4. helmikuuta 2015

Uusi perheenjäsen

Hain tänään postista erittäin mieluisan paketin: pitkästä aikaa uusi vauva kamerakalustoon! Sain miun 50mm-objektiivin kun pääsin peruskoulusta ja siitä lähtien se on ollu jatkuvassa käytössä. Oon ollu siihen objektiiviin tosi tyytyväinen ja kittiputkella tulee kuvattua aika harvoin, koska 50mm:llä tulee vaan niin paljon kivempaa jälkeä. Tai ainakin tuli ennen... Viime aikoina kuvien laatu on valitettavasti kärsiny ja heilahtaneiden otosten seasta saa usein etsimällä etsiä tarkkaa kuvaa. Pari viikkoa sitten huomasin cdon.comilla Canonin EF 40mm f/2.8 stm-objektiivin tarjouksessa ja kun olin vähän lueskellu lisää siitä, tulin tulokseen että tässä on just miulle sopiva putki kyseessä: kohtuuhintainen ja pienikokoinen, mutta kuitenkin riittävällä valovoimalla ja kiinteällä polttovälillä varustettu. Tänään pääsin sitten hakemaan tuon uutukaisen kotiin ja tottakai sitä piti päästä heti vähän testailemaan... Luvassa siis vähän kotona räpsittyjä testikuvia, miltäs näyttää teidän silmään? Mie tykkään! Tuo objektiivi saa kameran mahtumaan pienempään tilaan ja stm-tarkennus on musiikkia korville. Ja oli kieltämättä aika kiva kun kuvia muokatessa ei tarvinnu moneen kertaan lisätä terävyyttä, syvyyttä ja kontrastia että kuvasta sais ees jotenkin siedettävän laatuisen. Uusi perheenjäsen on siis otettu isolla ilolla vastaan, tälle tulee vielä paljon käyttöä!

IMG_8786 IMG_8852 IMG_8869 IMG_8851 IMG_8818 IMG_8874 IMG_8891 IMG_8841

2 kommenttia:

  1. Oon seurannu sun blogia nyt jonkun aikaa ja on hassua kun nään sut niin usein Cittarin kassalla! :D en oo koskaan uskaltanu sanoo mitään :DD oot tosi kaunis ja vaikutat mukavalta :) ja kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi apua, tälläsistä kommenteista tulee aina niin hassu olo! :-D tosi kiva kuulla että oot tuota mieltä, mut hassuu että oot käyny siinä ja tunnistanu miut eikä miulla oo mitään aavistustakaan että saattasit lukee miun blogia... kiitos ihanista kehuista, ja kyllä miulle saa vaikka siinä kassalla jutella jos uskaltaa! :-) en pure mut saatan punastuu :-D

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm