9. lokakuuta 2015

MISSING THE HEAT

Syksy iski tänä vuonna aikamoisella rytinällä. Vielä muutama viikko sitten ulkona tarkeni helposti ilman takkia ja lööpeissä kummasteltiin vuodenaikaan nähden epätavallista lämpöä, mut tällä viikolla lämpömittarin lukemat onkin sit tullu ihan reippaasti alaspäin. Tälläsen vilukissan mielestä vähän liikaakin... Kerkesin käyttää miun kevyttä syystakkia vaan reilun viikon verran ja nyt jo tuntuu että pitäis kaivaa paksumpaa takkia kaapista eikä huivi ja hanskatkaan oo yhtään liikaa. Eihän tän nyt näin pitäny mennä! Mie en pistäis yhtään pahakseni jos syksy ois lämmin ja aurinkoinen ja lokakuunkin tarkenis nahkatakilla ja paljailla nilkoilla. Mutta kun ei niin ei...

Onneks voi aina matkata mielessään johonkin kauas lämpimään, palmujen alle ja meren äärelle. Lukemat matkakuumemittarissa pomppaskin samaa tahtia ylöspäin kuin ulkona lämpöasteet laski. Haaveissa ois päästä talven aikana matkaamaan johonkin, missä ois vastassa siniseltä taivaalta porottava aurinko, turkoosi meri ja paljaiden varpaiden alla polttava hiekka. Aamulla sais kiskoa päälle topin ja shortsit, tukka menis suolaisesta ilmasta takkuun ja iholla tuntuis päivän päätteeksi ihana auringon jättämä lämpö ja hehku. Kameran muistikortti täyttyis erilaisista palmukuvista, tuoreet hedelmät maistuis niin uskomattoman hyviltä ja ainut huoli olis, kerkeekö bikinit kuivua seuraavaksi päiväksi.

416 1026 389 242 092 965 1100 608 654 057 152 316 251

Viimekesäisen Rodoksen reissun kuvien selaaminen ei ainakaan helpottanu tähän kaukokaipuuseen... Miulla on ikävä etelään, eikä tähän ikävään kyllä tuu auttamaan mikään muu kuin reissun varaaminen, se on vaan karu fakta. Katotaan nyt miten pitkään täytyy vielä sinnitellä Suomen säässä...

6 kommenttia:

 1. Toi toinen "kappale" on tosi taitavasti kirjotettu! Ihanasti pääsi lomafiilikseen sen avulla, vaikkei etelänlomaa ookkaan tiedossa lähiaikoina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos paljon kivasta kommentista Roosa! hyvä etten oo ainut reissufiilistelijä vaikkei aurinkolomaa oo täälläkään päässä päästy vielä varaamaan :-D

   Poista
 2. Huhhuh mun matkakuume heräs jo kesällä kun oli niin sateinen ja kylmä kesä.. Oispa ihana päästä reissuun! :-D

  Selailin sun blogin postauksia vähän taaksepäin ja luin kysymyspostausta viime vuodelta, jonka kommenteissa tuli ilmi sun uskonto! Tässä oon nyt käyttäny sunnuntai-iltapäivääni lueskellessani noita Jehovan todistajien sivuja ja musta on niin mielenkiintosta lukea noita ja vertailla sitä mun omaan evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Noi kokoukset oli mulle ainakin ihan uutta tietoa! Käytkö sä kuinka usein noissa kokouksissa? Ja ylipäätänsä kiinnostais että miten sä noudatat noita opetuksia ja mikä sun mielipide on esim. homoavioliitoista kun eikö Jehovan todistajat pidä avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona? Ja jos siis käyt noissa kokouksissa niin luin tuolta sivuilta, että siellä tutkitaan raamattua ja lauletaan ja näin, mut onks siellä mitään muuta ohjelmaa? Ja onko siellä ihan kaikenikästä porukkaa? Ite oon käyny oman seurakunnan nuorten toiminnassa ja siellä just yleensä luetaan raamattua ja keskustellaan siitä, mutta sit siellä on muutaki ohjelmaa ihan jotain pelailua, ruuanlaittoa tms. Sit ainaki viime vuonna olit kirjottanu et sun poikaystävä ei oo Jehovan todistaja, mutta oot siinä tehny poikkeuksen, niin mua kiinnostais että miten sun vanhemmat on suhtautunu sun poikaystävään ja mitä mieltä ne yleensä on, että et seurustele toisen Jehovan todistajan kanssa? :-)

  Toivottavasti ei menny liian henkilökohtasiin kysymyksiin, jos koet ne liian henkilökohtasina niin skippaa! Musta ois vaan äärettömän mielenkiintosta kuulla sulta näitä, kun ollaan aika samanikäsiä ja
  mun omaan kaveripiiriin kun ei kuulu Jehovan todistajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi miten kiva kuulla että oot löytäny meidän Jehovan todistajien virallisille nettisivuille! :-) sieltä kyllä löytyy tosi paljon tietoa meidän uskonkäsityksistä ja elämäntavasta ja en ite osaa varmasti läheskään niin selkeesti ilmaista asioita kuin mitä siellä sivuilla. yritän nyt kuitenkin vastata siun kysymyksiin niin hyvin kuin vaan pystyn!
   kokouksiahan meillä on siis kahdesti viikossa ja pyrin olemaan joka kerta paikalla, välillä oon töissä enkä pääse, mut kyllä viikottaiset kokoukset on tässä vuosien aikana muodostunu säännölliseksi rutiiniksi. siellä käy kaikenikäisiä vauvasta vaariin ja ohjelma koostuu pääasiassa raamattuun perustuvista puheista. en tiiä katoitko jo jw.orgista videota meiän kokouksista, mut siinä on parissa minuutissa kerrottu minkälaisia ne on. voit kattoo sen tästä linkistä:
   http://www.jw.org/fi/jehovan-todistajat/kokoukset/video-valtakunnansali/

   pyrin noudattamaan raamatun periaatteita mahdollisimman hyvin omassa elämässäni ja esim mielipiteeni avioliitosta perustuu raamattuun, siellähän kerrotaan että Jumala on tarkottanu sen miehen ja naisen väliseksi liitoksi. miun vanhempien suhtautuminen Miikaan on alusta asti ollut myönteinen, miun ratkaisuhan se oli alkaa seurustella pojan kanssa, joka ei ollu Jehovan todistaja, eikä Miikaa voinu siitä "syyttää". Miika on kyllä nykyään jo tullu jo yhdeksi perheenjäseneksi meiän perheeseen.

   toivottavasti sait jotain irti miun vastauksista ja jos jäi vielä jotain epäselväksi, tuu ehdottomasti kysymään ja kommentoimaan taas! ja niitä meidän nettisivuja saa tottakai myös lueskella ja tutkia vapaasti, ne on just sitä varten että ihmiset löytäis paikkaansapitävää tietoa meistä Jehovan todistajista :-)

   Poista
 3. Noudatko myös Jehovan todistajien oppia, ettei seksiä ennen avioliittoa? Olisi mielenkiintoista jos voisit tehdä sun uskosta jonkunlaisen postauksen :) Varmasti monia kiinnostaisi. Ja mahtavaa et sun vanhemmat hyväksynyt sun poikaystävän, joka ei oo Jehovan todistaja :)

  Sulla on tosi positiivinen blogi ja hyvät kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän jätetä nää seksuaalisuuteen liittyvät jutut tän blogin ulkopuolelle, eipä siitä aiheesta kovin moni muukaan halua varmaan vieraille ja tuntemattomille avautua :-) ja uskonnostani tuun tuskin tekemään postausta tänne, koska jos joku haluaa tietää Jehovan todistajista enemmän, sieltä meiän nettisivuilta löytyy kyllä moneen kysymykseen selkeä vastaus.
   kiva kuulla jos blogistani välittyy positiivinen fiilis sinnekkin puolelle ruutua!

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm