7. helmikuuta 2017

06/02/2017

6:30 Herätyskello tunkeutuu ja sekoittuu uneeni ja ensimmäinen unenpöpperöinen ajatukseni on, että eikös tänään pitäisi olla vapaapäivä. Silmät ristissä hapuilen puhelinta lattialta ja koitan samalla tajuta, että ei, en ole unohtanut herätystä edelliseltä aamulta päälle, vaan nyt on maanantai ja työpäivä edessä. Selaan instagramin sängystä käsin Miikan vielä nukkuessa vieressä.

6:35 Ei auta, pakko nousta vaikka silmien ummistaminen ja lämpimän peiton alle kaivautuminen houkuttelisi tuhat kertaa enemmän. Hiippailen aamupalan tekoon, joka koostuu tänä aamuna kahdesta paahtoleivästä pippurikalkkunalla, luonto+ jugurtista ja lasillisesta tuoremehua. Tää on kyllä taas yksi niistä aamuista kun olisi tarvetta kahvikupilliselle jos toisellekin, jos vaan sattuisin tykkäämään kahvista... Miikakin saa kammettua itsensä sängystä ylös, mutta aamupalapöydässä on aika hiljaista, sillä ollaan kumpikin vielä ihan unisia.

6:56 Aamupala syöty samalla somea selaillen, seuraavaksi hammas- ja naamapesut, hiusten harjaus ja vetäisy ponnarille ja pikainen meikkaus ennen lähtöä.

7:17 Vähän meinasi jo tulla kiire, mut päästään kuin päästäänkin lähtemään ajoissa. Ulkona on pakkanen kiristynyt yön aikana ja kylmä ilma suorastaan hyökkää vastaan ulos astuessa. Miika on lähdössä onneksi samaan aikaan töihin, joten ei tarvitse palella työmatkalla vaan saan autokyydin työpaikalle.

7:24 Vaihdetaan vielä pusut ja hyvän työpäivän toivotukset Cittarin parkkipaikalla ennen kuin hyppään autosta ja suunnistan monen päivän tauon (saikku + vapaa viikonloppu) jälkeen töihin.

7:29 Työvaatteet vaihdettu päälle, vesipullo täytetty ja valmiina töihin! Ensimmäinen puolituntinen ennen kaupan aukeamista on varattu kassapaikkojen siistimiseen, joten ei muuta kuin kassahihnoja pesemään.

9:38 Ensimmäisen tauon paikka. Nappaan jääkaapista Skyrin ja banaanin ja istahdan taukohuoneeseen syömään niitä. Juttelen samalla työkaverini kanssa ja laitan Miikalle pari viestiä.

9:50 Taukoaika täynnä ja aika palata takaisin töihin.

11:47 Ja sitten taas tauolle! Lämmitän pinaattikeittoa mikrossa evääksi ja lusikoin sen nopeasti suuhuni.

12:00 Aika jatkaa hommia. Oon ollut aamun töissä kassalla, mutta nyt on aika siirtyä pariksi viimeiseksi tunniksi asiakaspalvelupisteeseen.

IMG_0001

14:04 Työpäivä pulkassa! Oon koko päivän ihaillut upeaa auringonpaistetta ikkunoiden läpi, mutta nyt pääsen vihdoin nauttimaan siitä ulos. Vaihdan vaatteet kiireen vilkkaa ja suorastaan kiidän ulos ihailemaan sinistä taivasta. Samalla huomaan kuitenkin, että aamun kiirelähtö kostautuu: pipo ja kaulaliina unohtui kotiin, ja niille olisi nyt tarvetta...

14:28 Kotona. Poikkesin matkan varrella Piirakka&Kukko-nimiseen paikalliseen kahvilaan, josta saa ehkä maailman parhaat riisipiirakat. Eteiseen astuessa on pakko pysähtyä ihailemaan, miten ihanasti koti suorastaan kylpee auringonvalossa! Vaihdan äkkiä housut mukavampiin (pakollinen asia joka on tehtävä ensimmäisenä kotiin päästessä!) ja istahdan sitten pöydän ääreen syömään lämpimiä piirakoita ja salaattia. Katson samalla youtube-videoita ja kirjaan uudet työvuorot kalenteriin.

IMG_0002

15:15 Jumituin pöydän ääreen selailemaan puhelinta, mutta nyt siirryn sohvalle ja pistän tän hetken suosikkisarjani SKAMin pyörimään. Paleltaa ja väsyttää, joten kietoudun superpehmeään lempparipeittooni ja otan mukavan asennon sohvan nurkassa.

16:27 Aika on vierähtänyt SKAMia tuijotellessa ja puhelinta räpläillessä ja sohvalla makoilu ei ainakaan ole auttanut väsyneeseen oloon, päinvastoin. Miikakin on kotiutunut töistä jo hetki sitten ja kyselee miulta että onko reipas my day-postaus tulossa kun näytän niin väsähtäneeltä... Kampean itseni sohvalta ylös ja käyn laittamassa pyykkikoneen pyörimään.

16:40 Avaan tietokoneen ja aloitan Keskon verkkokoulutukset, jotka pitäisi olla parin päivän päästä tehtyinä. Luulin tehneeni koulutukset jo pari viikkoa sitten, mutta tänään töissä selvisikin, että olin tehnyt aivan väärät tehtävät ja nyt koko homma on aloitettava alusta. Ei ärsytä ei...

17:12 Miika on tehnyt meille ruokaa miun päntätessä Mestarimyyjä-tehtäviä. Syön annoksen makaroonia, jauhelihaa ja kirsikkatomaatteja ja jatkan sitten hommia koneella vielä hetken.

IMG_0003

18:00 Nyt saa haukottelu, köllöttely ja väsymyksestä valittaminen riittää. Kiskotaan treenikamat niskaan ja lähdetään tarpomaan kohti kuntosalia.

18:15 Hyi hitsi miten kylmä ulkona onkaan! Ei katsottu kotoa lähtiessä (taaskaan) pakkaslukemia, mutta kylmä pureutuu luihin ja ytimiin jo muutaman minuutin kävelymatkan aikana ja olisi selvästi pitänyt pukea vieläkin enemmän päälle.

18:26 Oon menossa kokeilemaan ensimmäistä kertaa Fascia Method-venyttelytuntia ja käyn laittamassa itselleni paikan valmiiksi jumppasalista. Tunnin alkuun on vielä parikymmentä minuuttia aikaan, joten ehdin hyvin ottaa hien pintaan crosstrainerilla.

18:45 Rauhallinen musiikki, hämärä ryhmäliikuntatila ja lempeä-ääninen ohjaaja = rentouttava kehonhuoltotunti voi alkaa.

19:30 Ompa raukea olo! Hyvä olo saa aikaan myös pienen omantunnon pistoksen, sillä venyttelyä ja kehonhuoltoa tulee tehtyä ihan liian harvoin. Erityisesti tunnin lopussa pidetty lyhyt rentoutus oli miun mieleen, miten voikin olla niin ihanaa vaan maata paikallaan, keskittyä hengitykseen ja kuunnella ohjaajan rauhoittavaa ääntä? Ilta saa jatkua rennoissa merkeissä, sillä kotona on lämmin sauna odottamassa.

IMG_0004

19:42 Tai siis piti olla. Ei olla vielä saunottu kertaakaan kotiinpaluun jälkeen, joten virrat oli olleet pois päältä ja saadaan sauna vasta nyt lämpiämään. Odotellessa viikkailen kuivia vaatteita kuivaustelineeltä pois, levitän uudet pyykit kuivumaan ja pyydän Miikan avukseni lakanoiden viikkaukseen. Kahdeksalta alkaa Suomen kaunein koti tv:stä ja katsellaan sitä saunaan pääsyä odotellessa. Syön samalla omenan.

20:16 Vihdoinkin päästään saunaan! Oma sauna on kyllä ihan parasta tälläisinä kylminä ja pimeinä talvi-iltoina. Saunassa tulee myös aina höpöteltyä vaikka mitä, tällä kertaa fiilistellään kuukauden päässä häämöttävää reissua.

20:48 Olo on saunan jälkeen vielä entistäkin raukeampi. Rasvaan huolellisesti koko kehon ja vedän yöpaidan päälle samalla kun katsellaan Suomen kauneimman kodin viimeiset minuutit telkkarista.

21:07 Käydään puuhaamaan iltapalaa. Oon säästänyt yhden piirakan iltapalaksi ja lisäksi teen itselleni paahtoleivän juustolla ja kurkulla ja lasin kaakaota. Nappaan vielä uuden lemppari-Skyrini jääkaapista ja oon valmis iltapala+HIMYM-yhdistelmään.

22:10 Vaikka päivä ei ole ollut mitenkään kovin tapahtumarikas tai raskas, ollaan kumpikin jo sen verran väsyneitä että siirrytään suosiolla hampipesujen kautta petiin. Miulla on seuraavana päivänä vapaapäivä, joten ei tarvitse laittaa herätystä soimaan, ja se tekee nukkumaanmenosta vielä entistäkin ihanampaa. Kauniita unia!

IMG_0005

4 kommenttia:

  1. Ihana! :) Ihan mahtavaa, että jaksoit taas tehdä tällaisen postauksen. Jotenkin samaistun niin hyvin tuohon väsyneeseen fiilikseen ja kännykän/youtuben/telkkarin tuijotteluun... Lähestyvä kevät ja kesä sekä aurinko kuitenkin piristävät kummasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos ihana, ihan mahtavaa että jaksoit kommentoida! :-) työpäivän jälkeen on vaan niin parasta heittäytyä sohvalle räpläämään puhelinta, kunhan siihen ei jämähdä liian pitkäksi aikaa... nyt on kyllä ollut monena päivänä niin upean keväinen ilma ettei tee ees mieli jumittua sisälle, auringossa ulkoilusta saa vaan niin paljon energiaa! kyllä se kesä sieltä pikkuhiljaa lähestyy :-) ihanaa kevään odotusta siulle!

      Poista
  2. Kivan oloinen päivä sinulla! My day -postaukset ovat tosi kivoja :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Sini! kiva jos tykkäät näistä, tykkään kyllä itekkin tehdä näitä :-) mut aina kiva kuulla jos nää on lukijoidenkin mieleen!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm