30. lokakuuta 2014

october stuff

IMG_6287

Vaikka en mikään tän vuodenajan suuri fani olekaan, niin kyllä jotkut jutut syksyssä on silti ihan jees. Yks semmonen on kynttilät. Ne tuo kivasti tunnelmaa tähän pimeeseen vuodenaikaan ja pitkän työpäivän jälkeen on aika ihana käpertyä kynttilöiden valossa peiton alle kattelemaan leffaa tai lempparisarjaa ja napostelemaan jotain pikkuhyvää syötävää.

IMG_6458

Syksy on myös pukeutumisen kannalta kivaa aikaa, ainakin tämmösinä päivinä kun mittari on plussan puolella ja sää on aurinkoinen. Viime vuosina oon huomannu panostavani vaatetuksessa yhä enemmän mukavuuteen ja vaikka asun ulkoinen anti siitä vähän kärsiskin, niin kääriydyn mielummin hyvältä tuntuviin ja lämpimiin vaatteisiin kuin palelen. Säiden kylmetessä on myös täysin oikeutettua uudistaa talvivaatevarastoja ja miun kohdalla pipot ja huivit taitaa olla ne heikot kohdat, joita tulee hamstrattua vähän yli tarpeidenkin. Kuvan pipo on ostettu pari päivä sitten Gina Tricotista, kun olin Mikkelissä...

IMG_6431

... pääsykokeissa. Hain nyt syksyn yhteishaussa Mikkelin ammattikorkeakouluun terveydenhoitajakoulutukseen ja toissapäivänä olin tosiaan näyttämässä taitojani siellä valintakokeessa. Kokeeseen kuului soveltuvuustestit (jotka oli lähes jokaista tehtävää myöten täysin samanlaiset kuin keväällä ensihoitajakoulutuksen pääsykokeessa), opettajien haastattelut ja psykologin haastattelu. Vajaan kuukauden päästä pitäis kuulua tuloksia sitten että tuleeko koulupaikkaa vai ei. Oon taas vähän ristiriitasissa fiiliksissä tän opiskeluasian kanssa, koska toisaalta tuo ala vaikuttas kiinnostavalta ja miulle sopivalta, toisaalta oon just alottanu uudessa työssä, jossa viihdyn ja josta en raaskis heti luopua. Noh, katotaan nyt miten käy!

IMG_6355

Meiän keittiönpöydälle oli ilmestyny tässä jonkun aikaa sitten kimppu nättejä pinkkejä gerberoita. Tässäkin on yks keino tuoda vähän iloa syksyyn, noita katellessa tulee jopa vähän kesäinen fiilis!

IMG_6386

Taas on Ellin treenitoppivalikoimassa pari uutta tulokasta. Millonkohan miulla ois noita riittävästi? Syksyssä on kyllä sekin hyvä puoli, että urheilemisesta saa huomattavasti enemmän irti kun treenitahti säännöllistyy kesän jäljiltä. Kesällä ei viitsi tuhlata aurinkoisia päiviä sisällä salilla, mut syksyllä joutaa hyvin keskittymään harrastamiseen. Viime viikkojen aikana kuntosali on pitäny välillä jättää väliin sairastelujen ja kiireisen aikataulun takia, mut kyllä tää tästä taas. Motivaatio ainakin on korkeella pienen tauon jälkeen!

IMG_6323

Ja taas löysin yhden hyvän puolen syksystä, kyllä tässä vuodenajassa taitaa sittenkin jotain kivaakin olla! Mut se uus plussa syksylle: tuoreet hedelmät. Vitamiinivarastot tulee pidettyä ihan hyvissä lukemissa, kun kauppojen hedelmähyllyt notkuu herkkuja. Henkilökohtainen suosikkini on ehdottomasti satsumat/klementiinit/mandariinit (voisko joku kertoa mitä eroa noilla on?) , voisin mättää niitä ihan loputtomasti.

IMG_6423

Olin pienempänä tyttönä kunnon lukutoukka ja kirjastohiiri, mut joskus yläasteen ja lukion vaihteessa miun lukuharrastus kuihtui ihan olemattomaksi. Lukion aikana sain kai tarpeeks lukemista koulukirjoista ja äikän kursseja varten luetuista (tai useimmiten "luetuista"...) kirjoista, mut viime aikoina oon taas innostunu lukemisesta. Oon jo pidemmän aikaa kärsiny uniongelmista ja nukahtamisvaikeuksista, mut lukeminen ennen nukkumaanmenoa rauhottaa ja auttaa nukahtamaan paremmin. Jos herään yöllä enkä meinaa saada unta, saatan lukea 10 minuuttia ja se väsyttää sen verran tehokkaasti, että saan unta heti kun sammutan valon ja laitan kirjan pois.

IMG_6488

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, isoin motivaattori syksyyn ja arkeen tällä hetkellä: kuukauden päässä häämöttävä Las Palmasin matka. Pelkästä ajatuksesta, että neljän viikon päästä tähän aikaan istutaan hyvää vauhtia matkalla kohti lentokenttää, tulee hymy huulille. Etelän aurinko, pian nähdään!

8 kommenttia:

 1. AARGJH, sulla on ihana käsiala tossa kalenterissa! mä aina pilaan mun hienot kalenterit mun rumalla käsialalla :D haluaisin niin tollasen käsialan!!! varsinki noi numero :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah, no voi kiitos! :-D ei tää miunkaan käsiala kyllä läheskään aina mitään kaunista oo...

   Poista
 2. Satsuman, mandariinin ja klementiinin ero on niiden mauissa: satsumat on kirpeimpiä, klementtinit makeimpia ja mandariinit sijoittuu siihen väliin. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tiedosta, oon jo pitkään miettiny tätä asiaa mut en oo saanu aikaseks ottaa selvää :-D

   Poista
 3. oi vitsi, oispa mullaki joku matka mitä oottaa :--D mut hyvää matkaa sulle kun lähet!! tosi hieno toi siun kalenteri :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pakko myöntää että tykkään kyllä matkan odottamisesta lähes yhtä paljon ku siitä ite matkasta, saan siitä edessä olevasta reissusta tosi paljon energiaa :-) kiitos paljon siulle, uskoisin että matkasta tulee aika hyvä!

   Poista
 4. Mistä toi sun kalenteri on ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suomalaisesta kirjakaupasta oon tuon ostanu :-)

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm