28. joulukuuta 2014

Kiitos 2014, tervetuloa 2015

Vuosi 2014 vetelee viimesiään ja kuten monessa muussakin blogissa tähän aikaan vuodesta, myös täällä Apple Bubblessa on aika muistella kulunutta vuotta. Tällä kertaa en aio listata jokaiselta kuluneelta kuukaudelta kohokohtia, vaan pohtia ylipäätään, että mitä tää vuosi antoi ja opetti.

IMG_6204
IMG_6872

Kun nyt palaa ajassa taaksepäin siihen hetkeen kun vuosi 2014 alkoi, tuntuu että siitä on pieni ikuisuus. Vuosi sitten tähän aikaan olin vielä lukiota käyvä abiturientti, penkkarit ja kevään kirjotukset ja ylppärit oli vielä pelkkiä haavekuvia. Vuoden alku hujahtikin penkkareita suunnitellen ja odottaen ja sitten sekin päivä oli yhtäkkiä ohi ja edessä oli kevään luku-urakka. Turhautuminenhan niitten kirjapinojen kanssa meinas tulla (ehkä vähän tulikin), mutta muistan vieläkin elävästi sen hetken kun astelin psykologian kirjotuksista pois ja tunsin kuukausia kestäneen stressin alkavan valua harteilta pois. Tuntui niin hyvältä tulla kotiin ja alkaa mättää lukioaikaisia vihkoja ja monisteita roskiin! Kun kirjotukset oli ohi, kalenteri näyttikin yhtäkkiä tyhjältä ja oli hassua yrittää löytää vapaapäiviin jotain rutiinia. Huhtikuun loppupuolella kevät alkoi kuitenkin olla jo niin pitkällä, että vanha tuttu Lippakioski avasi luukut ja sinne mie palasin jäätelöpalloja pyörittelemään, neljättä kesää siinä hommassa. Motivaatiota työn tekoon sai onneks edessä häämöttävästä etelänmatkasta, joka oltiin varattu Katrin kanssa vähän niinkuin ylppärilahjaks meille. Viikko Kosilla tyttöjen kesken olikin ikimuistoinen ja ihana, kiitos siitä loistavalle matkaseuralaiselle

IMG_0179 IMG_0544

Kreikasta kotiin palatessa alkoikin omat ylioppilasjuhlat olla jo jännittävän lähellä ja pari viikkoa hujahti nopeesti juhlia suunnitellessa. Toukokuun 31.päivä koitti sitten the big day. Ylppäripäivä on kyllä jääny vahvasti mieleen yhtenä vuoden parhaimpana päivänä, miten voikaan yhteen päivään mahtua niin paljon tunnetta. Iloa ja onnea, ylpeyttä itsestä ja muista lakin saaneista, vähän haikeuttakin, mutta myös ihania ystäviä ja sukulaisia, hyvää ruokaa, hymyjä, halauksia ja tietysti niitä lahjojakin. Täytyy jo nyt sanoa teille, jotka valmistutte ylioppilaiks tulevana vuonna, nauttikaa siitä juhlapäivästä! Omalla kohdallani se on ainakin ollut yksi koko pienen elämäni ihanimmista päivistä.

IMG_1325 IMG_1652 IMG_1697

Kesäkuu alkoi, mutta kesää ei näkynyt. Koko kesäkuu taisi mennä aika surkeassa säässä ja kesäfiilis olikin sen takia vähän kateissa. Heinäkuussa helteistä saatiinkin sitten nauttia senkin edestä ja monta päivää vierähti rannalla auringosta nautiskellen. Lämpimät ilmat teki miun työpäivistä paljon rankempia, mutta vapaapäivät käytin tehokkaasti kesäjuttuja puuhaillen.

IMG_0631 IMG_2536

Helteet jatkui monta viikkoa, mutta miun mielestä aurinko ei voi koskaan paistaa liikaa ja olinkin ihan onnessani kun vielä elokuussa loman alkaessa sain nauttia hyvistä keleistä. Elokuun olin niin sanotusti lomalla, toisaalta ihan tyhjän päällä. Miulla ei ollut aavistustakaan, mitä oikein tekisin syksyllä ja kieltämättä se vähän ahdisti. Kuun loppupuolella miut kuitenkin soitettiin vanhalle koululleni töihin ja olinkin lukion kouluavustajana kuukauden verran. Oisin varmaan jatkanu siinä hommassa pidempäänkin, ellen ois päässy töihin K-Citymarketin kassalle. Kassamyyjän työn alotin lokakuun alkumetreillä ja tää loppuvuosi onkin mennyt lähinnä uuteen työhön totutellessa. Muutama viikko sitten kävin jo tavaks muodostuneella lomareissulla Las Palmasissa, mutta reissun jälkeen palasinkin jo seuraavana päivänä töihin ja kiireinen joulukuu kaupan kassalla onkin tehnyt tehtävänsä: uusi loma voisi olla paikallaan :-D

IMG_7085 IMG_8082

Kun nyt mietin tätä loppuaan lähestyvää vuotta, niin tajuan, että on tää 2014 ollu ihan mieletön vuosi. Yks merkittävä asia, mikä tekee tästä vuodesta niin mahtavan ja ikimuistoisen, on Miika. Oon saanu viettää koko tän vuoden ihmisen kanssa, joka sopii miulle paremmin kuin kukaan muu vois ikinä sopia. Joka päivä rakastan häntä enemmän ja enemmän ja oon niin onnellinen siitä, että oon saanu vierelleni ihmisen, joka pitää miusta niin hyvää huolta, tuntee miut läpikotaisin ja osoittaa rakkautensa minuu kohtaan joka päivä, monta kertaa. Meidän ensimmäinen yhteinen vuosi on ollut ihan uskomaton ja edessä on varmasti vielä ihanampi yhteinen tulevaisuus. Lupauksena siitä tulevasta mentiin kihloihin 7.5.2014 ja tuo päivä jää myös elävästi mieleen tältä vuodelta.

Vuoteen 2014 on kuulunu myös paljon päätöksiä ja pohdintaa ammatinvalintaani ajatellen. Keväällä miun ajatukset mahdollisesti edessä olevista pääsykokeista ja opiskelupaikoista oli melko kielteiset, kirjotuksien jälkeen uuden luku-urakan alottaminen ois tuntunu ylitsepääsemättömältä. Päädyinkin hakemaan koulutuslinjoille, joiden pääsykokeisiin ei ollu ennakkomateriaalia, mutta joista en toisaalta tienny juuri yhtään mitään. Välivuosi alkoi tuntua parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta ja varmaan ne siellä pääsykokeissakin huomasi miusta, etten oo sieltä motivoituneimmasta päästä. Jäin ilman koulupaikkaa ja tunsin oloni melkeimpä helpottuneeksi. Halusin ottaa etäisyyttä opiskeluun ja tehdä töitä ja niin oon onneksi saanutkin tehdä. Sain kivan uuden työpaikan, jossa viihdyn, eikä miulla oo toistaiseksi mikään kiire opiskelemaan. Aion miettiä rauhassa, mitä haluan tulevaisuudelta ja koittaa säästää rahaa jossain vaiheessa eteentulevia opintoja varten. Tällä hetkellä säännöllinen, rutiininomainen työ ja mukavat viikkotuntimäärät sopii miulle paremmin kuin hyvin.

Kuluneen vuoden aikana oon valitettavasti kärsiny terveysongelmista enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä. Jo reilu vuosi sitten syksyllä miun iho alkoi mennä yhtäkkiä huomattavasti huonompaan kuntoon ja aiemmin hyvä ja normaali ihoni muuttui parissa kuukaudessa atooppiseksi ja vaikeaksi. Syytä näihin iho-ongelmiin en tiedä vielä tänä päivänäkään ja alan jo menettää toivoni siitä, että voisin saada terveen ja normaalin ihoni takaisin. Rasvoihin ja voiteisiin on menny tän vuoden aikana aivan törkeän paljon rahaa (nyt joulukuussa tuli Kelan omavastuukatto täyteen) eikä toimivaa hoitokeinoa oo silti löytynyt. Iho-ongelmien mukana oon saanu riesakseni univaikeudet, joista kärsin jatkuvasti ja jotka vaikuttaa miun henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen tosi paljon. Tää vuosi on kyllä sisältänyt niin paljon muutoksia ja toimintaa, että nää terveysongelmat voi ehkä johtua vaan stressistäkin, kuka tietää. Oman terveyteni kannalta toivon, että tuleva vuosi ois vähän rauhallisempi ja tasaisempi.

Mitä 2014 on sitten opettanut miulle? Oon oppinut rakastamaan koko sydämelläni ja uhrautumaan toisen puolesta. Oon oppinut arvostamaan hyvää terveyttä. Oon oppinut, ettei kaikki ystävyyssuhteet tuu kestämään läpi elämän, mutta pitää olla iloinen niistä jotka kestää. Oon oppinut kuuntelemaan itseäni paremmin ja tekemään ratkaisuja esimerkiksi oman terveydentilani perusteella. Oon oppinut, että joskus asioiden kannattaa vaan antaa mennä omalla painollaan eteenpäin. Oon oppinut, että pienistäkin asioista voi saada valtavasti iloa, tai valtavasti harmia, se on vain itsestä kiinni.

En aio tehdä mitään uuden vuoden lupauksia, mutta toivon, että 2015 ois vähintään yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. 2014 oli hyvä, tosi hyvä, mutta on tulevalle vuodellekkin aika huikeita suunnitelmia tiedossa. Toivon, että viihtyisin miun työssä edelleen yhtä hyvin. Toivon, että miun mielessä alkais muotoutua jotain järkevää suunnitelmaa miun opiskeluihin liittyen. Toivon hyvää terveyttä ja aurinkoista kesää. Toivon, että saan nähdä maailmaa ja matkustaa. Toivon uusia saavutuksia ja henkilökohtaisia ennätyksiä kuntosalilla. Toivon, että onnistuisin tarpeeksi usein osoittaman miun läheisille, miten tärkeitä ne on. Toivon kaikille miun lukijoille erittäin hyvää vuotta 2015, palataan ensi vuoden puolella! Kiitos

13 kommenttia:

 1. ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva postaus, erilainen! :-) Hyvää uutta vuotta sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että tykkäsit ja kiitos paljon! :-)

   Poista
 3. Harvoin kerkeen (jaksan) kommentoida kenenkään postauksia, mutta nyt on aivan pakko! Tää oli ihan älyttömän hyvä postaus ja mulle tuli tosi hyvä fiilis lukiessa tätä, iho- ja uniongelmista huolimatta :-)
  Oon jonku aikaa jo seurannu tätä sun blogia ja tykkään älyttömästi tästä, jatka samaan malliin! Sulle myös hyvää uutta vuotta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tulipas hyvä mieli tästä kommentista! kiitos paljon Essi, itekkin oon laiska kommentoimaan toisten blogeihin mut kiva jos tää postaus oli sen arvoinen siun mielestä :-) kiitos kivoista sanoista ja päiväni piristämisestä!

   Poista
 4. Ihana postaus, kirjotit tuolla tosi kauniisti siun ja Miikan välisestä suhteesta :-)

  Ja hei, en tosiaan oo mikään asiantuntija ite mut ootkohan käyny lääkärillä noitten siun univaikeuksien takia kun vaikuttavat kuitenkin merkittävästi jaksamiseen? Voin sanoo et tiiän niin hyvin miltä toi tuntuu kun ei saa levättyä, ei oo todellakaan mukavaa! Itelläni kans ollu tässä syksyllä kovastikin vaikeuksia nukahtaa, välillä on ollu viikon jakso putkeen jollon ei oo yöllä nukkunu ollenkaan, aamusin onneks muutaman tunnin yleensä saanu nukuttua.. Että ainakaa et oo yksin ton kanssa jos yhtään lohduttaa :-D Miulla siis kilpirauhasen toiminnan kanssa ongelmia ja melko varmasti johtuu siitä omalla kohallani. Oot toki ehkä saattanu jo jossain käydä tota asiaa selvittämässäkin mut jos et vielä, niin lämpimästi suosittelen koska aina on mahollista et tuohonkin löytyis joku syy esim. ihan verikokeilla vaikka toki voi johtua vaan stressistäkin niin kun sanoit :-)

  Tsemppiä nukkumiseen ja elämään muutenkin, sitä tarvii aina! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vitsi, kiva kuulla :-)
   oon kyllä käyny lääkärillä näiden univaikeuksien takia ja miulle on sieltä määrätty unilääkkeitäkin, joista ei oo kyllä ollu juurikaan apua.. samalla kerralla otettiin verikokeetkin mut ei niissä ainakaan mitään hälyttävää näkyny. ikävä kuulla että siekin kärsit univaikeuksista, se on niin inhottava vaiva, mut toisaalta se kyllä lohduttaa etten oo asian kanssa yksin! miullakin menee usein niin, että nukun monta yötä tosi huonosti ja vähillä unilla ja sit alan olla jo niin loppu että ainakin yhden yön nukun paremmin, mut sit alkaa taas se valvominen... aamusin miekin nukun paremmin, mut klo 01-05 väli on miulle vaikein ja se on pahinta miten huonosti nukutun yön jälkeen perusarkitoimetkin tuntuu niin raskailta.. toivottavasti saatas kumpikin kevään lähestyessä parempaa unta ja vointia, isot kiitokset kivasta kommentista ja tsempit myös sinne! :-)

   Poista
 5. Aivan ihana kirjotus ♥ jotenkin tosi syvällisen pohtivaa tekstiä ja voi vitsi että itekkin alko miettimään mitä kaikkee on vuoden aikana kokenut, paljon hyviä asioita ja myös muutama vaikea vastoinkäyminen josta on kuitenkin selvitty. Hyvää uutta vuotta vaan siulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa kuulla että sielläkin kuluneeseen vuoteen on kuulunu paljon hyvää, ja vastoinkäymisetkin on onnistuttu selättämään :-) samoin oikein hyvää alkanutta vuotta sinne, toivottavasti 2015 on meille kaikille hyvä!

   Poista
 6. Tosi kivasti kirjotat ja ihania kuvia sulla koko blogi täynnä!:)

  sofiaelizabetha.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isot kiitokset siulle! :-)

   Poista
 7. Kaikkea hyvää sulle vuodelle 2015! :)

  VastaaPoista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm