10. helmikuuta 2015

Mistä olen onnellinen nyt


 • siitä, että nukuin viime yönä hyvin. Oon jo noin vuoden verran kärsiny unettomuudesta ja etenkin parin viime kuukauden ajan nukkuminen on ollu tosi vaikeeta. Helmikuu on kuitenkin käynnistyny uniasioitten suhteen jopa ihan mukavasti ja viime yönä nukuin piiitkästä aikaa koko yön heräämättä ilman mitään lääkkeitä. Koko päivän on ollu paljon energisempi olo ja toivo siitä, että saisin hyvät unenlahjani vielä joskus takasin, on taas heränny. Pari viime kuukautta on ollu tosi rankkoja jatkuvan väsymyksen takia, mut nyt uskallan toivoa, että ehkä tää tästä vielä helpottaa.
213
 • siitä, että miulla oli tänään vapaapäivä (työpalaveria lukuunottamatta) ja kolme vapaapäivää on vielä edessä. Paiskin viime viikolla ahkerasti töitä, sekä sittarilla että kuntosalin vastaanotossa, ja vaikka viihdyn töissä tosi hyvin, niin nyt on kiva ottaa vähän iisimmin tää viikko. Vapaapäiville on jo tiedossa kivoja suunnitelmia: Katri tulee Lappeenrannasta Savonlinnaan käymään ja juhlistetaan sitä tyttöjen kesken brunssilla heti huomenna, ja perjantaina on pikkuveljen wanhojen päivä, joten se päivä menee tansseja katellessa. Lauantaina onkin sitten kiva palata jo töihin pitkien vapaiden jälkeen :-)
211
 • siitä, että lukio on omalla kohdallani jo takana. Tähän aikaan vuodesta tulee väkisin vähän muisteltua omia lukioaikoja, kun parin päivän päässä häämöttää niin penkkarit kuin wanhat tanssitkin. Wanhojen päivän voisin elää uudestaan koska tahansa, se oli niin ihana ja onnentäyteinen päivä, josta on jääny ihan huippumuistot koko loppuelämäksi. Penkkareista tuntuu olevan melkein yhtä kauan aikaa kuin wanhoistakin, vaikka ei siitä omasta penkkaripäivästä oo kulunut kuin vuosi. Vuodessa on kuitenkin ehtiny tapahtua niin paljon ja oon niin tyytyväinen tän hetkiseen tasaiseen elämäntilanteeseeni, etten yhtään kaipaa sitä penkkarihössötystä ja varsinkaan sitä karua todellisuutta, mikä sen päivän jälkeen iski kevään kirjotuksista. Täytyy vaan toivottaa hauskaa penkkaripäivää tän vuoden abeille ja ihanaa wanhojen päivää kaikille prinsessoille, nauttikaa oikein sydämenne kyllyydestä edessä olevista huippupäivistä! 

335
 • siitä, että oon onnistunu hillitsemään miun herkuttelua tän alkuvuoden aikana. Oon pahemman luokan herkkuhiiri ja oli kyse sitten melkein mistä tahansa epäterveellisestä, niin miun maha on pohjaton. Karkki, suklaa, jäätelö, sipsit, kaikki uppoaa ja niitä muuten vedetään ähkyyn asti. Vuoden alussa tehtiin poikaystävän kanssa yhteinen päätös, että nyt jatkuvalle mässäilylle tulee loppu. Yllättävän hyvin ollaan päätöksessä onnistuttu pysymään: ollaan pyritty rajottamaan herkuttelu viikonloppuihin ja silloinkaan sitä mässyä ei tarvii olla joka ilta. Makeanhimoon ollaan syöty esimerkiks hedelmiä ja täytyy sanoa, että olo on kyllä paljon parempi! Joskus aiemmin pystyin vetämään ihan järkyttäviä määriä herkkuja ilman, että se oikeastaan edes tuntui kropassa mitenkään, mutta viime aikoina jo puolikkaasta suklaalevystä tulee maha kipeäksi ja huono olo moneksi tunniksi. Siinä vaiheessa tulee kyllä mieleen, että miks ihmeessä piti mennä syömään ne muutama rivi suklaata, kun tuloksena on vaan huono olo... :-D En mie kyllä herkuista aio kokonaan luopua, mut oon todennu tän vähentämisen omalla kohdalla tosi hyväksi ratkaisuksi, koska se herkuttelu alkoi mennä jo vähän yli.
IMG_1010
 • siitä, että kevät tulee. Miten hyvältä noiden sanojen kirjoittaminenkin jo tuntuu! Viime viikolla havahduin yhtenä päivänä siihen, että viiden aikaan iltapäivälläkin oli vielä melko valoisaa ja aamuisin töihin mennessä on ihan mahtavaa kun vastassa ei oo pilkkopimeä maailma. Nyt parina päivänä aurinkokin on näyttäytynyt ja tänään taivas oli just sen värinen mitä kuuluukin olla, sininen!! Kyllähän tässä pitää vielä pari kuukautta jaksaa lunta ja pakkasta, mut kyllä voi auringonvalolla olla iso vaikutus mielialaan. Aurinko tuntuu pitkästä aikaa niin hyvältä, että sitä tekis mieli tuijottaa vaikka sokeutumiseen asti, nyt saa häikästä!
215

5 kommenttia:

 1. Ompa sulla ihanat silmät ♥

  VastaaPoista
 2. Syötkö magnesiumlisää? Itse olen kärsinyt myös pitkin talvea unettomuus- ja palautumisongelman, ja mulle vinkattiin että voisin kärsiä magnesiumin puutteesta (erityisesti koska olen joutunut siirtymään lähes kokonaan viljattomaan ruokavalioon). Vielä en ole kerennyt lisien syöntiä aloittaa, mutta oireet kuulostivat kyllä täysin sopivilta magnesiumin puutteeseen!

  Ihanaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tällä hetkellä syö, mut siun kommentin perusteella pitää kyllä ehottomasti harkita vakavasti jos alottas sit syömään :-) liikun normaalisti aika paljon ja säännöllisesti joten ei siitä varmasti haittaakaan olis... kiitos kommentista, täytyy varmaan kokeilla omallakin kohdalla! ja toivottavasti siekin saat magnesiumista avun :-)

   Poista
  2. ja samoin ihanaa kevättä siullekkin! :-D

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm