14. joulukuuta 2016

LONG TIME NO SEE

Huh huh, mikä kuukausi takana! Viime aikojen blogihiljaisuudesta voi ehkä päätellä, että kuluneet viikot on vedetty aikamoista haipakkaa paikasta toiseen eikä tietokoneen avaamiseen oo ollut ensinnäkään aikaa, muttei myöskään voimia. Oon tehnyt oikeastaan koko syksyn ajan aivan kreisillä tahdilla töitä ja päivät on olleet pitkiä ja monesti aika raskaitakin. Nytkin on meneillään jo toinen yhdeksän päivän työputki vajaan kuukauden sisään ja voin ihan suoraan sanoa olevani aika loppu. Työpäivät on lähes poikkeuksetta 8-9-tuntisia ja jouluhässäkkä pahenee päivä päivältä.
Reilu viikko sitten sain onneksi olla muutaman päivän vapaalla ja ne päivät vietettiinkin Sotkamossa Vuokatissa ihanien ystävien kanssa rentoutuen. Vaikka olinkin edellisestä yhdeksän päivän työputkesta aika väsynyt, teki niin hyvää päästä irtautumaan arjesta johonkin ihan muualle ja touhuamaan kaikkea kivaa hyvässä seurassa. Pitkä viikonloppu Katinkullassa piti sisällään mm. hyviä yöunia, saunomista, ulkoilua kirpeässä pakkasessa, hyvää ruokaa, sulkapallon ja lentopallon lätkimistä vuosien tauon jälkeen, upeiden talvisten maisemien ihailua, Mannequin Challengen kuvaamista, Bottle Flip Challengen kuvaamista (:-D), kylpylässä lillumista, seurapelejä, rauhallisia aamupalahetkiä meidän "mökkiperheen" kanssa, pulkkamäkeä ja löylyjen välissä lumihangessa pyörähtelyä. Kuulostaa just niin kivalta kuin se olikin, todellinen piristysruiske tähän muuten aika hektiseen loppuvuoteen :-)

Vähän harmittaa kun ei tullut otettua Vuokattiin kameraa ollenkaan mukaan, siellä oli nimittäin niin käsittämättömän kaunista, että ois ollut kiva näyttää teillekin miltä Suomen talvi voi parhaimmillaan näyttää. Viime aikoina kuvailuun(kaan) kun ei ole muutenkaan ollut oikein aikaa, mut sentään jotain on tallentunut kameran muistikortille, joten tsekataas mitä kivojakin juttuja kuluneisiin viikkoihin on sisältynyt :-)

IMG_1048

Ystäväni suositusten ja hyvän Black Friday-tarjouksen innoittamana tilattiin Miikan kanssa kummallekin uudet kuulokkeet. Oon tähän asti käyttänyt aina tyyliin jotain puhelimen mukana tulleita nappikuulokkeita, mut näitä kokeiltuani ei paluuta vanhaan varmasti tule. Laadukkaat, näppärät ja vielä kaiken lisäksi niin ihanan väriset! YouTube-videoidenkin kattelusta tuli kertaheitolla mukavampaa ;-) Nää on siis ostettu Urbanearsilta ja hintaa jäi kohtuullisen alennuksen jälkeen vaan vajaat 25 euroa.

IMG_1202

Mustana perjantaina lähdettiin myös pyörähtämään pikaisesti Matkuksessa ennen miun iltavuoroa ja sieltäkin tuli tehtyä muutama hyvä löytö. Samalla reissulla tuli myös todistettua, että Ikeassa on mahdollista käydä ostamatta sieltä yhtään mitään :-D En ois tätä ihan heti uskonut, sillä yleensä siellä iskee vaan sellainen "kato nyt miten halpa ja eikös meiltä just tää kotoa puuttunutkin"-hullaannus. But we did it!

IMG_1167

Yksi Matkuksesta tekemistäni löydöistä oli Pukkan vihreä matcha-tee. Maistoin matchasta tehtyä jääteetä ensimmäistä kertaa pari kuukautta sitten lempikahvilassani ja sen jälkeen oon yrittänyt etsiskellä sitä kotiinkin ostettavaksi. Punnitse&Säästä-liikkeestä sitä vihdoin löysin! Mie en siis oo koskaan opetellut juomaan kahvia ja välillä tulee sellaisia hetkiä, että kofeiinista saatava lisäboosti olisi ihan tervetullutta. Matchan sanotaan olevan yhtä aikaa sekä rentouttavaa että virkistävää ja tällä ostamallani Pukkan matcha-teellä on lisäksi vielä kehoa puhdistava vaikutus. Ei hassumpi kahvin korvike siis :-)

IMG_1124 IMG_1208

Punnitse&Säästä-kaupasta ostin myös pari Foodinin raakasuklaata testiin. En ollut siis koskaan aiemmin edes maistanut raakasuklaata ja varsinkin tuo maitosuklaan makuinen yllätti positiivisesti ihanan tuhdilla ja suklaisella maullaan. Oon aikamoinen herkkuhiiri ja pystyn pistelemään kokonaisen suklaalevyn ihan hetkessä poskeeni, mut raakasuklaa oli siitä mukava uusi tuttavuus, että pari palaa riitti hyvin taltuttamaan makeanhimon. Pitää ehkä jatkossakin ostaa sitä kaappiin heikoimpien hetkien varalle...

IMG_0900

Toinen lemppariherkku kuluneelta kuukaudelta: Fazerin Dumle-jäätelö. Voisin syödä jätskiä vaikka vuoden jokaisena päivänä enkä voi ymmärtää, että esimerkiks Miikan mielestä jäätelön syönti kuuluu kesään??? :-D Ei todellakaan kuulu. Tää Dumlen makuinen uutuusjäde päihittää ainakin miun mielestä monet Ben&Jerry'sitkin, joten suosittelen ehdottomasti maistamaan, jos Dumle-karkit on yhtään mieluisia!

Eipä miulla nyt tällä kertaa muuta, olipa kiva höpötellä teille pitkästä aikaa jotain. Miun loppuillan suunnitelmiin kuuluu linnoittautua sohvalle heti pyykkien levityksen ja iltapalan väsäilyn (saa nähdä pitääkö tehdä visiitti lähikauppaan...) jälkeen, oon nimittäin työpäivän jäljiltä taas aivan poikki. Huomisesta kun vielä jotenkin rämpisi läpi, niin sitten saisin olla jopa yhden kokonaisen päivän vapaalla! Hurjaa, mitäköhän sitä keksisi... Mut hei, tsemppiä tän vuoden viimeisiin rutistuksiin, toivottavasti teillä häämöttää loma jo lähellä :-) Palaillaan taas!

4 kommenttia:

  1. voi miten kiva lukea pitkästä aikaa sun höpöttelyä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi miten ihana kuulla!! kiitos paljon, tulin hyvälle mielelle siun kommentista :-) <3

      Poista
  2. uijuma tota jädee pitää kyllä päästä maistaa, terveisin jätskisyöppö <3 jäde uppoo vuodenajasta huolimatta XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voin kyllä lämpimästi suositella sitä, uppos ainakin tähän jätskisyöppöön!!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm