17. helmikuuta 2017

ONNELLISUUSJUTTUJA

Heippatihei ja ihanaa perjantaita! En meinaa oikein uskoa, että tääkin viikko alkaa olla taputeltu ja yhdeksän päivän työputkikin on nyt selätetty ennen vapaata viikonloppua. Uskomatonta miten nopeasti tää helmikuukin on mennyt, ollaan jo yli kuun puolenvälin! Siitä inhottavasta flunssasta toivuttuani tää kuukausi on pitänyt sisällään paljon kaikkea kivaa ja tekemistä on riittänyt. En oo ehtinyt avaamaan tietokonettakaan kovin montaa kertaa, mut nyt miulla oli vihdoin aikaa tulla vähän höpöttelemään tänne ja listaamaan juttuja, jotka on tehneet miut onnelliseksi viime päivinä. Joskus tekee ihan hyvää kun kirjoittaa ne jutut johonkin ylös, niin voi sitten huonomman päivän sattuessa kohdalle tulla muistelemaan, että minkälaisista asioista sitä hyvää fiilistä voi lähteä hakemaan :-)

IMG_2342

Treffit äitin kanssa lempparikahvilassa. Käytiin viime viikolla äitin kanssa Kahvila ALKUssa vaihtamassa kuulumisia ja syömässä ihania herkkuja. ALKU on kyllä yksi miun suosikkipaikoista Savonlinnassa: tunnelma on mukavan rento ja iloinen, tarjolla on monipuolinen valikoima vaikka mitä hyvää, sisustus on viihtyisä ja kaunis ja isoista ikkunoista on mukava seurata Olavinkadun vilinää (jos sitä nyt voi vilinäksi kutsua tähän aikaan vuodesta...). Herkuttelun jälkeen äiti onnistui houkuttelemaan miut mukaansa kirpputorille ja teinkin sieltä pari hyvää kirjalöytöä. Joskus nuorempana ravasin kirppiksillä jatkuvasti, mut viime vuosina se on vaan jäänyt enkä edes muista milloin olisin viimeksi ostanut kirpparilta jotain...

Uudet, kotimaiset sarjasuosikit. Vielä joku aika sitten en katsonut oikeastaan ollenkaan kotimaisia tv-sarjoja, mut nyt oon lyhyen ajan sisään koukuttunut useampaankin sellaiseen ja saanut Miikankin katsomaan kanssani niitä. Uusia suosikkejani on esimerkiksi Suomen kaunein koti, Yökylässä Maria Veitola sekä tietysti Haluatko miljonääriksi?. Myös Putousta on tullut seurattua parin jakson verran ja voi miten miulla olikaan ollut ikävä Poliiseja! Tekisi myös mieli alkaa katsomaan Yle Areenasta paljon kehuttua sairaalasarjaa Sykettä, onko teistä kukaan katsonut sitä? Jos on, niin ootteko tykänneet?

IMG_2211 IMG_2296 IMG_2240 IMG_2303

♥ Aurinko. Uskon, etten oo ainut, kuka on ollut ihan fiiliksissä kun ihana aurinko on näyttäytynyt parin viime viikon aikana lähes joka päivä. Miten paljon nätti, keväinen sää voikaan vaikuttaa mielialaan?! Viime viikolla puiden oksissa oli vielä upea valkoinen lumikerros ja luonto näytti ihan käsittämättömän kauniilta. Kävin monena päivänä napsimassa kuvia lumisista puista sinistä taivasta vasten ja joka kerta tulin ihan älyttömän hyvälle mielelle siitä, miten nättiä ulkona oli. Kyllä Suomen talvi osaa välillä pistää parastaankin! Erityismaininta vielä valon määrän lisääntymisestä ja päivien pitenemisestä, muutaman viime viikon aikana ollaan menty isoin harppauksin kevättä kohti.

IMG_2438

Tacosalaatti. Yritettiin muutama päivä sitten pähkäillä, mitä hyvää iltapalaa voitaisiin tehdä, sillä tykätään välillä väsätä vähän parempaa iltapalaa ja syödä sitä sitten jotain hyvää sarjaa katellessa. Ei oltu pitkiin aikoihin tehty kana-tacosalaattia, joten käytiin sitten hakemassa kaupasta tarpeet siihen ja voi veljet, miten se maistuikaan pitkästä aikaa hyvältä! Nyt ollaankin viikon sisään syöty sitä jo parina iltana :-D Meidän helppoon ja hyvään reseptiin tarvitset broilerin jauhelihaa, salaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetajuustoa, chilimaustettuja tortillasipsejä sekä ranch-dippiä. Suosittelen kokeilemaan!

SKAMin ja La La Landin soittolistat. Kiitos sille lukijalle, joka vinkkasit SKAM-soittolistasta Spotifyssa! Tän hetken suosikkisarjani hyvät musiikit on koottu kätsysti yhdelle listalle, josta löytää myös nimet sellaisille biisille, jotka on entuudestaan vieraita. Käytiin pari viikkoa sitten leffassa katsomassa La La Land, ja vaikka itse elokuva ei ihan vastannutkaan suhteellisen korkealla olleita odotuksiani, niin monta ihanaa kappaletta siinä kyllä oli.

IMG_2411

Vaatekauppoihinkin saapuva kevät. Pitkän talven jälkeen on aina yhtä kutkuttavaa huomata, kun kauppoihin alkaa virrata keväisempiä vaatteita. Mie ainakin oon jo korviani myöten täynnä talvipukeutumista enkä malttais oottaa, että lämpömittarin lukemat kohoais vielä vähän korkeammalle niin pääsisi pukeutumaan vähän kevyemmin. Pari viikkoa sitten kävin pitkän tauon jälkeen pyörimässä kaupoilla ja teinkin kuvassa näkyvät löydöt H&M:ltä. Kiikutin samalla pari muovikassillista vanhoja rytkyjä heidän vaatekeräykseensä ja sain niistä vielä alekupongit noihin ostamiini paitoihin.

Lyhyet aamuvuorot. Miulla oli alkuviikosta kolme superaikaista aamua peräkkäin, kun menin joka päivä töihin viimeistään kuudeksi. Vaikka 4-5 aikaan herääminen olikin aikamoista tuskaa, oli työvuorot sen verran lyhyitä, että pääsin viimeistään puolen päivän maissa kotiin eli päivää oli jäljellä vielä vaikka kuinka paljon. Maanantainakin kerettiin äitin kanssa lähteä vielä miun työvuoron jälkeen Kuopion Ikeaan! Oli aika mukavaa, kun työpäivien jälkeen ehti touhuamaan vielä vaikka mitä, ja koska sain nukuttuakin öisin suhteellisen hyvin, energiaa oli muuhunkin kuin sohvalla koomailuun. Varsinkin kesällä tuollaiset aikaiset aamuvuorot on aika jees, sillä töihin mennessä saa usein ihailla auringonnousua ja töiden jälkeen ehtii hyvin vielä vaikka viettämään rantapäivää!

IMG_2426

ProPudin proteiinipirtelöt. Alkuinnostuksen laannuttua ProPud-vanukkaiden syönti on jäänyt aika vähälle, mut nää uudet protskujuomat vei kyllä kielen mennessään. Tänään miulla oli töissä eväänä tuollainen juoma ja banaani, ja ne piti yllättävän hyvin nälänkin poissa.

Liikunnan ilo. Viime aikoina liikunta on tuonut jotenkin vielä tavallistakin enemmän hyvää fiilistä päiviin ja treenit on kulkeneet hyvin. Urheilu on kyllä niin olennainen osa miun arkea ja hyvinvointia etten ihan hevillä luopuisi siitä. Flunssan takia jouduin alkukuusta pitämään vähän taukoa salilla käymisestä, ja silloin huomasi hyvin, miten paljon kaipasi tervettä kehoa ja kunnon treenejä. Etenkin BodyAttackin uusimmasta ohjelmasta on tullut ihan miun suosikki, se on jotenkin niin kivan energinen ja tehokas.

IMG_2162

Hurjaa vauhtia lähestyvä Thaimaan matka. Tää kuva on napattu jo reilu viikko sitten, eli todellisuudessa lähtöön on jäljellä enää vajaa kolme viikkoa!! Ihan hullua, ei enää montaa työpäivää jäljellä ennen lomaa ja kohta myö ollaankin jo ihan toisella puolella maapalloa ihmettelemässä maisemia ja nauttimassa lämmöstä. Oon kyllä niin innoissani lähdössä reissuun, mut kieltämättä vähän jännittää että miten kaikki tulee oikein sujumaan, ihan jo noiden lentolakkojenkin takia... Nyt muuten voisi olla hyvä aika kysellä myös teiltä, että löytyykö sieltä ketään Khao Lakissa matkustaneita? Olisi kiva kuulla, mitä ootte tykänneet kohteesta ja kaikki vinkit on tietenkin enemmän kuin tervetulleita!

Nyt mie voisin alkaa hipsiä pikkuhiljaa unten maille, sillä lähdetään huomenaamuna Miikan kanssa viettämään viikonloppua Helsinkiin. Meillä on maanantaina ensimmäinen hääpäivä, joten ajateltiin ottaa pieni irtiotto arjesta tähän väliin ja lähteä juhlistamaan sitä vähän muualle. Tuntuu uskomattomalta, että meidän häistäkin on jo vuosi! Voisin ehkä tehdä ihan oman postauksensa siitä, että millaisia fiiliksiä tän kuluneen vuoden aikana on ollut ja miltä avioliittoelämä on oikein maistunut (no hyvältä tietysti). Viime päivien aikana on tullut kauhisteltua sitäkin, että miten vuodet voi vieriä niin vauhdilla kun omista vanhojen tansseista tuli tänään kuluneeksi jo neljä vuotta ja penkkareista kolme?!? Ei pysty käsittämään. Mutta nyt kone kiinni ja unta palloon, niin jaksaa sitten hillua viikonlopun Helsingissä! Oikein mahtavaa viikonloppua kaikille, erityisesti tietenkin kaikille juhliville wanhoille ja abeille!

12 kommenttia:

  1. Syke on ihan mahtava!! Paras suomalainen sarja mitä oon ikinä nähny. Tietysti aihekin itelle terveysalasta kiinnostuneena on oikein mieleinen mutta suosittelen ehdottomasti kattomaan! Siihen jää kyllä sataprosenttisesti koukkuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee kiva kuulla, kiitos kommentista! en kyllä tiiä kaipaanko enää yhtään koukuttavaa sarjaa syömään miun vapaa-aikaa, mut toisaalta monet on kehuneet sitä ja oon itekkin ollut kiinnostunut ensihoitajan työstä niin siitä sarjasta saattaisi saada edes jonkunlaisen kuvan siitä työstä :-) pitää varmaan alottaa kattomaan siitä, koukkuuntumisvaarasta huolimatta...

      Poista
    2. Syke on kyllä hyvä! Mutta näin terveysalan ammattilaisena pakko sanoa, että kaukana todellisuudesta ne tilanteet siinä. Eli kriittisellä silmällä kannattaa kaikkien kattoa sitä!

      Poista
    3. niin mie oon vähän kuullut muualtakin, ettei kaikki siinä oo kovin realistista :-D ei pidä siis muodostaa kuvaa sairaanhoitajien ja ensihoitajien työstä ihan pelkästään ton sarjan perusteella!

      Poista
  2. Maria yökylässä?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hupsista, pitääkin korjata tekstiin ihan se ohjelman oikea nimi XD kirjotin tätä postausta aika väsyneenä enkä muistanu ihan tarkkaan mikä sen ohjelman nimi oli, ja väärin näköjään meni... pitäs kyllä aina tarkistaa nää!

      Poista
    2. Heh, ei se mitään, kuulosti vaan hauskalta tuo Maria yökylässä :)

      Poista
    3. kiitos kuitenkin kun huomautit siitä niin sain korjattua asian :-D

      Poista
  3. kiitos erityismaininnasta tohon soittolistaan liittyen, hyvä että sait sille listalle käyttöö. <3 :) ja hullua kyllä miten nopeesti aika menee, mut en pistä yhtään pahakseni et kevät on tulossa kovaa vauhtia. 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä kestä, kiitos siulle kun vinkkasit siitä! :-) ja joo oon kyllä ehdottomasti kanssasi samaa mieltä, kyllä nää talvikuukaudet kuitenkin tuntuu aina aika pitkiltä vaikka jälkeenpäin mietittynä aika kuluukin nopsaan. ihanaa että kohta on jo kevät ja joka päivä riittää valoa pidemmälle iltaan! sieltä se kesä tulla jolkottaa 8)

      Poista
  4. Ihana tuo maailmankartta-liitutaulu!

    VastaaPoista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm