6. heinäkuuta 2018

POSTIKORTTEJA PORTUGALISTA

RICS2416 IMG_0002 NTDY9933 QJPC0803 RGAP2944 IMG_0001 EGXB9466 CZPY0985 WIWI8411 RZZJ4515 VUYV2397

Heipähei pitkästä aikaa ja aurinkoiset terveiset Portugalista! Kotiuduttiin melkein kolmen viikon mittaiselta reissultamme jo viime viikonloppuna, mut tää alkuviikko on ollut a) täynnä yhtä sun toista tekemistä, ja b) yölennon aiheuttamasta univelasta ja aikaerorasituksesta toipumista, joten ehdin vasta nyt tulla heittämään pikaiset kuvaterkut ja kuulumiset tänne blogin puolelle.

Lyhyesti sanottuna, reissu meni aivan älyttömän hyvin ja Portugali oli ihana. Ensimmäiset noin kaksi ja puoli viikkoa majoituttiin sukulaisteni luona Albufeirassa, Etelä-Portugalissa Algarven rannikolla. Albufeira on sellainen aika sopivan kokoinen, rento ja kotoisa pieni kaupunki, joka toimii rantalomakohteena täydellisesti. Reilun parin viikon aikana ehdittiin tutustua moniin lähistöllä sijaitseviin rantoihin, jotka oli toinen toistaan upeampia! Tuli kyllä nähtyä aivan uudenlaisia maisemia esimerkiksi Kreikkaan tai Thaimaahan verrattuna, ja mm. Benagilin luolat ja São Rafaelin ranta oli ihan mielettömän upeita. Valitettavasti ärsyttävä flunssa vähän hidasti meidän menoa, mutta jäipähän nähtävää vielä seuraavallekin kerralle! Ja pakko myöntää, ettei nuhan poteminen altaan reunalla nyt niin älyttömästi meikäläistä haitannut...
Eräänä päivänä lähdettiin bussilla päiväksi kiertelemään läheistä Faron kaupunkia, ja se oli myös tosi kiva kaupunki, jossa oli huomattavasti vähemmän turisteja kuin Albufeirassa. Vikat reissupäivät vietettiin Lissabonissa, johon ihastuin heti ensisilmäyksellä: niin hurjan kaunis kaupunki! Kameran rulla on pullollaan kuvia värikkäistä, rosoisista rakennuksista, joita Lissabonissa riittää silmän kantamattomiin, ja tuutte varmasti näkemään niitä vielä täälläkin. Tuntuu ihan uskomattomalta, että vielä viikko sitten lomailtiin siellä rennosta lomafiiliksestä ja kauniista maisemista nauttien... Valehtelisin jos väittäisin ettei olisi hieman arkeenpaluuahdistusta ilmassa. Mut nyt meidän ilta jatkuu ylläripylläri MM-futiksen parissa, joten palaillaan reissujuttujen kanssa taas paremmalla ajalla! Mahtavaa viikonloppua kaikille :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm