7. helmikuuta 2015

Ihmeitä iholle

Nyt tulis vaihteeks iho-asiaa! Oon aiemminkin puhunu miun kuivasta ja atooppisesta ihosta täällä blogissa ja tiiän että sieltäkin puolelta ruutua löytyy samoista ongelmista kärsiviä kohtalotovereita. Tällä kertaa aattelin kuitenkin valituksen sijaan tulla kertomaan pari vinkkiä talvi-ihon hoitoon, jotka oon ainakin omalla kohdallani todennu hyviksi ja toimiviksi.

IMG_8679

Ensinnäkin, sokeri-kookosöljy-kuorinta. En oo aiemmin oikein löytäny miun iholle sopivaa, tarpeeks hellää kuorintavoidetta, mutta sitten kuulin, että semmostahan on ihan helppoa tehä ite. Sain perhetutuilta Thaimaan tuliaisina kookosöljyä kokeiltavaks ihon hoitoon ja sokerin kanssa siitä sai tosi hyvän kuorintavoiteen nopeesti ja helposti. Miulle koko vartalon kuorintavoiteeks riitti desistä sokeria, puolesta desistä kookosöljyä ja ruokalusikallisesta hunajaa sekoitettu mössö. Kuorin ihon tuolla mömmöllä saunan jälkeen ja iho muuttui kuin taikaiskusta ihanan pehmeäksi! Ja mikä parasta, se pehmeys kesti iholla useamman päivän, mikä on miun iholla tosi harvinaista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tekee hyvää pakkasten ja kuivan sisäilman koettelemalle iholle!

IMG_8700

Toinen uusi ihmeaine, minkä oon todennu miun iholle hyväks, on ruokasooda. Kuulostaa varmaan aika epäilyttävältä, mut oon lukenu netistä paljon atooppikojen hyviä kokemuksia ruokasoodasta (ja muistakin ruokasoodan hyvistä vaikutuksista ihmisen elimistölle) ja jo parin kerran kokeilukerran jälkeen olin ihan että mitäääh, täähän oikeesti toimii! Sekotan ruokasoodaa siis kosteusvoiteeseen, yleensä muutama painallus rasvaa pumppupullosta ja 1/4 teelusikallista soodaa. Tuo on ensimmäinen ja ainut miun kokeilema jippo, joka oikeesti auttaa siihen ihon kutinaan! Ekoilla kerroilla sooda-rasva kirveli aika inhottavasti iholla, mut miun iho on ainakin nopeesti tottunu siihen eikä kirvelyä ilmene nykysin enää ollenkaan. Oon käyttäny tätä sekotusta nyt muutaman viikon ja iho voi selvästi paremmin, kun kutina ja raapiminen on vähentyny. En voi luvata, että tää toimis kaikilla, mut jos yhtään kiinnostaa ja ihon kutina meinaa olla sietämätöntä, niin kannattaa googlailla ruokasoodasta ihonhoidossa ja kokeilla omalle iholle!

Siinä oli miun kotikonstit tällä kertaa, löytyykös teiltä jotain vinkkejä talvi-ihon pelastamiseen? Tai ootteko ite kokeillu kookosöljyä, sokerikuorintaa tai ruokasoodaa ihon hoitoon?

11 kommenttia:

  1. Vois harkita tuota kookosöljykuorintaa! En oo ikinä oikeen kuorinut vartaloa, koska pelkään, että mitä tapahtuu iholle :/ Toi kuullostaa varsin lupaavalta jo, ainakin johonkin pienempään kohtaan kroppaa vois sitä kokeilla näin aluksi! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen kokeilemaan sitä, se on tosi hellä iholle ja jättää ihon ihanan pehmeäksi! miullakin monet "teolliset" kuorinta-aineet meinaa ärsyttää ihoa, mut tuossa kun on pelkkiä luonnontuotteita niin tuntu vaan hyvältä :-)

      Poista
  2. sun kannattais kokeilla mun mielestä ennemmin happokuorintaa. sokeri vaan tekee tosi pieniä haavoja sun ihoon ja naarmuttaa sitä. mut noi happokuorinnat on sit hintavia. mm. juice beauty tekee niitä jos kiinnostuit :-9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en ollu aiemmin kuullukkaan tuosta happokuorinnasta ja googlailin vähän tietoo siitä, kuulostaa miusta kyllä aika rajulta... enkä löytäny mistään että soveltuuko ne ees atooppiselle iholle, enemmänkin oli suositeltu akneen tai arpeutuneelle iholle :o pitää vielä lueskella lisää!

      Poista
  3. nii ja tohon talvi-ihon pelastamiseen ni lumenen rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio :-) se on hajuton ja käy herkällekkin iholle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miulle ei yleensä noitten kosmetiikkamerkkien ihonhoitotuotteet kovin hyvin sovi, vaan tarviin apteekkituotteita.. :-/ mut täytyy pistää korvan taakse jos saan tän ihon joskus parempaan kuntoon niin sit uskaltais varmaan kokeilla :-)

      Poista
  4. Hei eksyin sun blogiin jotain ihan kummallista reittiä, mutta olipa ihana löytää tällänen postaus! Oon koko talven kärsinyt ihan järkyttävän kuivasta ihosta, kiitos atopian</3 Pitää kokeilla näitä vinkkejä! Ja vielä edelliseen kommettiin viitaten, mullakaan ei bodyshopin/lumenen (olevinaan) kosteuttavat ihonhoitotuotteet oo olleet oikeita mun atopia-iholle ainakaan näin talvella. :c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ompa kiva kuulla että tykkäsit tästä postauksesta, kiitos kun tulit sanomaan sen! mie niin tiedän miltä järkyttävän kuiva iho tuntuu, se on yks hirveimpiä tuntemuksia mitä tiedän :-( nää Suomen talvet on kyllä atoopikolle tosi tukalaa aikaa... onneks mennään kovaa vauhtia kevättä ja kesää kohti! lähetän isot sympatiatsempit sinne, jaksamista ihon kanssa ja toivottavasti näistä vinkeistä oli siulle apua :-)

      Poista
  5. Itelläniki atooppinen iho ja ihan hirvetä sillon kun kutina on sietämätöntä ja rasvat eikä lääkkeet auta :/ itelläni on parempi iho sillon kun ei tuu juotua kaakaota tai syötyä makeeta :D
    mutta olis yks kysymys että mitä sä käytät sheivaukseen kun itelläni ih ärsyyntyy ainakin ja vaikka onkin herkälle iholle tarkotettu sheivausgeeli niin ei auta niin olisko sulla itään vinkkejä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi mie niin tiedän tuon tunteen! :-( on tää välillä aikamoista taistelua ja kärsimystä, kun tuntuu ettei iho oo oikein ikinä oikeesti hyvässä kunnossa... sheivaukseen käytän tällä hetkellä eucerin atocontrol-pesuöljyä, se on tarkotettu kuivalle ja ärtyneelle iholle ja toimii ainakin miulla sekä ihon pesussa että sheivauksessa ihan hyvin :-)

      Poista
    2. Täytyypi kokeilla ::)

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm