16. huhtikuuta 2017

PHOTO DIARY FROM THAILAND

Suomi-arkea on takana vasta kolmisen viikkoa, vaikka todellisuudessa tuntuu, että reissusta olisi jo monta kuukautta. Räntäsade, monta kertaa viikossa iskevä takatalvi ja hyytävä tuuli on vaan niin täydellinen vastakohta paahtavalle lämmölle, valkoisille hiekkarannoille ja sinistä taivasta vasten huojuville palmuille. Hieman on ikävä noita viimeksi mainittuja eikä tää matkakuviin palaaminen kerta toisensa jälkeen ainakaan auta siihen, mut toisaalta näitä katellessa voi edes hetkeksi palata mielessään noihin maisemiin ja muistella, miten trooppinen lämpö ja upeat näkymät yllätti ja ihastutti reissussa jokaikisenä päivänä. Thaimaa-jutut alkaa varmaan tulla teillä jo ihan korvista ulos, mut lupaan, että tää on viimeinen reissupostaus ja seuraavaksi siirrytään arkisempiin aiheisiin!

IMG_3263

Tää oli ensimmäinen näkymä Khao Lakin rantaviivasta, minkä näin lentokenttäbussin ikkunasta kun takana oli noin 17 tuntia matkustamista ja olo oli semihomeinen lentokoneessa valvotun yön jäljiltä. En kuitenkaan unohda tuota hetkeä koskaan: väsymys unohtui samantien ja en voinut muuta kuin tuijottaa suu auki bussin ikkunasta vilahtavaa maisemaa yrittäen käsittää, että saisin viettää seuraavat pari viikkoa tässä paikassa sen rakkaimman ihmisen kanssa. Maailman onnellisin fiilis.

IMG_3402 IMG_3487 IMG_3485

Me majoituttiin Bhandari Oriental-nimisessä hotellissa Khao Lakissa, ja hotelli oli meille tosi positiivinen yllätys! Olin kyllä lukenut joitakin kehuja kyseisestä hotellista matkan varattuamme ja TUI:lla taisi olla kolmen tähden luokitus kyseisestä paikasta, mutta koska hotelli ei oo meille reissussa se juttu miksi reissuun lähdetään, oltaisiin oltu tyytyväisiä vähempäänkin. Mutta ei toki harmittanut viettää kahta viikkoa noissa puitteissa ;-) Hotelli oli todella siisti ja viihtyisä ja siellä sai erinomaista palvelua, erityismaininta loistavalle aamiaisbuffetille ja sympaattisille työntekijöille! Bhandari Orientaliin on 12 vuoden ikäraja, eli meno oli aika rauhallista ja altaalla lojuvien hotellivieraiden keski-ikä olikin varmaan jotain 65+. Mutta hyvin mahduttiin sekaan vaikka oltiinkin heittämällä hotellin nuorimmat vieraat! Voin ehdottomasti suositella kyseistä hotellia, hinta-laatu-suhde 5/5.

IMG_3138 IMG_3542 IMG_3566 IMG_3215

Meidän hotellia lähin ranta oli nimeltään Nang Thong Beach ja siihen kävelikin hotellilta parissa minuutissa. Taidettiin hengailla rannalla reissun jokaisena päivänä, välillä käveltiin sitä pitkän matkaa edestakaisin ja pysähdeltiin uimaan ja ottamaan aurinkoa, välillä taas käytiin siellä vain juomassa smoothiet ja katselemassa auringonlaskua. Nang Thong Beach tuli meille nopeasti tutuksi, mutta silti sen kauneutta oli pakko ihastella ääneen päivittäin. Antaisin aika paljon, jotta voisin aloittaa ja lopettaa päiväni aina tuollaisissa maisemissa.

IMG_3443

Entäs ne smoothiet sitten? Ei löydy sanoja sille, miten hyvältä tuoreista hedelmistä sekoitettu raikas smoothie maistui rannalla auringon paistaessa korkealta ja kuumasti. Olisin voinut elää koko tuon kaksi viikkoa vaikka pelkästään noilla! Eikä hintakaan päätä huimannut, yleensä tuollaisen mukillisen sai reilulla eurolla.

IMG_3362 IMG_3297 IMG_3291

Eräänä päivänä tehtiin omatoiminen retki Lam Ru-kansallispuistoon, jossa päästiin ihailemaan upeaa luontoa läheltä, hämähäkkitapauksissa vähän liiankin läheltä :-D Siitä syystä retki jäikin meidän osalta vähän lyhyeksi... Mutta maisemat oli joka tapauksessa hienoja ja jos ei pelkää lähikontaktia toinen toistaan isompien hämppisten (+ kaikkien muiden öttiäisten) kanssa, suosittelen visiittiä Lam Ruun!

IMG_4706

Thaimaan lämmössä pitää tietysti muistaa juoda päivisin tosi paljon, ja koska koko ajan ei tee mieli kitata vettä, ostettiin hotellihuoneen jääkaappiin limppareita, joita oli sitten kiva esimerkiks parvekkeella istuskellessa juoda. Kokiksen lisäksi Sprite ja mansikka-Fanta oli miun suosikkeja, samoin kuin nuo Glinter-juomat, joita löytyi läheisestä supermarketista vaikka minkä makuisina. KitKateja tuli myös syötyä parin viikon aikana melko kiitettävästi, kauppojen suklaavalikoima kun ei ollut mitenkään erityisen hyvä...

IMG_3423

Reissun aikana nähtiin monta upeaa auringonlaskua; vaati tosin hieman suunnittelua, että niitä ehti näkemään, sillä aurinko laski aina todella nopeasti! Tyyliin viiden kuuden aikaan illalla se paistoi vielä kuumasti ja korkealta, mutta heti puoli seitsemän jälkeen aurinko oli jo kadonnut näkyvistä. Monta kertaa kävi niin, että huomattiin illallispöydässä istuessamme, että "ompas upean värinen taivas" ja siitä ei mennyt kuin 10-15 minuuttia niin olikin jo pimeää.

IMG_4531

Viime kesän Kreikan matkalla liikuttiin tosi paljon vuokrapyörillä ympäriinsä, mutta tuolla Thaimaan lämmössä se ei kyllä olisi tullut kuuloonkaan. Päiväsaikaan rauhallisesti kävellessä tuli jo niin hiki, että pyörälenkit ei mitenkään hirveästi houkutelleet :-D Käytiin kuitenkin lähes joka toinen aamu hotellin hyvin ilmastoidulla "kuntosalilla", joka oli enemmänkin huone parilla melko erikoisella kuntosalilaitteella, juoksumatolla ja muutamalla käsipainolla varustettuna. Mie juoksin joko matolla tai tein esimerkiksi Tickle your fancy-blogista bongattuja, kehonpainolla tehtäviä hiit-treenejä ja kuntopiirejä. Aamucardiolla sai kyllä tosi mukavasti päivän käyntiin ja siitä oli kiva jatkaa suihkun kautta altaalle tai rannalle nauttimaan auringosta!

IMG_3237

Thaimaalainen ruoka yllätti meidät kans tosi positiivisesti! Aluksi oli tietenkin vähän epävarma fiilis tilata ravintolassa mitään, kun ruokalistojen tarjonta oli niin uppo-outoa. Meidän hotellin aamiaisbuffetti oli kuitenkin sen verran runsas, että siihen kuului aina myös vaikka mitä erilaisia thairuokia, ja aamupalalla pystyikin kokeilemaan ja maistelemaan eri vaihtoehtoja, joita sitten tilattiin myöhemmin myös ravintoloissa. Omiksi suosikeiksini valikoitui massaman curry ja pad thai kanalla, ne oli molemmat niiiin hyviä! Ravintolasuosikkejamme Khao Lakissa oli ainakin 9 Restaurant & Bar, PAPA, Qcumber, Mojo ja Lamuan Restaurant, ja nää sijaitsee kaikki Khao Lakin läpi kulkevan päätien varrella.

IMG_3473

Onhan se myönnettävä täälläkin, että kyllä pala sydämestä taisi jäädä tuonne Thaimaahan. Upeat maisemat, ystävälliset ihmiset, rento meininki, ihana lämpö, hyvä ruoka, edullisuus, asioiden sujuvuus... Jotenkin kaikki siellä vaan toimi. Khao Lak oli aivan ihana ja rauhallinen paikka, jonne haluan ehdottomasti palata vielä joskus uudestaan, mutta kyllä seuraavaksi on päästävä näkemään enemmän Thaimaata. Ei se kai auta kun alkaa haaveilemaan seuraavasta reissusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm