3. helmikuuta 2017

TÄÄLLÄ TAAS

IMG_2096 IMG_1915 IMG_1934 IMG_1948

Täällä ollaan taas! Muutama viikko tuli otettua vähän etäisyyttä blogijutuista ja valokuvailusta, sillä vietettiin lähes koko tammikuu koiravahteina meidän ystäväpariskunnan asunnolla. Koska tavaraa tuli muutenkin raahattua sinne ihan tarpeeksi, en kehdannut enää kameraa ottaa sinne mukaan. Eikä kuvailulle olisi jäänyt paljon aikaakaan, sillä nuo kolme viikkoa menivät oikeastaan kaavalla: lenkille - töihin - lenkille - salille - lenkille - nukkumaan. Ollaan asuttu monesti aiemminkin Martan luona omistajien ollessa reissussa (kuten ehkä vuosikatsauspostauksista saattoi joku huomata), mutta ei koskaan näin pitkää aikaa kerralla, ja pakko myöntää, että noiden viikkojen aikana kerkesi tulla aikamoinen koti-ikävä. Se oli toisaalta aika hassu tunne, koska en oo varmaan vuosiin potenut noin kovaa kaipuuta kotiin, usein matkustaessakin tuntuu siltä että vielä menis muutama päivä matkakohteessa ennen kotiinpaluuta. Nyt tuntui ihan käsittämättömän hyvältä päästä takaisin omaan, tuttuun ja rakkaaseen kotiin.

Mie oonkin päässyt tän viikon aikana nauttimaan kotoilusta oikein kunnolla, sillä tulin tietysti heti alkuviikosta kipeäksi. Tiistaina olin vielä superaikaisessa aamuvuorossa töissä, mut loppupäivän aikana olo meni tosi flunssaiseksi ja väsyneeksi. Keskiviikkoaamuna lääkäriin mennessä olo olikin jo tosi heikko, ja syy siihen selvisi kun hoitaja tökkäsi kuumemittarin kainaloon, kuumetta oli nimittäin melkein 39 astetta. Se päivä oli yks hirveimmistä päivistä pitkään aikaan, sillä korkea kuume vei voimat kyllä ihan totaalisesti. En jaksanut muuta kuin maata sohvalla ja nukkua, välillä sain kerättyä voimat vessassa käymiseen... Iltaa kohden kuume onneksi vähän laski ja sain nukuttua kunnon yöunet, joten olo oli eilen jo paljon parempi. Edelleen oon kuitenkin vähän flunssainen ja olo on aika naatti, vaikka oon nukkunut superpitkiä yöunia ja vaan lepäillyt viimeiset päivät. Onneks löysin Yle Areenasta monien kehuman Skam-sarjan, johon oon saanut ihan hyvällä omallatunnolla koukuttua viime päivien aikana. Eka tuotantokausi onkin jo melkein käsitelty ja loppupäivän voisinkin omistaa tokan kauden tuhoamiselle :-D Ootteko te kattoneet kyseistä sarjaa? Jos ette, niin voin suositella! Sarja kertoo siis norjalaisten lukiolaisnuorten elämästä ja jollain tapaa siitä on vaan saatu tosi kiinnostava ja koukuttava.

Vaikka helmikuu onkin käynnistynyt vähän tahmeasti tän kipeilyn takia, en malta odottaa mitä loppukuu tuo tullessaan. Tulevalle viikonlopullekkin on jo vähän suunnitelmia tehtynä, jos vaan saan itteni kuntoon. Olis niin ihana päästä jo salille ja treenaamaan näiden makoilupäivien jälkeen, mut pitää nyt malttaa ottaa vielä ihan rauhallisesti, sillä mitään jälkitautia en nyt todellakaan kaipais tähän. Parin viikon päästä lähdetään Miikan kanssa viettämään viikonloppua Helsinkiin ensimmäisen hääpäivän kunniaksi ja sen jälkeen olisi enää muutama hassu viikko töitä jäljellä ennen lomaa! On ollut mahtavaa huomata, miten paljon päivä on pidentynyt jo tän alkuvuoden aikana ja kevättä kohti mennään koko ajan, mut silti aika ihanaa päästä ottamaan pieni varaslähtö kesään Thaimaan lämmössä. Toivottavasti täällä olis jo ihan kevät sit kun tullaan takaisin Suomeen! Nyt mie voisin yrittää saada puoliväkisin syötyä vähän jotain, ettei olo mee enää syömättömyyden takia ainakaan huonommaksi, ja linnoittautua sitten takas tähän sohvannurkkaan Skamin kanssa. Kivaa viikonloppua kaikille!

11 kommenttia:

  1. kiitos! ja eikä, oot ollu vielä minuukin nopeempi :-D mut eiks ookkin hyvä sarja?! itellä ainakin tulee aina jakson loppuessa semmonen fiilis että jos nyt vielä yhen kattos.. ja hupsheijjaa niin onkin kattonu 5 jaksoo putkeen 8)

    VastaaPoista
  2. Haha mäki jäin niin koukkuun SKAMiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee! ei taideta kyllä olla ainoita, tuntuu että puoli Suomea on tällä hetkellä koukussa siihen :-D mut ihan syystäkin!

      Poista
  3. no älä muuta sano, ne 10-15 min jaksot menee ihan hujauksessa!! miekin epäilin vähän aluks että voiks tää nyt olla niin hyvä mitä kaikki sanoo, mut on todellakin! :-D

    VastaaPoista
  4. täällä myös yks skamiin koukuttunu moi vaan ;) katoin sen kolmannen kauden norjan kanssa samaan aikaa ja oli aina yhtä tuskaa oottaa seuraavaa jaksoo ja vielä enkunkielisiä käännöksiä ku ei tosta norjasta oikee mitää ymmärrä. sit huomasin et sehä on yle areenassa ja katoin valehtelematta ne kaikki kaudet kolmeen päivään koska just perus ''jos sitä vielä yhen jakson kattos ...'' XD nyt mulla menossa jo toinen kierros ku alotin alusta ja aattelin edetä vähä rauhallisempaa tahtia ... ehkä.

    ps. kuolaan noita reebokin tennareita mut ne on jotenki ku siulle tehty. :) ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, eikä! :-D tunnen tuskasi kun oot joutunu odottamaan seuraavaa jaksoo ja vielä käännöksiäkin! miekin oon kyllä muutamien viime päivien aikana pyörittäny sitä sarjaa aikamoisella tahdilla mut nyt on pitäny vähän yrittää hillitä itteensä ettei se loppuis ihan vielä... ärsyttävää vaan yrittää "säästellä" koska ne jaksot loppuu aina johonkin niin jännittävään juonenkäänteeseen että tekis heti mieli kattoo seuraava :-D ehkä sie pystyt toisella kierroksella etenemään vähän rauhallisemmin kun tiedät jo mitä on tulossa... ehkä ;-)
      ja hei kiitos, ihana kommentti Reebokeista! ne oli Junkyardilla sen verran hyvässä alessa että oli pakko tilata :-)

      Poista
    2. joo just toi! ne loppuu niin jännään kohtaan et on vaa pakko kattoo seuraava jakso, haha XD kiitos tsempistä ;-) <3

      Poista
  5. mieki oon ihan koukussa tohon SKAMiin. on kyllä oikeesti jotenki superhyvin tehty sarja! juoni etenee hyvin ja niissä jaksoissa on hyvät musiikit. sit kans se miten jokainen hahmo on ihan erilainen ja omalla tavallaan kiinnostava. onneks meillä ei kyllä ollu ihan noin pahat säädöt lukiossa. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se sarja on kyllä kaikkien huulilla nyt! :-D mut ihanaa että löytyy näin monta muutakin koukuttunutta. tiivistit kyllä tosi hyvin kommentissas SKAMin parhaat puolet: ne henkilöiden persoonat on jotenkin tosi kiehtovia, vaikka ne on ihan tavallisia teinejä, tai ehkä just siks. ja musiikit on kyllä valittu hyvin, sopii aina niihin kohtauksiin just täydellisesti! ja onneks omat lukioajat oli sentään vähän rauhallisempia, vaikka kieltämättä on tullu vähän ikävä niitä aikoja tota sarjaa kattoessa :-D myös ruotsin kielen opiskelua on tullu vähän ikävä kun norjan kieli on niin samantyyppistä, oonkin höpöttäny itekseni kotona ruotsia aina SKAM-maratonin jälkeen XD

      Poista
    2. aattelin vaan vinkata että spotifystä löytyy SKAMin soittolista johon on koottu tyyliin kaikki biisit mitä noissa jaksoissa soi. se löytyy spotystä ku kirjottaa sinne hakukenttään ihan vaan skam, mutta sen koko soittolistan nimi on SKAM NRK P3 (Official playlist). ne biisit on laitettu järjestykseen ekasta kaudesta viimeseen. tuolta on just hyvä aina kattoo jos kuuluu joku hyvä biisi mut ei oo hajuukaan et mikä se on. + tottakai voi vaan fiilistellä hyvää musiikkia! :-)

      Poista
    3. kuuntelinkin joku päivä jotain SKAM-listaa Spotifysta, en oo nyt varma oliks se just tuo sama mistä vinkkasit, mut ainakin siihen oli koottu niitä sarjassa kuuluneita biisejä :-) mut hyvä tietää jos ne on siinä järjestyksessä, että sit jos haluu tietää jonkun biisin nimen niin pystyy silleen päättelee järjestyksen perusteella mikä se ois! SKAMissa on kyllä ollu niin paljon hyviä biisejä että varmasti tulee tuo soittolista kovaan käyttöön 8)

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm