5. syyskuuta 2018

KESÄN PARHAAT

Vaikka lämpötilat kohoaa edelleen päivisin kesäisiin lukemiin ja tulevan viikonkin sääennuste lupaa edelleen lähes pelkkää auringonpaistetta, on ilmassa jo syksyn tuntua. Tänä vuonna Suomen kesästä ollaan saatu nauttia ihan ennätyspitkään, toukokuun alkumetreiltä asti, ja vaikka olenkin henkeen ja vereen kesän lapsi, niin pakko myöntää, että syksyfiilis on tehnyt tuloaan jo hetken aikaa. Tänä vuonna pidin kesälomani hieman aiemmin kuin edellisvuosina, jolloin olen säästellyt niitä vasta loppukesälle, mutta nyt kun lomat oli heinäkuun loppuun mennessä pidetty, alkoi mieleen hiipimäänkin jo saapuva syksy. Olen itsekin ollut aivan hämmentynyt tästä, ja yrittänyt sen myötä nauttia viimeiseen asti kesäisistä jutuista ja lämpimistä ilmoista. Nyt ollaan kuitenkin jo siirrytty syyskuun puolelle, joten se on kai virallisesti syksy? Ja tällä kertaa oon kerrankin aika innoissani siitä, lämmin ja aurinkoinen syksy paljain säärin ja arskat nenällä kelpaa nimittäin oikein hyvin. Huikean kesän kunniaksi listataan nyt kuitenkin vielä kesän 2018 parhaat jutut!

IMG_4372_Fotor

Kesän paras viikonloppu?
Varmaankin 13.-15. heinäkuuta, aloitin perjantaina viimeisen kesälomaviikkoni ja helteet oli juuri samaisella viikolla saapuneet Suomeen. Muistan, miten lähdettiin Miikan kanssa töistä suoraan uimaan ja lomafiilis löytyi suurin piirtein viidessätoista sekunnissa. Lauantaina juhlistettiin perheen kesken vanhempieni 25-vuotishääpäivää rantapäivän, britakakun ja suppailun merkeissä ja illalla kerkesin vielä ihastelemaan Lauran ja Kallen maailman suloisinta koiravauvaa. Sunnuntaina lähdettiin perheen kanssa helteisen kesäpäivän viettoon mökille. Kaiken kaikkiaan täydellinen aloitus lomalle!

Kesän paras ruoka?
Kesän aikana on tullut syötyä vaikka mitä ihania ruokia, mutta yksi ylitse muiden on ollut kyllä mummon paistamat kuhafileet kermaviilikastikkeen, uusien perunoiden ja salaatin kera mökin terassilla nautittuna. Muistaakseni söin 3 annosta ja makasin loppupäivän ähkyssä aurinkotuolissa...

Kesän paras biisi?
Kygo & Imagine Dragons - Born to be yours

IMG_4321_Fotor

Kesän paras hankinta?
Meiltä hajosi keväällä pyykinpesukone, mutta koska oltiin lähdössä melkein koko kesäkuuksi reissuun, päätettiin sinnitellä muutama viikko ilman ja käytiin tarvittaessa porukoilla pyykinpesussa. Reissusta kotiuduttuamme otettiin sitten yhteyttä vuokranantajaamme, jonka omistama vanha pesukoneemme oli, ja hän ystävällisesti tarjoutui hankkimaan asuntoon uuden. Hetki siinä kuitenkin kesti ennen kuin saatiin uusi toimiva kone tilalle, ja voi että sitä onnen määrää kun vihdoin pystyttiin taas pesemään pyykkimme kotona. Arjen pieniä iloja! Uusi pesukone ei tosin varsinaisesti ollut meidän hankinta, kun ei itse maksettu sitä...

Kesän paras ravintolakokemus?
Portugalissa tuli syötyä monessa kivassa paikassa, mutta päällimmäisenä mieleen on jäänyt eräs italialainen ravintola, joka sijaitsi vähän pidemmän matkan päässä meidän majapaikasta, mutta jossa käytiin silti kolmesti reissun aikana. Ekalla kerralla söin siellä pastaa, joka oli kyllä sekin tosi hyvää, mutta seuraavalla kerralla tilasin pizzaa ja onneksi tilasin, se oli nimittäin parasta ikinä. Ja vähänkö ehkä kävi tekemään sitä mieli just nyt...

Kesän paras elokuva?
Kesän aikana ei tullut kovin montaa leffaa katsottua, mutta olin odottanut Mamma Mian jatko-osaa jo monta kuukautta ja muutama viikko sitten käytiin vihdoin Tiian kanssa katsomassa se. Ei se tietenkään ihan ykkösosan veroinen ollut, mutta eihän jatko-osat ikinä ole. Mie tykkäsin siitä kuitenkin kovasti, sitä katsoessa tuli niin hyvälle tuulelle! Hyvää musiikkia, sopivasti överiksi vedettyjä tanssikohtauksia, kauniita maisemia ja ihania näyttelijöitä (Cheriä lukuun ottamatta, anteeksi nyt vain).

Kesän paras aktiviteetti?
Ehdottomasti uiminen! Oon aina kesäisin tykännyt uida, mutta parin viime vuoden ajan se on jäänyt viileiden kelien takia aika vähälle... Tänä kesänä on tullut kuitenkin uitua parin viime kesänkin edestä, heinäkuussa taisin käydä melkein joka päivä uimassa, ja helteiden aikaan tuli usein pulahdettua montakin kertaa päivässä. Ihan kuin joskus lapsena!

Kesän paras vaate?
Yksi suosikeistani on ollut Monkista alkukesästä löytämäni deniminsininen farkkuhame, joka menee monenlaisten yläosien kanssa ja jota tuli käytettyä varsinkin reissussa paljon.

IMG_4356_Fotor

Kesän paras villitys?
Oon taas vähän myöhässä tän trendin kanssa, mutta oon hurahtanut podcasteihin! Aiemmin oon tykännyt aurinkoa ottaessa lukea kirjaa, mutta nyt podcastien kuuntelu on vähän syrjäyttänyt sen. On niin ihanaa laittaa joku viihdyttävä podcast pyörimään kuulokkeista ja asettua aurinkoon loikoilemaan ja hymyilemään suupielet korvissa puhujien hauskoille jutuille. Suosikkini on Nonsense by Alexa & Linda, suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan jos et oo vielä tehnyt niin! Näihin jää koukkuun.

Kesän paras kenkäpari?
Tarvitseekohan tätä edes kysyä? Facebookin kirppikseltä käyttämättöminä bongatut mustat Birkenstockin sandaalit on tyyliin ainoat kengät mitä oon tänä kesänä käyttänyt. Töissä, vapaa-ajalla, kävellessä, rannalle lähtiessä, sukkien kanssa, ilman sukkia, salille kipittäessä, pyöräretkelle suunnatessa... Ens kesälle on pakko hankkia samanlaiset valkoisina, niin luottokengät noista on tullut!

Kesän paras tv-sarja?
Viime kuukausien aikana ei oo pahemmin tullut sarjoja tuijoteltua, kun kesäpäivistä nauttiminen ulkona on syrjäyttänyt kotona sohvannurkassa nyhjäämisen, mutta vähän aikaa sitten alettiin katsoa Netflixistä uusia Sillä silmällä-jaksoja iltapalan kaverina ja ollaan taidettu jäädä siihen vähän koukkuun... Mielettömän viihdyttävää hömppää!

Kesän paras jäätelö?
Classic Kermatoffee vaan toimii vuosi toisensa jälkeen. Myöskin Kreisi Kinuski Valion Fabriikkijäätelöistä lunasti vahvasti paikkansa suosikkijätskeissäni.

IMG_4326_Fotor

Kesän paras maisema?
Vaikka Suomessakin on tullut kesän aikana nähtyä toinen toistaan idyllisempiä järvimaisemia ja maagisia auringonlaskuja, niin kyllä ykköspaikalle kipuaa silti mieletön merimaisema Albufeirasta. Lähdettiin reissumme ainoana pilvisenä päivänä pyöräretkelle Praia de Sao Rafaelin rannalle ja 7 kilometrin pyöräilyn jälkeen (viimeisenä tietysti jäätävä ylämäki) eteemme avautui uskomattoman kaunis maisema vaahtopäisestä merestä, kunnioitusta herättävistä jyrkänteistä ja lähes autiosta hiekkarannasta. Hieman sateinen sää sopi maisemaan täydellisesti ja eräässä (tai itse asiassa aika monessa) rannalta nappaamassani kuvassa on niin kauniit vihreän, ruskean ja sinisen sävyt, että tekisi mieli teettää siitä taulu!

Kesän paras kirja?
Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä oli kaikessa ronskiudessaan aivan järjettömän viihdyttävä! Hyvät naurut on taattu.

Kesän paras kauneusvinkki?
Meikittömyys! Oon meikannut koko kesän aikana vain muutaman kerran, eli käytännössä viettänyt koko kesän ilman minkäänlaista meikkiä. On tehnyt niin hyvää antaa ihon hengittää ja saada aurinkoa, ja päivetyksen myötä ei ole tehnyt mieli vetää pakkelikerrosta terveen värisen hipiän päälle. Tällä hetkellä kasvojeni iho onkin paremmassa kunnossa kuin aikoihin ja siitä on varmasti kiittäminen aurinkoa ja muutaman kuukauden mittaista meikkibreikkiä.

Ei huono kesä siis, itse asiassa väittäisin tätä jopa yhdeksi elämäni parhaimmista! Kuka tietää, ehkä edessä oleva syksy jatkaa samalla teemalla. Joka tapauksessa, mahtavaa alkavaa syksyä ja syyskuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm