29. maaliskuuta 2017

WHITE SAND BEACH

IMG_3790 IMG_3846 IMG_3714 IMG_3817 IMG_3833 IMG_3684 IMG_3694 IMG_3751 IMG_3837 IMG_3864 IMG_3823 IMG_3704 IMG_0001 IMG_3839 IMG_3786 IMG_3759 IMG_3861 IMG_3870

Vaikka tänäänkin on saatu ihanasta auringonpaisteesta ja istuin äsken jo kevään ensimmäistä kertaa meidän tuuletusparvekkeen oven raossa lukemassa (peittoihin ja kaulaliinoihin kääriytyneenä kylläkin), palataan nyt kuitenkin pari viikkoa ajassa taaksepäin päivään, kun aurinko paistoi vielä aika paljon lämpimämmin. Matkasuunnitelmia tehdessämme erään rannan nimi putkahteli jatkuvasti esiin. ja se oli White Sand Beach. Päätettiin siis jo ennen reissuun lähtöä, että tää biitsi pitää käydä katsastamassa, että onko se todella nimensä mukainen.

Ja, kuten näkyy, olihan se. Koska White Sand Beach sijaitsee sen verran kaukana Khao Lakin keskustasta, otettiin lavataksi alle ja noin 13 kilometrin matka taittui sillä mukavasti maisemia katsellen ja vauhdin tuomasta tuulenvireestä nauttien. Okei, matkan mukavuutta kyllä hieman vähensi taksin lavalle eksynyt jättikokoinen hämähäkki, jonka liikkeitä kytättiin lievän kauhun vallassa koko matka :-D
Perille päästyämme vastassa oli kuitenkin sen verran mykistävä näkymä, että hämähäkkipaniikit unohtui samantien. Palmujen reunustamaa, nimensä mukaisesti valkoista hiekkarantaa jatkui molemmissa suunnissa silmän kantamattomiin. Käveltiin rantaa jonkun matkaa edestakaisin, räpsittiin kuvia ja ihasteltiin upeaa maisemaa. Aivan vesirajassa kasvaviin puihin oli ripustettu söpöjä tuulikelloja ja hiekka oli niin hienoa, että sekoittuessaan mereen se teki rantavedestä sameaa. Vietettiin päivä rannalla uiden, aurinkoa ottaen ja uskomattomia näkymiä ihaillen ja käytiin välillä syömässä herkulliset pad thai-annokset rantaravintolassa. Se oli nimensä mukaisesti rantaravintola, sillä ravintola oli rakennettu ja pöydät katettu hiekalle eli syödessä sai ihastella merimaisemaa ja pyöritellä pehmeää hiekkaa varpaiden välissä. Ei hassumpi kokemus!

White Sand Beachin ainoa pieni miinus tulee ravintolan yhteydessä olevista aurinkotuoleista, jotka oli aseteltu vieri viereen rantahiekalle. Aurinkotuolithan on Thaimaan rannoilla kielletty eikä niitä Khao Lakin muilla rannoilla näkynytkään. Pakko myöntää, että vuokrattiin kyllä meillekkin tuolit muutamaksi tunniksi, vaikka tunsinkin pienen omantunnon pistoksen tuon laittoman toiminnan tukemisesta... Tuoleja oli onneksi vain suhteellisen pienellä kaistaleella ja muu ranta oli jätetty rauhaan. Kokonaisuutena ranta oli kyllä upea, yksi upeimmista millä oon koskaan käynyt, ja voin ehdottomasti suositella siellä vierailemista kaikille Khao Lakiin matkustaville.

6 kommenttia:

 1. Mua jäi ihan mielenkiinnosta kiinnostamaan, että tiedätkö miksi ne tuolit on siellä laittomia? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos en oo ihan väärin ymmärtäny, niin Thaimaan ympäristöviranomaiset on kieltäneet aurinkotuolit sun muut, jotta rannat pysyisi mahdollisimman luonnollisessa tilassa ja rauhallisempina. käsittääkseni kaikki luvaton, kaupallinen toiminta on Thaimaan rannoilla kielletty ja esim hierontapaikkoja ja aurinkotuoleja on rannoilla vasta monen kymmenen metrin päässä merestä ja näin hiekka-alue jää palveluilta vapaaksi :-) rannoilla olikin paljon kivempi kävellä kun ne ei olleet tupaten täynnä aurinkotuoleja!

   Poista
 2. Minni Räisänen30.3.2017 3.00

  Moikka! Saisko sulle lähettää sähköpostia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toki saa, osoite on elli.raisanen@outlook.com :-)

   Poista
 3. ihania kuvia <3 tuu kesä jo suomeenki kiitos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä vaan! näyttäispä Suomen kesäkin samalta kuin Thaimaassa.. :-D

   Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm