen :-)
Mitkä aineet kirjoitit ja millä arvosanoin? Äidinkieli E, lyhyt matikka, terveystieto ja psykologia M, ruotsi C ja pitkä englanti B.
Työskenteletkö/opiskeletko, missä? Tällä hetkellä oon työkokeilussa lukiossa, kouluavustajana, ja teen myös satunnaisesti töitä kuntosalin vastaanotossa.
Onko sulla esikuvaa? Ei miulla oikeastaan oo.
Lempinäyttelijä? Naisnäyttelijöistä Blake Lively, miehistä Ryan Gosling.

IMG_4257

Miten tapasitte poikakaveris kaa? Käytiin samaa lukiota ja paremmin tutustuttiin kun meidän molempien parhaat kaverit Katri ja Antti alko seurustelemaan ja alettiin viettää paljon aikaa neljästään.
Kumpi kosi ketä? Miikahan se minua kosi :-)
Ikäs? Täytin kesällä 19 vuotta.
Mistä bloggaus lähti? Voi että, siitä on kyllä niin kauan että pitää ihan miettiä mistä sain idean blogin perustamiseen! Miun pari kaveria tais perustaa omat blogit vähän ennen minuu ja sitten halusin itekkin kokeilla sitä, ihan vaan mielenkiinnosta.
Voitko tehä videoita? Ainakaan tällä hetkellä ei oo suunnitelmissa, ehkä voisin joskus tehä semmosen videon millä en ite puhu mitään :-D Ensin pitäs tosin saada sellanen kamera millä voi kuvata videota... Ajatus kameralle yksinpuhelusta tuntuu vaan awkwardilta, ei miun jutulta.
Kauan oot bloggaillu? Joulukuussa tulee 6 vuotta täyteen :-D nopeesti on vuodet vierähtäny tässä touhussa!
Lempiblogit? Mm. Two minds one flow, heidins, Anna ja Sebastian, Janni Deler, Annika-O, Tickle your fancy, Peppua ja puuroa... Näitä on aika paljon!
Mikä oli sun päättötokarin keskiarvo ysin jälkeen, jolla menit lukioon? Apua, mitäköhän se ois ollu... Lukuaineitten keskiarvo tais olla jotain 8,4 ja kaikkien aineitten 8,6 tai 8,7.
Oliko lukio haastava? Oli ja ei. Ekana vuonna tuntu siltä, että lukion haastavuudella oli turhaan peloteltu peruskoulussa, mut yo-kirjotuksissa sitä kyllä huomas ettei ne hyvät arvosanat sieltä ihan helpolla tule. Näin jälkeenpäin oisin viisaampi ja panostaisin enemmän niitten aineitten kursseilla, mitä kirjotin, koska jouduin kertaamaan kirjotuksia varten aika paljon ihan perusjuttujakin. Toisaalta miulla jäi kyllä lukion aikana hyvin vapaa-aikaa harrastuksille ja kavereille, mikä oli miun mielestä hyvä juttu, vaikka luin kokeisiin ja tein läksyjäkin ainakin yleensä. Lukion haastavuus riippuu siis tosi paljon omasta asenteesta ja tavoitteista ja siitä, minkä verran on valmis uhraamaan omaa aikaa ja energiaa koululle.
Mitä yleensä syöt yhtenä päivänä, niinku eri aterioilla? Hmm, tähän on vähän vaikee vastata, koska syön tosi epäsäännöllisesti ja miun ateriat vaihtelee tosi paljon päivittäin. Jos nyt ihan semmosta peruspäivää kuvailisin, niin aamupalaks syön yleensä aina puuroa. Seuraavan kerran syön sit töissä eli koululla, kouluruuan. Töitten jälkeen syön joko jotain välipalaa (leipää, rahkaa tms.) tai sit tehdään Miikan kaa jotain ruokaa. Välillä saatan mennä töitten jälkeen pelkillä välipaloilla iltaan asti, useimmiten syön kuitenkin illan aikana päivän toisen lämpimän ruuan. Iltapala miulta jää aika usein väliin... Ompas hirveen kuuloset syömistottumukset :-D
Miten usein harrastat liikuntaa? Yleensä 4-5 kertaa viikossa.

IMG_4276

Milloin aiot muuttaa omilles? Vuoden sisään oon varmasti muuttamassa porukoitten nurkista pois.
Miten pysyt noin hoikkana? Voi mikä kysymys, kiitos jos oot tuota mieltä! :-D Geeneillä ja elämäntavoilla on varmaan suurin vaikutus: liikun paljon, käytän tosi vähän alkoholia, en polta ja yritän syödä monipuolisesti ja suht terveellisesti.
Missä iässä haluisit lapsia? En vielä moneen vuoteen, mutta ennen ku täytän 30.
Sininen vai punainen? Sanotaan nyt vaikka punainen!
Voitko tehdä postauksen missä näkis susta yläastekuvia? Niiltä ajoilta ei onneks oo kuvia tallessa :-D Eli joudun tuottamaan pettymyksen, tosin itelleni tää on helpotus..
Paras kaveri? Katri on jo ala-asteen ekoista luokista lähtien ollu miun paras kaveri ja on edelleen, mut Miika on kyllä loppujen lopuks myös miun paras ystävä.
Suklaa vai irttikset? Tää on paha... Ehkä kuitenkin irtokarkit, niihin voi valita myös suklaata ;-)
Puhukko ruotsia? Oon mie ruotsia melkein 6 vuotta opiskellu ja sen kirjottanutkin, mut en kyllä mitenkään kehuttavasti sitä puhu.
Lempi tv-ohjelmat? En kato nykyään telkkarista mitään ohjelmia tai sarjoja... Mut lempparisarjoja mitä seuraan esim. Netflixistä on How I met your mother, Gossip Girl ja Frendit.
Lempileffat? Näitä ois niin monta... Ainakin Koskemattomat ja The Notebook!
Millainen olisi unelma-asuntosi ja missä se sijaitsisi? Oi, ihana kysymys! Miulla on muutamakin visio miun unelma-asunnosta, yks ois sellanen tilava ja valoisa kattohuoneisto jonkun kivan kaupungin keskustan lähettyviltä. Siinä ois kattoterassi ja siellä poreamme, josta ois merinäköala, ja sisustus ois valkoista, harmaata ja beigeä. Toinen unelma ois ostaa jostain semmonen vanha teollisuushalli, jonka sais rempata asumiskäyttöön. Siellä ois korkeat huoneet ja ainakin yks semmonen valtava tiiliseinä. Yks vaihtoehto ois myös asua jossain merihenkisesti sisustetussa ihanassa pienessä omakotitalossa jossain etelässä, meren rannalla tietysti.
Mitä kaikkea harrastat ja mitä olet harrastanut elämäsi aikana? Oon harrastanut teline- ja joukkuevoimistelua, showtanssia ja pikkutyttönä taisin käydä jossain kädentaitokerhossa. Joskus ennen blogin perustamista olin myös kova kirjottamaan tarinoita ja kirjeenvaihtokin on joskus ollu yks intohimo :-D Koiria oon hoitanu monta vuotta, se lasketaan varmasti harrastukseks, ja nyt oon käyny monta vuotta kuntosalilla (aluks kävin paljon jumpissa, nykyään lähinnä salilla ja bodypumpissa). Lenkkeilen ja tykkään valokuvata.

IMG_4005

Missä maissa haluisit käydä? Tää lista ois niin pitkä, mut esimerkiks Australiassa, Thaimaassa, manner-Espanjassa, Ranskassa, Malediiveillä (miun ja Miikan häämatkakohde, josta höyryttiin jo siinä vaiheessa kun vasta tutustuttiin toisiimme), Uudessa-Seelannissa, Islannissa, Sri Lankassa, Bora Boralla, Yhdysvalloissa... Näitä keksis vielä mooonta lisää!
Lempiruoka? Tortillat, pitsa, kiinalainen ruoka, kanawokki, pulled pork... Lemppariruokiakin löytyy paljon :-D
Ootko tehny jotain mitä kadut? Eiköhän meistä jokainen oo, mut en mitään mullistavaa :-)
Paras lomareissu? Katrin kanssa viime keväänä tehty tyttöjen reissu Kosille, se oli ihana viikko josta on jääny niin paljon hyviä muistoja ja myös halu palata Kreikkaan uudestaan.
Noloin juttu mitä sulle on käynyt? Miulle sattuu ja tapahtuu jatkuvasti kaikkea enemmän tai vähemmän noloa, aika vaikee on nimetä sitä nolointa juttua... Viime syksynä meille kävi Tiian kanssa aika nolosti kun oltiin Mikkelissä käymässä ja lähettiin illalla ajamaan kotiin päin, tai se oli ainakin tarkotus. Tyytyväisenä tytöt körötteli 40 km Lahteen päin ennen ku tajuttiin Mäntyharjun kohdalla kääntyä takasin... Ja meistä kumpikin on käyny Mikkelissä ihan lukemattoman monta kertaa, en tiiä missä mielenhäiriössä käänsin auton ratin Lahtea kohti, mut tuli heitettyä semmonen 80 km ekstralenkki sitten.
Parhaat kaverit? En oikein tykkää lajitella miun kavereita parempiin ja huonompiin, mut Katri ja Tiia on miulle läheisimpiä.
Mihin haluisit muuttaa? Tarkotetaanko tässä nyt että mihin kaupunkiin? Kuopio ois Suomen rajojen sisäpuolelta semmonen mikä kiinnostais, mut ulkomaille muutto on ollu haaveissa jo pitkään. Ehkä vielä joskus...
Kolme maata mihin haluisit matkustaa ja miksi juuri ne? Ensinnäkin: Malediivit. Oon nähny niistä saarista niin paljon epätodellisen ihania kuvia ja kuullu ja lukenu ihania kokemuksia, että sinne on ihan pakko päästä käymään. Ollaan Miikan kanssa puhuttu ja haaveiltu Malediiveistä jo varmaan vuoden verran, ja se oiskin meiän ykköskohde tulevaisuudessa siintävälle häämatkalle, vaikka matkat sinne maksaakin maltaita. Australia on myös maa, missä haluun ehdottomasti käydä, koska se on niin kaukana Suomesta ja siellä on varmasti paljon nähtävää (kuten koalat ). Valitaan kolmanneks nyt vaikka Yhdysvallat, koska se on semmonen must see-juttu. USA:ssa haluisin eniten matkustaa Kaliforniaan, näkemään Kalifornian rannat ja ajelemaan avoautolla palmujen reunustamilla teillä.
Pahin pelko? Että joku läheinen sairastuisi vakavasti tai kuolisi.
Jos et voisi asua enää Suomessa, mihin maahan muuttaisit? Espanjaan.
Minkä sellasen asian haluisit osata, mitä et vielä oikein hallitse? Haluisin olla parempi ruuanlaittaja.
Mitä mieltä oot alkoholista ja tupakasta? Käytän ite nykyään tosi vähän alkoholia, ja tykkään nauttia jonkun oikeesti hyvänmakuisen juoman tai kaks silloin tällöin. Järkyttävän makuisten viinasekotuksien kittaamista humaltumistarkotuksessa en oikein ymmärrä, mut oon sitä mieltä, että alkoholin käyttö on jokaisen oma asia niin kauan kun siitä ei oo haittaa muille. Tupakointi taas on semmonen asia, mitä en voi käsittää enkä hyväksyä, se on niin tyhmää ja turhaa.

IMG_3472

Ootko käynyt 4H:n dogsitterkurssin? Ja onko sun hoitokoirat tulleet 4H:n kautta vai jotenkin muuten? Kävin sillon joskus 13-vuotiaana sen kurssin ja tein muutaman vuoden koiranhoitohommia 4H-yhdistyksen kautta. Pari vuotta sitten jäin kuitenkin niistä kuvioista pois ja sen jälkeen oon hoitanu pääasiassa jotain tuttujen tai tuttujen tuttujen koiria, jotka ei oo tullu 4H:n kautta.
Aiotko hankkia joskus oman koiran? Minkä rotuisen? Ehdottomasti! Kyllä miussa koiratyttö asuu edelleen... Ainakin ranskanbulldoggin ja pomeranianin haluun joskus omistaa, ja tykkään myös monista terriereistä kovasti!
Ootko koskaan ajatellut ryhtyä ohjaamaan ryhmäliikuntatunteja? Itse asiassa kyllä oon! Se on semmonen "työ" mitä ois kiva kokeilla, ois varmasti tosi hauskaa ja sais tehä sitä mistä tykkää ja ryhmäliikuntatunteja ois helppo ohjata esim. opiskelujen ohella :-)
Ootko säästänyt wanhojen tanssimekon? Tuolla se on tallessa vielä, ois kyllä kiva saada myytyä se kun ei sille taida enää mitään käyttöä tulla.. Eli jos jotakuta siellä kiinnostaa, niin mielelläni myyn sen eteenpäin!
Ootko värjännyt (lähiaikoina) hiuksiasi vai ovatko ne luonnostaan noin ihanan vaaleat? Ihanan vaaleat, voi kiitos :-) Noin kuukausi sitten oon viimeks nää värjännyt, Olian 10.1 värillä!
Kaunein asia maailmassa? Tää on kyllä niin syvällinen ja vaikea kysymys, johon vastaan kliseisesti: rakkaus on kaunista. Myös koiranpennut, kirkas turkoosi meri ja toisten puolesta uhrautuminen on kauniita asioita. Ja hyvät ruoka-annokset.
Mitä pelkäät? Hämähäkkejä (etenkin lukkeja, hyvä että pystyin tuon sanan kirjottamaan), ampiaisia, oikeestaan mitä tahansa inhottavia önninkäisiä... Pelkään myös sitä että mie itse tai joku miun läheinen sairastuis tai loukkaantuis vakavasti. Vesikasvit on myös yks paha pelko!
Lempivloggaaja? Nyt en kyllä osaa vastata, sillä en seuraa yhtäkään vlogia.
Kallein tavarasi? Kamerasta ja puhelimesta oon tainnu maksaa aika lailla samansuuruiset summat, ja ne on tavaroita mistä oon maksanu eniten.
Millaista musiikkia kuuntelet? Tosi monenlaista, ei oo mitään yhtä tyyliä. Viimeks taisin kuunnella MAGIC!:n uutta levyä.
Haluaisitko asua ulkomailla joskus, missä ja mitä tekemässä? Ehdottomasti haluaisin ja jossain lämpimässä tietysti! Jotain töitähän sielläkin ois varmaan tehtävä, mut en kyllä pistäis pahakseni olla töissä vaikka jossain jätskibaarissa tai surffikaupassa meren rannalla... Miulla on tosi realistisia unelmia!
Sprichst du deutsch? Ei, en puhu saksaa :-D
Mitkä on sun 3 lempiblogia? Osaankohan valita kolme lempparia... Sanotaan vaikka Tickle your fancy, Janni Deler ja Two minds one flow.
Mitä sarjoja tykkäät katsoa? How I met your motheria!!!
Haluaisitko tatuoinnin, millaisen? En haluaisi :-)
Onko sulla lävistyksiä, haluaisitko? Reiät korvissa riittää miulle, eli ei oo ja en myöskään halua.
Kauanko olitte seurustelleet Miikan kanssa ennen kuin menitte kihloihin? Puolisen vuotta :-)
Mikä on sun lemppari koirarotu? Ranskanbulldoggi!
Tykkäätkö kissoista? En oo kyllä mikään kissaihminen, mut onhan kissanpennut valtavan söpöjä :-) Ja tässä meidän lähellä asuu yks ihana pörröinen kissa joka tulee aina kiehnäämään jalkoja vasten kun nähdään, se on tosi suloinen.
Montako sisarusta sulla on ja minkä ikäisiä? Kaks pikkuveljeä, joista toinen täyttää kohta 17 ja toinen 13.
Haluaisitko joskus lapsia ja sano vaikka 3 nimivaihtoehtoa tytölle sekä pojalle? Kyllä varmaan joskus, mut en kyllä vielä niin lähitulevaisuudessa että oisin nimiä miettiny :-D
3 parasta asiaa Miikassa? Mahdoton päättää kolmea parasta, mut ainakin Miikan tapa osoittaa rakkautta ja huolenpitoa, se miten samalla aaltopituudella ollaan ja hymykuopat.
Missä maissa olet käynyt? Mallorcalla ja Kanariansaarilla, Kreikassa, Ruotsissa ja Liettuassa.
Montako kenkäparia omistat? Tarkkaa lukumäärää en tiedä, mut veikkaisin jotain 15-25 väliltä. Conssit ja lenkkarit on ahkerimmassa käytössä.
Voisitko joskus tehdä esim. my dayn? Voisin!!

IMG_3431 Oletteko miettineet yhteenmuuttamista Miikan kanssa ja missä päin Suomea haluaisit asua? Ollaan toki mietitty ja suunniteltu sitä, ja näillä näkymin Kuopio ja Mikkeli on todennäkösimmät vaihtoehdot mihin muutettais. Myös Tampere vaikuttaa ihan kivalta kaupungilta asua!
Keräiletkö mitään astiasarjaa? Poikkean tässä varmaan kaikista ikäisistäni tytöistä sillä en keräile :-D
Mikä/mitkä on lempiherkkusi? Jäätelö, vanhat salmiakkiautot, sipsit+dippi... Näitä riittää!
Miten sun uskonto vaikuttaa sun seurusteluun? Esimerkiks siten, että oon alusta asti suhtautunu aika vakavasti seurusteluun Miikan kanssa, eli kyllä myö tässä naimisiin tähdätään :-) Ja mennäänkin varmaan naimisiin aikasemmin kun muut meiän ikäset parit.
Kauanko olette seurustellut? Meillä ei varsinaisesti oo mitään tiettyä päivää, jolloin oltais päätetty että "nyt tässä seurustellaan!" vaan ollaan alettu viettää kuukausipäiviä vasta meiän kihlajaispäivästä lähtien. Näin jälkeenpäin voi kuitenkin sanoa että kyllä meiän yhdessäolo oli seurustelua jo viime syksynä, ehkä jostain marraskuusta lähtien.
Missä tapasitte, miten kaikki suju ja kumpi teki alotteen? Eli ns. rakkaustarina? Käytiin samaa lukiota ja toisiimme tutustuttiin paremmin kun alettiin viettää aikaa neljästään Katrin ja Antin kanssa. Katri on siis miun paras kaveri ja Antti Miikan, ja kun he alkoi seurustelemaan, niin tuli hengailtua paljon porukassa. Siitä sitten alettiin Miikan kanssa viettämään aikaa kahdestaankin ja heti alusta alkaen kaikki sujui tosi hyvin ja luontevasti, ja meistä tuli aika nopeesti ihan erottamattomat. Vaikee sanoa kumpi teki aloitteen, mut Miika oli se joka alotti miulle tekstaamaan joskus puoltoista vuotta sitten :-D
Tämän hetken 4 parhainta biisiä? Tämä, tämä, tämä ja tämä.
Mille biisille viimeksi itkit? Yhelle Miikan keksimälle biisille, mitä se soitti miulle kitaralla, se on niin kaunis.
Mikä on mielestäsi itsessäsi parasta? Positiivisuus.
Mitkä on sun mielestä positiivisia asioita sun luonteessa ja ulkonäössä? Entä negatiivisia? Luonteessa positiivisia asioita on se, etten yleensä jännitä hirveesti mitään ja lähden avoimin ja reippain mielin kokeilemaan uutta. Negatiiviset piirteet miun luonteessa on kyvyttömyys noudattaa aikatauluja (oon lähes aina myöhässä, paitsi töistä) ja laiskuus esimerkiks siivouksen suhteen. Ulkonäössä tykkään miun silmistä ja hymystä ja jos jonkun asian saisin muuttaa, muuttaisin ehdottomasti miun ihon takaisin normaaliks. Myös vatsa on semmonen alue, mistä en oikein tykkää itsessäni.
Mikä oli sun lempiaine lukiossa? Liikunta... Lukuaineista psyka!
Kuinka montaa kieltä osaat puhua? Suomea, englantia ja ruotsia. Opiskelin lukion ykkösellä espanjaa, mut ne taidot on unohtunu jo lähes kokonaan.
Millanen on sun unelma-ammatti? Sellanen, missä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä, on säännölliset työajat, ei tarvitse ottaa töitä kotiin mukaan eikä tarvii istua koko päivää sisällä. Ja tietenkin semmonen, missä kokee olevansa tärkeä ja hyvä.
Jos ottaisit nyt uuden lemmikin, niin mikä se olisi? Koiran ottaisin :-)
Elätkö yleensä hetkessä vai tykkäätkö suunnitella kaiken tarkkaan? Tykkään, että on jonkinlaiset suunnitelmat tiedossa, mut niihin pitää jättää vähän liikkumavaraa ettei kaikki oo ihan lukkoon lyötyä. Usein spontaanisti tehdyt jutut on niitä hauskimpia, mut kyllä jotain pitää olla suunniteltunakin.
Lempikirja ja -elokuva? Luen nykyään tosi vähän kirjoja, mut yleensä ulkomaille lähtiessä otan jotain hömppäkirjoja mukaan aurinkotuolissa luettavaksi. Sophie Kinsellan kirjat toimii siinä tarkotuksessa aika hyvin. Yhtä lempparileffaa miulla ei oo, mut Koskemattomat on tosi tosi hyvä.
Millaisesta musiikista tykkäät, onko mitään lempiartisteja tai -biisejä? Tykkään aika monenlaisesta musiikista, kuuntelen esim. Ellie Gouldingia, Arctic Monkeysia, Bastillea, Imagine Dragonsia, Coldplayta, Ed Sheerania, Foster the Peoplea... Lempparibiisejä linkkailinkin tuolla aiemmin jo muutaman ja laittelen myös välillä postauksiin niitä :-)

KIITOS KYSYMYKSISTÄ! :-)

27 kommenttia:

 1. ai siis missä uskonnossa oot? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon Jehovan todistaja :-)

   Poista
  2. ois kiva jos voisit tehä oman postauksen siitä! Mua ainaki kiinnostaa kaikki uskonnot sikana :) Eikö nii et jehovat ei vietä syntymäpäiviä tms?:O

   Poista
  3. Joo mua kans kiinnostais tollanen postaus! :)

   Poista
  4. tosi kiva kuulla jos semmoselle postaukselle ois kiinnostusta, täytyy pistää harkintaan :-) myö Jehovan todistajat ei siis vietetä syntymäpäiviä, joulua, pääsiäistä yms. niitten juhlien taustan ja alkuperän takia :-)

   Poista
 2. En tiedä Jehovan todistajista paljoakaan, joten miten se eroaa kristinuskosta? Vietättekö te esim joulua ja synttäreitä? :) onko uskonto sulle tärkeää ja käytkö kuinka usein esimerkiks kirkossa tai jossain muissa kirkon tapahtumissa? Mun mielestä jotenki siistiä, kun joku on eri uskonnosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuohon siun ekaan kysymykseen voisin vastata niiiiin pitkästi... :-D kannattaa käydä lukemassa Jehovan todistajien virallisilta nettisivuilta (www.jw.org) lisää, sieltä löytyy tosi hyvin tietoa ja paljon järkevämmin esitettynä mihin mie pystyisin. joulua ja synttäreitä myö ei vietetä :-) uskonto on miulle tärkeä asia ja meillä Jehovan todistajilla ei oo mitään kirkkoa, vaan käydään kahdesti viikossa kokouksissa joissa saadaan hengellistä opetusta. tuntuu tosi kivalta kun sanoit että se on siun mielestä siistiä että joku on eri uskonnosta, kaikki ei todellakaan ajattele noin :-D

   Poista
 3. Onks Miikakin Jehova? Kuinka uskonnollisena pidät ittees ja miten tarkkaan noudatat noita uskonnollisia sääntöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pakko korjata heti alkuun, että Jehovan todistaja, ei Jehova :-) mutta siis, Miikaa ei oo kastettu Jehovan todistajaksi ja hän tulee ihan luterilaisesta perheestä, mutta kyllä Miika on erittäin kiinnostunut ja on esimerkiksi käyny meiän kokouksissa. kyllä mie pidän itteeni uskonnollisena koska uskonto on miulle tosi tärkeä ja vaikuttaa miun elämään merkittävästi. parhaani mukaan pyrin niitä noudattamaan, jotkut on semmosia ihan selkeitä juttuja kuten esim ettei vietetä synttäreitä, mut sit on paljon myös asioita joissa jokainen Jehovan todistaja tekee ihan omantuntonsa perusteella oman henkilökohtaisen ratkaisun että miten toimii :-)

   Poista
 4. Olisin innokas kuulemaan lisäperusteluja sun mielipiteelle, et alkoholi on jokaisen oma asia ja tupakointi taas täysin tyhmää? Mielipiteet on jokaisen omia eikä niitä voi sanoa oikeiksi eikä vääriksi, mutta haluaisin vain kuulla syvempiä mietteitä? Itse vastustan kumpaakin, menee rahaa, kumpikin pilaa terveyden suurella käyttömäärällä, alkoholismi on sairaus josta vaikea parantua, tupakointi aiheuttaa voimakasta riippuvuutta jne jne lista on lähes loputon.. kummankaan käyttöä en henkilökohtaisesti arvosta, mutta ajattelen kummankin olevan jokaisen henk.koht. asia enkä vain alkoholin kuten sinä mainitsit.
  Jehovan todistajuus tuli yllätyksenä, olisi kiva kuulla aiheesta lisää. Perus kristityt tuskin tietää aiheesta muuta kuin taivaspisteiden keräyksen ja sen että synttäreitä ei juhlita.. Ymmärrän toki jos aihe liian henkilökohtainen tai et muuten vain halua tuoda sitä blogiin.
  Kivaa syksyä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis tottakai tupakointikin on jokaisen henkilökohtainen asia eikä siihen oo muilla oikeutta puuttua jos sitä joku haluaa harjoittaa, mut tuossa kysymyksessähän nimenomaan kysyttiin miun omaa mielipidettä siitä ja miun mielipide tupakoinnista on että se on typerää :-)
   näköjään miun uskonto kiinnostais monia teitä kovasti ja monilla on varmasti vääriä näkemyksiä meistä Jehovan todistajista (esimerkiks tuo siun mainitsema taivaspisteiden keräys ei todellakaan oo meiän tukema ajatus, suurin osa Jehovan todistajista ei edes odota pääsevänsä taivaaseen), jotka ois kiva korjata. aihe kyllä jakaa voimakkaasti mielipiteitä, mut siihen mie oon oikeestaan Jehovan todistajana niin tottunu, että ehkä voisin tosiaan omistaa sille oman postauksen, vaikken aikasemmin olekkaan tehny siitä suurta numeroa täällä blogissa :-) samoin kivaa syksyä siulle!!

   Poista
 5. Mun paras kaveri on jehovan todistaja, ja seiskalla ku tutustuttiin niin en ees ajatellu että hän olis ollu eri uskonnosta, niinpä mä yllätyin tosi paljon kun hän kerto olevansa jehovan todistaja. Kai mä olin aina jotenkin ajatellut että jehovan todistajat olis jotenki erilaisia, mutta ihan täysin normaalejahan te ootte (totta kai, älä ota tätä minään loukkauksena :D) Ei se oikeestaan ees meiän yhteisessä olemisessa näy mitenkään muuten, kun että synttäreillä häntä ei näy :) Tietenkin on joitakin näkemyseroja, mutta pääosin aika pientä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täysin normaaleja ihmisiä ollaan kyllä :-D ei tää miun uskonto miunkaan ystävyyssuhteisiin arkielämässä vaikuta, kaverit on ymmärtäny aika hyvin just sen etten synttäreitä vietä ja näkemyseroja varmasti on joistain asioista, mut ei tää mikään kompastuskivi oo vielä kellekkään ollu :-) monilla on varmasti semmonen kuva että Jehovan todistajat on jotain ihan kummajaisia, mut kiva kuulla ettet sie ainakaan oo sitä mieltä!

   Poista
 6. Kuinka pian meinaatte mennä naimisiin? :) ootte söpö pari! Onko Miikakin Jehovan todistaja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suunnitelmissa ois ens vuoden aikana mennä :-) kiitos paljon, nää söpö pari-kommentit on aina yhtä ihania!! vastasinkin jo tuolla ylempänä, että Miikaa ei oo kastettu Jehovan todistajaksi mut hän on tosi kiinnostunut asiasta.

   Poista
 7. Siis onko sun poikaystävä myös Jehovan todistaja? Kun eikös "teidän" pidä mennä naimisiin toisen Jehovan todistajan kanssa, korjaa jos oon väärässä? Olis kyllä kiva kuulla sun uskonnosta ja miten se vaikuttaa sun arkielämään, esim. verrattuna muihin saman ikäisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastasin jo pariin otteeseen tuohon siun ekaan kysymykseen ylempänä, mut siis onhan se suositeltavaa mennä naimisiin toisen Jehovan todistajan kanssa ja siihen löytyy siis ihan Raamatusta ohje. mie oon kuitenkin tehny oman ratkaisuni tässä asiassa joka kyllä poikkeaa monien Jehovan todistajien tavasta toimia. ei minuu tästä ratkaisusta silti mitenkään syytetä tai rankaista :-D monia selvästi kiinnostais tää miun uskonto enemmänkin ja ehkä voisinkin kertoa siitä enemmän vaikka ihan omassa postauksessaan! kiva kuulla että kiinnostaa :-)

   Poista
 8. Nyt on pakko kysyä että miks just ranskanbulldoggi? Ja joo tosta uskonnosta olis kiinnostavaa saada joku postaus, jos vaan haluat ite semmosen tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miun yks lempparihoitokoira jota oon hoitanu ihan 10-viikkoisesta asti on ranskanbulldoggi ja sen kaa touhutessa oon ihastunu tuon rodun luonteeseen :-) ja onhan ne nyt aivan älyttömän suloisia, suorastaan liikuttavia, ulkonäöltään! valitettavasti vaan aika sairas rotu kyseessä :-( kiva kuulla että siekin oisit siitä kiinnostunu!

   Poista
 9. mistä ostit niken lenkkarit ja paljonko on maksanu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkotat varmaan noita mistä on tässä postauksessa kuva? tilasin kesällä Zalandolta tarjoushintaan 90e :-)

   Poista
 10. Ihana lukee tommosia kaikkia naimisiinmenojuttuja awww:3 vaikutat niin positiiviselta ja onnelliselta!! Uskonnosta ois kyllä kiva kuulla enemmän, vähä semmosia ennakkoluuloja on Jehovan todistajista ollu mutta sää oot kyllä jotenki kumonnut ne kaikki :D ihanaa syksyä sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos ihanasta kommentista!! arvaa vaan onko miusta kiva höpötellä kaikkia naimisiinmenojuttuja.. :--) ja kiva kuulla että oon onnistunu kumoamaan siun ennakkoluuloja, tulee aika hyvä olo itselle kun sanot noin! samoin mahtavaa syksyä siullekkin :-)

   Poista
 11. mitä mieltä oot lestadiolaisista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää nyt on vähän samanlainen kysymys ku että mitä mieltä oon ruskeahiuksisista tai mitä mitä mieltä oon tamperelaisista :-D ei miulla oo mitään mielipidettä lestadiolaisista, ihmisiä siinä missä muutkin.

   Poista
 12. Oi vitsit ootan jo jos ens vuon tulee hääpostaus!!!:D

  VastaaPoista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm