28. marraskuuta 2016

Q&A

Voisitko vastata kysymyksiin videolla? Niin kivaa (ja hurjaa) kuin se varmasti oliskin, miulta ei valitettavasti löydy tällä hetkellä kameraa, jolla saisi kuvattua videota. Muutenkin miun suhtautuminen vlogeihin on vähän 50/50; tykkään älyttömästi kattoo niitä muilta, mut en tiiä oisko se ihan oma juttu kuitenkaan.. Joten tällä kertaa vastailen lähettämiinne kysymyksiin näin perinteisessä tekstin muodossa.
Kaunein asia mitä sun äiti on sanonut sulle? Entä isä? Astetta diipimpi kysymys heti alkuun.. Miulle ei oo jäänyt mitään yhtä tiettyä lausetta muita paremmin mieleen, mut iskän kanssa käydyistä keskusteluista erityisesti on jäänyt mieleen meidän hääpäivän aamuna käyty juttutuokio autossa iskän viedessä minuu kampaajalle. Äiti taas sanoo usein ikävöineensä meitä vaikka oltaisiin nähty edellisen kerran vasta muutama päivä sitten. Pieniä, isoja asioita.
Millaset välit sulla on äitisi kanssa? Entä isän? Kummankin kanssa tosi läheiset ja lämpimät. Miun on aina ollut helppo puhua vanhempieni kanssa oikeastaan mistä vain, ja varsinkin nyt kun oon muuttanut pois kotoa ja turhat kiistat esim. huoneen siivoukseen liittyen on jääneet pois, niin tuntuu että välit vanhempiin on jollain lailla syventyneet. Luonteeltani muistutan ehdottomasti enemmän iskää, kun taas yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyy äitin kanssa vähän enemmän.

IMG_0834

Missä kaikkialla oot ollu töissä? 4H-yhdistyksellä dogsitterinä, jäätelönmyyjänä Lippakioskilla, puutarhamyymälässä, kuntosalilla vastaanottotyöntekijänä, kouluavustajana lukiossa ja nyt viimeiset pari vuotta kassamyyjänä K-Citymarketissa.
Seuraatko youtubettajia? Jos, niin ketä? Seuraan joo, videoiden kattelusta on tullu tän syksyn aikana melkein ku uus harrastus :-D Suosikkejani on mmiisas, Sita Salminen, Soikkuu, Uino Aino, ANNIKA, mariieveronica, Liisa Kivi... And the list goes on!
Uskotko Jumalaan? Kyllä uskon.
Onko sulle koskaan tapahtunut mitään yliluonnollista? Jos niin mitä? Ei ole, enkä usko että meille ihmisille sellaisia asioita tapahtuukaan..
Mikä on sun lempileffa? Aina yhtä paha kysymys, mut Koskemattomat ja The Notebook on sellaisia all-time suosikkeja joihin en kyllästy koskaan.
Lempibiisi? Tällä hetkellä ehkä The Weekndin ja Daft Punkin Starboy.
Lempiartisti? Mahdoton nimetä yhtä tai edes muutamaa lempparia, musiikkia tulee kuunneltua niin laidasta laitaan ja enemmänkin biisikohtaisesti... Jos pitäis valita vain yksi artisti, jonka musiikkia kuuntelisin loppuelämäni, olis se varmaan Coldplay.
Lempiruoka? Tortillat tai tacosalaatti!
Lempiherkku? Tääkin on paha... Filmtownin irtokarkit on ehkä kuitenkin ykköslemppari.
Lempivaatekappale? Tällä hetkellä ehkä tuo nuden värinen neule, joka miulla on tän postauksen kuvissakin päällä. Sitä on tullut tän syksynä ainakin käytettyä ylivoimaisesti eniten!
Lempiruokakauppa? Voinko vastata tähän muuta kuin Cittari? ;-)
Lempivaatekauppa? Zara.

IMG_1011

Miten opit treenaamaan salilla? Sain alkuun vähän apuja miun isältä, joka teki miulle ohjelman ja neuvoi liikkeitä ja tekniikoita. Aluksihan se salitreenaaminen oli jumppien jälkeen vähän hakemista, mut tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin ja hiljaa hyvä tulee. Koitan aina panostaa tekniikan laatuun, eli mielummin puhtaita toistoja pienemmillä painoilla kuin päinvastoin. Treenatessa pidän ajatuksen yleensä just siinä treenattavassa lihaksessa, mikä auttaa saamaan tuntuman oikeeseen kohtaan. Ideoita treeneihin saan esim. Instagramista, blogeista ja vlogeista.
Onko sulla sisaruksia? Minkä ikäisiä? Kaksi pikkuveljeä, toinen 15-vuotias ja toinen täyttää kohta 19.
Ihmetteleekö moni, kun olet noin nuori ja jo naimisissa? (jota itse ihailen ja arvostan, huippua että uskaltaa sitoutua jo noin nuorena!) Ihana kuulla :-) Kyllähän se aluksi herätti vähän ihmetystä joissakin, varsinkin sellaisissa, jotka ei meitä oikein tunne. Jonkun verran on varmaan ihmetelty myös meidän selän takana... Nyt en oo kyllä aikoihin kuullut sellaisia "miten työ noin nuorena naimisiin"-kyselyitä, mut eiköhän niihin tulla vielä törmäämään :-D
Ootko koskaan tupakoinut/maistanut? Tähän voin ylpeänä vastata, että en!
Juotko alkoholia? Harvoin, ehkä pari kertaa vuodessa ja silloinkin hillitysti. Ei oo oikein miun juttu enää, nimimerkillä kuulostampa vanhalta :-D
Aiotko vielä opiskella? Jos kyllä, niin onko jo ajatuksia/suunnitelmia sen suhteen? Aion kyllä, mut ne ajatukset ja suunnitelmat sen suhteen onkin sit todella auki vielä. En oikein tiedä, mikä ois se miulle kaikista sopivin ala, ja tuntuu että minuu kiinnostaa niin moni asia, mut kiinnostaako mikään niin paljon että siitä sais ammatin... Liikunnan opettaja on ehkä ainut semmonen, mikä on ollut jo vuosien ajan (kaukainen) haave. Ehkä vielä joskus...
Haluatteko lapsia? Ei ainakaan vielä moneen vuoteen. Mahdollisesti joskus myöhemmin, mut yhtä mahdollista on että ei silloinkaan.
Missä (elämäntilanteessa) kuvittelet olevasi viiden, kymmenen ja viidentoista vuoden kuluttua? Kuvittelin sen lempiherkku-kysymyksen olevan vaikea! Toivottavasti oon ainakin onnellinen noissa kaikissa elämäntilanteissa. Viiden vuoden päästä olisi kivaa omistaa koira, kymmenen vuoden päästä voisi olla opiskelut takana ja mieleinen ammatti hankittuna ja viidentoista vuoden päästä... Ehkä sit vois perustaa vaikka jonkun smoothie/surffauskahvilan johonkin trooppiselle saarelle?
Missä Suomen kaupungissa haluaisit asua mieluiten? Miksi? Kuopiosta oon aina tykännyt, se on sellainen aika sopivan kokoinen, kiva kaupunki, josta pääsisi käymään helposti Savonlinnassakin. Jostain syystä myös Tampere on sellainen kodikkaan tuntuinen paikka, vaikken sitä kaupunkia niin paljon tunnekaan... Viime visiitillä tavattiin niin ihanan ystävällisiä ihmisiä siellä, että kodikkuuden vaikutelma vain voimistui.
Jos muuttaisit ulkomaille, minne muuttaisit? Ehkä se olis joku kaupunki Espanjan rannikolla, ei kuitenkaan Fuengirola... Voisin muuttaa myös Ruotsiin, mut en usko, että saisin Miikaa suostumaan siihen :-D
Mitkä oli koulussa/lukiossa sulle helppoja aineita ja mitkä vaikeita? Helppoja oli äidinkieli, ruotsi ja psykologia, vaikeita taas fysiikka, kemia ja historia.
Minkälaisia ihmisiä ihailet? Positiivisia, aitoja, toiset huomioon ottavia, rehtejä ja reiluja tyyppejä. Sellaisia, jotka ei pidä itsestään liian suurta numeroa ja uskaltaa aina olla oma itsensä. Viimeksi ihailin Suomen Talent-ohjelman esiintyjiä, niiden intohimoa ja paloa siihen omaan juttuunsa.

IMG_0783

Onko sinulla vakituinen työpaikka? Kyllä on.
Koska haluaisitte ostaa oman asunnon? 10 vuoden sisään? Tykätään meidän tän hetkisestä asunnosta tosi paljon ja toivottavasti saadaan asua tässä vielä pitkään, mut tuskin meidän seuraavakaan asunto tulee vielä oma olemaan... Asunnon oston aika tulee sitten, kun tiedetään mihin halutaan asettua.
Kuinka usein treenaat ja mikä on lemppari ryhmäliikunta? Treenaan 3-6 kertaa viikossa, useimmiten ehkä 4 treeniä mahtuu viikkoon. Lemppari ryhmäliikuntoja on ehdottomasti Body Attack ja Grit Strenght!
Kiinnostaako esim hoitoalan/kaupanalan opiskelu? Hoitoalalta ensihoitajan ammatti vois olla ainut, missä näkisin itseni. En kuitenkaan tiiä, löytyykö miulta tarpeeks "hoivaviettiä" hoitoalan hommiin.. Kaupan alan töitä oon nyt tehnyt reilut pari vuotta, enkä usko että haluan opiskella sitä alaa.
Voisit(te)ko tehdä Miikan kanssa joskus yhdessä postauksen? Esim lukijat tekis kysymyksiä, joihin Miika vastais? Tai että Miika kirjottais postauksen? Tai sit jonkunlaista "parisuhde"postausta ois kiva lukee! Jos tälläset kiinnostaa, niin miksipäs ei, ihan hauskoja ideoita! Ainakin ton Miika vastaa-postauksen vois toteuttaa jossain vaiheessa, ei ehkä nyt kuitenkaan ihan tän vastauspostauksen perään ;-D Parisuhdepostauskaan ei kuulosta ollenkaan hassummalta, oisko ideoita minkälaisena haluisitte sen?
All-time lemppari tv-sarjat? How I met your mother ♥♥♥, Gossip Girl, Brooklyn 99, The Big Bang Theory... Australian MasterChefiä on myös tullut seurattua viime aikoina aika paljon.
Mitkä ovat sun mielestä parhaat nettikaupat? Urheiluvaatteita tilaan usein Sportamorelta tai Sports Directiltä, kengät Zalandolta ja kivoimmat vapaa-ajan vaatteet löytyy ehkä Junkyardilta.
Missä kaikkialla oot matkustanu? Liettuassa Vilnassa, Espanjassa Mallorcalla ja kolmesti Kanariansaarilla, Ruotsissa Tukholmassa, Kreikassa Rodoksella ja kahdesti Kosilla ja Unkarissa Budapestissä.
Mitkä olis sellasia must kohteita minne haluisit matkustaa yhdessä Miikan kaa? Esim. joka paikkaan? :-D Jos nyt muutama must kohde pitäis mainita, niin Barcelonassa, Islannissa ja Malediiveillä on ainakin päästävä käymään. Tällä hetkellä miulla on myös älytön Bali-kuume meneillään, mut se johtuu varmaan lähinnä siitä, että miun instafeedi täyttyy niin tuttujen kuin tuntemattomienkin Bali-kuvista...
Kuka hoitaa kotityöt teidän kotona? Aika 50/50 hoidetaan. Miika kokkaa ja huolehtii yleensä keittiön siisteydestä, mie hoidan pyykit ja useimmiten imuroinnin. Mut ei myö mitenkään ehdottomia olla "omissa" tehtävissämme, riippuu vähän työvuoroista ja siitä kummalla on enemmän aikaa tai jos on yhteinen vapaapäivä, niin siivotaan ja tehdään ruokaa yhdessä.

IMG_1012

Kuinka usein joku (vieras) tulee sanomaan, että lukee blogiasi? Piti ihan miettiä, että milloin näin olisi viimeksi käynyt... Eli siis ei todellakaan usein! Joskus vuosia sitten tätä tapahtui ehkä enemmän, mut viime vuosina se on vähentynyt paljon. Toisaalta harmi, toisaalta onhan ne aina vähän hassuja tilanteita kun se toinen tietää miusta blogin perusteella aika paljon ja mie taas en siitä toisesta mitään :-D Mut kyllä se joka tapauksessa aina piristää, eli saa todellakin tulla jututtamaan!
Kuinka pitkiä lenkkejä teet silloin kun käyt juoksemassa? En oo pystynyt vähään aikaan käymään juoksulenkeillä, sillä miun penikat kipeytyy siinä niin paljon... Pari vuotta sitten pystyin vielä juoksemaan 5-10 kilsan lenkkejä ilman kipuja, mut esimerkiks viime kesänä taisin yrittää juoksemista pari kertaa eikä siitä meinannut tulla oikein mitään :-( Ehkä ens keväänä vois kokeilla taas ja aloittaa tosi lyhyillä lenkeillä..
Onko sinulla joululahjatoiveita? Ei ole, koska en joulua vietä. :-)
Voisitko kuvitella jättäväsi kokonaan pois maidon, lisätyn sokerin tai eläinperäiset tuotteet ruokavaliostasi? Tai voisitko kokeilla vaikkapa viikon ajan elää ilman niitä? Tosi mielenkiintoinen kysymys! Voisin kuvitella, ja oon ajatuksella leikitellytkin. Maitotuotteista en ehkä lähtisi ensimmäisenä luopumaan, koska en koe niiden olevan miun keholle niin huonoksi kuin vaikkapa lisätyn sokerin... Myönnän olevani sokerikoukussa ja siitä voisin päästä eroon jättämällä lisätyn sokerin ainakin hetkeksi aikaa pois. Toisaalta rajoitukset sen suhteen, mitä voin kaupasta ostaa ja suuhuni pistää, tuntuu vähän ahdistavilta eli oon ehkä vähän mielitekojeni orja kun haluan pystyä välillä syömään just sitä mitä tekee mieli. Siksi lihansyönnistä luopuminenkin herättää vähän ristiriitaisia tunteita: toisaalta tiedän, että se olisi eettisesti hyvä ratkaisu, mut toisaalta tykkään liha-, kana- ja kalaruuista. En siis ainakaan tällä hetkellä ole jättämässä mitään noista kokonaan pois ruokavaliostani, mut vaikkapa kuukauden kokeilujakso ilman jotakin noista täytyy ehdottomasti toteuttaa joskus. Sen jälkeen voisi sitten tehdä niitä päätöksiä, että tuleeko siitä pysyvä muutos :-)
Mitä otat yleensä töihin evääksi? Pitkinä päivinä itsetehty lämmin ruoka on ihan ehdoton. Kana, riisi ja wokkivihannekset on suosikkini, sillä se on niin helppo ja nopea tehdä ja maistuukin ihan hyvältä. Kahvitauoille varaan yleensä banaanin tai jonkun muun hedelmän, rahkan (yleensä Skyr tai joku muu proteiinipitoinen rahka), smoothien, pikkuporkkanoita, välipalapatukan, Saarioisen speltti-kaurarouhepuuron+piltin... Nuo taitaa olla yleisimmät; nopeat purtavat, joilla nälkä pysyy kuitenkin ainakin seuraavaan taukoon asti poissa :-D

Iso kiitos kaikille kysymyksiä jättäneille!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Ainoana jäi mietityttämään, että miksi et vietä joulua? Toivottavasti ei ole liian henkilökohtainen kysymys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ja ei todellakaan ole liian henkilökohtainen kysymys, oon täällä blogissa monesti kertonut että oon Jehovan todistaja eli en siis vietä joulua uskonnollisen vakaumukseni takia :-)

   Poista
 2. Vitsit miten upeita kuvia! Oot kyllä tosi kaunis :) Niin ja tietysti kiva postaus.

  VastaaPoista
 3. oli tosi kiva postaus ja oot tosi kaunis noissa kuvissa! :) pakko kysyy että mikä sävy huulilla? ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitti paljon! näistä kuvista on jo jonkin aikaa, mut tais olla NYX Lingerie Push Up :-)

   Poista
 4. Ihana postaus! Tämän kysymyksen tarkoitus ei ole olla loukkaava, vaan mielenkiinnosta kysyn, että saatko/haluatko/oletko koskaan syönyt jouluruokaa huolimatta siitä, että et vietä joulua? Eli siis syötkö joskus esimerkiksi kinkkua tai laatikoita ihan vain koska ne ovat hyviä, vai "kieltääkö" vakaumuksesi sen? :) Entäpä käytkö esimerkiksi isojen kaupunkien joulutoreilla tai muissa tapahtumissa, kuten joulujuhlissa ihan vain juhlan ja tapahtuman vuoksi vai jätätkö ne väliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ja ei ole ollenkaan loukkaava kysymys, päinvastoin aika hauska :-D kyllä syön joka vuosi jouluruokia, meillä paistetaan yleensä kinkkukin kotona, usein kyllä jo monta päivää ennen joulun pyhiä. laatikoita tulee myös syötyä, ihan vaan just sen maun takia :-) jouluisissa tapahtumissa sen sijaan en käy, koska ei niissä oikein mitään miulle ole. mitään joulufiilistäkään en yritä hakea, koska en joulua vietä, joten joulujuhlat yms kierrän mielummin kaukaa :-)

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm