5. heinäkuuta 2017

HELSINKI DAY

IMG_5842 IMG_5657 IMG_0008 IMG_5682 IMG_5712 IMG_5686 IMG_5748 IMG_5816 IMG_5835 IMG_5808 IMG_5856 IMG_5760

Yks onnellinen lomalainen täällä hei! Miun ensimmäinen kesälomaviikko starttas siis viime perjantaina, ja nää ekat lomapäivät on hujahtaneet tosi nopsaan, kun on ollut niin paljon kaikkea kivaa tekemistä. Viikonloppuun mahtui mm. hoitokoiran lenkitystä ja rapsuttelua, auringonottoa, torikahvittelua, mökkeilyä sukulaisten kanssa, hyvää ruokaa ja kesäisistä lämpötiloista nauttimista. Aika täydellinen kesäviikonloppu siis!

Sunnuntai-iltana matkustin sitten bussilla ystäväni Katrin luokse Helsinkiin ja samaisen neidin kanssa vietettiin maanantaina tosi kiva päivä Helsingin keskustassa pyörien. Päivä starttasi aamiaisella sympaattisessa El Fantissa, ja voi pojat miten ihana paikka se olikaan! Rauhallinen sijainti Katariinankadulla, ystävällinen henkilökunta, viihtyisä sisustus ja ennen kaikkea kattava valikoima vaikka mitä herkkuja takasi meille ihanan aamupalahetken. Ei voi muuta kuin suositella!
Toinen ruokapaikkasuositus Helsingin keskustasta menee Erottajan Skifferille, jossa käytiin nauttimassa herkulliset liuskapitsat. Pohdittiin vähän Liuskaluodon ja Erottajan ravintoloiden välillä, mutta epävakaisen sään ja rajallisen ajan vuoksi päädyttiin jäämään tohon keskustaan, eikä se ollut ollenkaan huono valinta. Otettiin kumpikin Soignon-nimiset liuskat, joihin tuli siis mansikoita, vuohenjuustoa, rucolaa ja pinjansiemeniä. Mansikat pitsassa herätti alkuun vähän epäluuloisuutta, mut nehän sopi siihen ihan yhtä hyvin kuin ananaskin ;-) Tykkäsin Skifferistä paikkana tosi paljon, ja olihan se ruokakin ihan hurjan hyvää.

Mahtui meidän päivään onneks vähän muutakin kuin syömistä.. Pakoiltiin sadetta kauppoihin ja kierreltiin alennusmyyntejä, ja teinkin alerekeistä muutaman hyvän löydön, joita tuutte varmasti näkemään asukuvissa tässä kesän mittaan. Oli myös ihanaa haahuilla pitkin Helsingin keskustan katuja ja ihastella niiden vanhoja, nättejä rakennuksia. On se vaan kaunis kaupunki!

Maanantai-iltana palattiin sitten yhdessä Onnibussin kyydissä Savonlinnaan, ja eilen vaihdoinkin jo landemoodin takas päälle ja suuntasin päiväksi mökille nauttimaan auringosta mummon kanssa. Tänään on siis miun ensimmäinen lomapäivä, joka näytti kalenterissa melko tyhjältä: tää aamupäivä on mennyt Skamia tuijotellen, kuvia muokkaillen ja auringossa lueskellen, ja illemmalla ois tarkotus ainakin treffata tyttöjä ja käydä Miikan kanssa vetäsemässä vähän tabatatreeniä... Nyt meen tästä ripustamaan lakanapyykit kuivumaan ja sitten taidan lähteä hakemaan kaupasta vähän jäätelöä, vaikka äsken tulikin kaatamalla vettä. Ihan vain siksi, että on loma.



2 kommenttia:

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm