6. syyskuuta 2014

syyskuun eka

IMG_0001 060914 269 060914 003

Innostuin tällä viikolla leipomaan pitkästä aikaa juustokakun ja tällä kertaa etin netistä reseptin daimjuustokakulle. Tämän reseptin mukaan miun oli tarkotus edetä, mut jossain mielenhäiriössä erehdyin luulemaan kahen desin kermapurkkeja yhen desin purkeiks... Tajusin vasta siinä vaiheessa kun koko täytemössö oli jo menossa keksipohjan päälle että tätä täytettähän on aika reilusti ja hups, kolme kermapurkkiahan sinne oli hurahtanu vaikka ohjeen mukaan piti olla 3 dl :-D Pelkäsin ettei tuo kakku jähmettyis ikinä, mut se oli ihan syömäkelpoista (ja vielä ihan tajuttoman hyvää) jo seuraavana päivänä. Tuplakermat ei siis haitannu tällä kertaa mitään!

060914 233 060914 031 060914 021

Parin viikon takaiselta Lappeenrannan reissulta lähti mukaan pari kivaa juttua Miikan kotiin, nää on vähän sillä silmällä hankittu että menee sitten joskus meiän yhteisessäkin kodissa. Söpö kahvipurkki ja 12 euroa maksanut taulu on molemmat Kodin Ykkösestä.

060914 173 060914 303 060914 075

Meillä on äitin kanssa muodostunu jo lähes perinteeks matkustaa syys-talvella Las Palmasiin ja tää vuosikaan ei onneks oo poikkeus! Varattiin nimittäin viikko sitten reissu lämpimään ja tällä kertaa Miikakin pääsee mukaan. Matkaa saadaan odotella vielä muutama kuukausi, lähtö kun on vasta marraskuun lopulla, mut pikkusen ollaan jo innoissamme! Reissun odottaminen saa syyssateetkin tuntumaan kivemmilta, kun tietää että niitä pääsee pakoon. Joku varmasti aattelee että tylsää matkustaa jo kolmatta vuotta peräkkäin samaan kohteeseen, mut ollaan todettu Las Palmas tosi monipuoliseks lomakohteeks: sieltä löytyy kilometritolkulla hiekkarantaa mut myös ihania kauppoja, ja mikä tärkeintä, aurinkoa. Luotan siihen että kerkeen elämäni aikana matkustaa vielä vaikka minne muuallekkin, meillä on Miikan kanssa molemmilla älytön halu nähdä maailmaa ja matkustaminen tulee varmasti kuulumaan meiän tulevaisuuteen olennaisena osana :-)

060914 045 060914 054

Miulle iski muutama päivä sitten jostain syystä valtava pulled porkin mieliteko ja eilen päätettiin sitten viikonlopun kunniaks tehdä pulled pork-hamppareita, joista tuli ihan mahtavia! Lämmitettiin uunissa esipaistettua chiabatta-leipää ja väliin tuli BBQ-kastikkeella maustettua pulled pork-lihaa, cheddar-juustoa, Amarillosta kaupan päällisiks saatua Hellmann's-majoneesia, punasipulia ja coleslaw-salaattia. Kyytipoikana oli lohkoperunoita ja kokista. Tarpeita jäi eilen sen verran yli että tehtiin toiset hampparit vielä tänäänkin, ja tuo liha oli yön aikana maustunu ehkä jopa vielä maukkaammaks. Ai että, näitä tehdään kyllä toistekkin!

060914 311 060914 099

Edellisessä postauksessa miulla oli päällä miun uudet lempparifarkut, ja kerroinkin ostaneeni ne Mikkelin Vero Modasta. Jo silloin ostohetkellä oisin halunnu samat housut armeijanvihreinä, mut miun koko oli tietysti loppu... Housut jäi kummittelemaan miun mieleen ja viikko sitten kävin sitten kysymässä Savonlinnan Vero Modasta että onkohan niitä mahollisesti tulossa tänne myyntiin. Myyjä epäili ettei, mut sano että on kyllä varmaan mahollista tilata miulle ne housut jostain lähipaikkakunnan myymälästä. Tällä viikolla ne sitten saapui, ja veikkaan että nää pöksyt tulee näkymään miun jalassa usein.

IMG_0002
Asu: paita Gina Tricot, neule ja hame H&M

8 kommenttia:

  1. hei millanen sää teille on aina sattunu tuonne las palmasii ku mäki oon tässä kattonu lokakuun lopulle matkaa mut ainaki joku sääkartta näytti et sillo siellä sataa aika paljon? :D ja muutenki onks se millanen paikka esim hintatasoltaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. myö oltiin pari vuotta sitten Las Palmasissa syyslomaviikolla lokakuun lopulla ja meille ainakin sattu ihan loistavat säät! koko viikon paisti aurinko ja lämpötilat tais olla jotain 22-26 astetta :-) viime vuonna oltiin joulukuussa tuolla ja sillon meiän reissulle sattu pari semmosta päivää että aamulla oli pilvistä mut se kirkastu sit siitä iltapäivällä, muut päivät olikin sit aurinkoisia ja helteisiä. eli tosi hyvät säät on ollu molempina kertoina ja sadetta ei oo näkynyt! koko Gran Canarian saari on niin turismin varassa että hintataso ei oo siellä paljoo alhaisempi ku Suomessa, mut myö ollaan ainakin suosittu halpoja ruokapaikkoja niin on säästynyt sit rahaa ihanille (ja suht. edullisille) vaatekaupoille :-D voin kyllä ehottomasti suositella Las Palmasia matkakohteena, myö ollaan tykätty kovasti ja nyt vaan toivotaan että säät suosii tänäkin vuonna!

      Poista
    2. Okei kiitos paljon :--) jos nyt päätettäis lähtee sinne nii tuun sit kyselee sulta kaikki parhaat vinkit haha !

      Poista
    3. toivottavasti saatte matkan varattua :-) ja mielelläni annan kyllä sit vinkkejä sen minkä pystyn!

      Poista
  2. voi kun oot taas niin kaunis! ja toi juustokakku näyttää ihanalta! mulle vois käydä ihan samanlailla et hupsista keikkaa, ainekset tuplaantuu tai unohtuu kokonaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! :-) tuo juustokakun onnistuminen oli kyllä yks ihme, oon välillä nimittäin semmoinen tunari keittiössä ettei mitään rajaa... mut jos haluut kokeilla tehä tuota kakkua niin voin kertoo ettei haittaa jos vahingossa tuplaat kermat, lopputulos maistuu silti hyvältä! :-D

      Poista
  3. Kuinka sulla voi olla noin siniset silmät ???? Ah, En kestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi kiitos.. :--) ne varmaan jotenkin korostuu näissä kuvissa, ei ne aina noin sinisiltä näytä!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm