18. tammikuuta 2018

MINUN KESKIVIIKKO

6:30 Herään Miikan herätyskelloon ja tunnen suurta tyytyväisyyttä tajutessani, ettei vielä tarvitsekaan nousta. Toivotan unenpöpperössä toiselle hyvää työpäivää ja saan kiitokseksi päivän ensimmäisen pusun. Miikan noustua sängystä nappaan hänen peittonsa kainalooni ja käperryn peittojen ja tyynyjen väliin, keskelle sänkyä jatkamaan unia. Tältä onnellisuus tuntuu!

8:10 Herään siihen, että tyyny tuntuu hieman märältä ja tajuan nukkuneeni suu auki, kuinka ihanaa :-D Olin nähnyt unta vanhojen luokkakavereiden kanssa laskettelusta ja nyt tekisi vähän mieli päästä vuosien tauon jälkeen taas rinteeseen! Joutuisin kyllä varmasti opettelemaan sen taidon kokonaan uudelleen, mutta hauska sitä olisi silti päästä pitkästä aikaa kokeilemaan. Nappaan puhelimen latauksesta ja laitan herätyskellon pois päältä huomatessani, että se soisi jo 5 minuutin päästä.

8:35 Somet selattu ja aika nousta sängystä, vaikka olisikin ihana jäädä vielä lämpimien peittojen väliin köllimään...

8:45 Aamupalaksi mikropuuro voisilmällä, ruisleipä avokadolla, lasillinen tuoremehua ja vitamiinit. Keittiön pöydän ääreen istahtaessani avaan YouTuben ja laitan Miisan uusimman videon pyörimään. Videolla esitellään smoothie bowl-reseptejä ja muistan, että pakkasestahan löytyisi anopin tuomia marjoja, joista olisi helppo pyöräyttää esimerkiksi joku kiva kulhoasia vaikkapa juuri aamupalaksi.

IMG_0001

9:00 Aamiainen huitaistu naamariin ja nyt pikapikaa kylppäriin muita aamuhommia hoitamaan. Ettei vaan kohta tulisi taas kiire töihin...

9:20 Hampaat pesty, kasvot huuhdeltu ja rasvattu, pikainen arkimeikki tehty ja yön aikana kurittomasti taipuneet hiukset harjattu. Yritän puhelimen sääsovelluksen ja kuumeisen ikkunasta vilkuilun avulla selvittää, miten pukeutuisin ulos. Eilen meinasin hyytävän viiman takia jäätyä pystyyn työmatkalla, ja ei oikein innostaisi kokea sitä uudestaan taas tänään.

9:30 Perinteinen aamukiire on viimeistään nyt saavutettu, mutta ainakin toistaiseksi tuntuu, että olen pukeutunut kunnolla! Vauhdilla kamppeet kasaan ja kipittämään kohti työpaikkaa, lumisateessa tietysti.

IMG_0002

9:40 Saavun työpaikalle räkä valuen, ripsarit poskilla ja puolijuoksulla taitetusta matkasta hikisenä. Kaunistautumiseen ei kuitenkaan ole nyt pahemmin aikaa, sillä työvuoro alkaa jo viiden minuutin päästä. Vetäisen tukan hätäponnarille, vaihdan nopeasti vaatteet ja juttelen samalla pukkariin yhtä aikaa sattuneen työkaverini kanssa.

12:15 Työpäivä on suurin piirtein puolessa ja on lyhyen tauon paikka ennen iltapäivän palaveria. Työpäiväni ovat yleensä lähes poikkeuksetta vähintään 7-tuntisia, joten tälläinen lyhyempi vuoro tuntuu mukavan iisiltä vaihtelulta. Kerkeän juuri ja juuri vastaamaan pariin saapuneeseen tekstariin, ennen kuin on aika napata Skyr ja banaani mukaan ja suunnata palaveriin.

14:15 Työergonomiaa ja ajankohtaisia asioita käsitellyt palis on ohi, ja samalla työpäiväkin on saatu pakettiin! Höpöttelen Lauran kanssa illan treenisuunnitelmista, vaihdan työvaatteet omiini ja suuntaan kassalle. Ostan pahimpaan nälkään Tupla-patukan (tää uusi Double Caramel-versio on muuten sata kertaa parempi kuin se perinteinen!) ja nostan samalla käteistä kirppikselle, jonne suuntaankin seuraavaksi. Ihanaa muuten päästä töistä tähän aikaan päivästä, kun ulkona on vielä valoisaa!

14:40 Sain varattua kirpparipöydän parin viikon päähän ja muistin jopa ostaa samalla hintalappuja ja nuppineuloja, joita varten sitä käteistä nostinkin. Nyt käppäilemään kotia kohti, taidan tosin poiketa parin kaupan kautta...

14:45 Pistäydyn Lindexille katsomaan yksiä farkkuja, joita olen ihaillut monena päivänä ohikulkumatkalla näyteikkunasta, mutta lähemmin tarkasteltuna ne ei olekaan niin kivan näköiset. Haahuilen hetken ihastelemassa kevään uutuuksia, etenkin kaikki keltaiset jutut näyttää tällä hetkellä omaan silmääni erityisen houkuttelevilta... Poikkean seuraavaksi Intersportiin katsomaan, josko sinnekin olisi tullut jotain uutta, ja seuraavaksi löydänkin itseni sovituskopista.

IMG_0003

15:15 Poistun Interistä yhtä urheilutoppia rikkaampana, mites tässä taas näin kävi? Nyt täytyy kyllä painella suorinta tietä kotiin, nälkäkin alkaa jo vähän nostaa päätään...

15:25 Kotiin päästyäni viskaan repun eteisen nurkkaan ja vaihdan ensimmäisenä rennot kotivaatteet päälle. En kestä ajatusta, että kotioloissa pitäisi yrittää hengailla vaikka farkuissa :-D Nälkä alkaa olla jo sen verran kova, että suuntaan suoraan jääkaapille, ja löydän sieltä onneksi makaroonien ja jauhelihan jämät, jotka kirsikkatomaattien kanssa saavat nyt kelvata ruuaksi.

15:45 Miika tulee töistä kotiin, ja on näköjään napannut matkalla pikkuveljenikin kyytiin. Vaihdetaan päivän kuulumisia samalla kun syön ja päivittelen kalenteriani.

16:05 Pojat lähtee salille ja itse siirryn keittiössä odottavan valtavan tiskivuoren ääreen. Pannut ja kattilat hoituu sujuvasti puhtaiksi YouTube-videoiden pyöriessä taustalla, ja kun keittiö on siivottu, siirryn viikkailemaan ympäri asuntoa lojuvia vaatteita kaappiin. Miten se voikin olla aina niin vaikeaa laittaa vaatteet samantien pidon jälkeen joko pyykkikoriin tai takaisin kaappiin?

16:45 Syön vielä omenan, ennen kuin on aika alkaa valmistautua illan jumpille lähtöön, sillä päivän ruokailut on jääneet vähän heikoiksi, ja edessä on puolitoista tuntia tiukkaa treeniä.

IMG_0004

17:05 Vaatteet on vaihdettu, nyt vaan kengät, juomapullo ja pieni välipala kassiin, ja kohti salia! Viime hetkellä ennen lähtöä vedän eteisessä vielä tuulipuvun housut trikoiden päälle, ja hetken päästä olen siitä kiitollinen, sillä ulkona tuulee (vaihteeksi) kylmästi. Onneksi meiltä kävelee salille muutamassa minuutissa.

17:25 Pääsin "vakkaripaikalleni" eturiviin, ja cx worx eli puolen tunnin keskivartalorääkki voi alkaa.

17:55 Vatsan, kylkien, selän ja pakaroiden lihakset on väsytetty ja välineet vaihtuu body pumpin tankoon ja levypainoihin. Käyn nappaamassa lokerostani välipalasmoothien, ja vetäisen sen huiviin ennen kuin on aika alkaa pumppailemaan.

18:05 Ja taas mennään! Olo tuntuu kieltämättä hieman väsyneeltä, toivottavasti tästä selvitään...

IMG_0005

19:05 Huh huh, päivän urheilut on nyt urheiltu ja oon kyllä aika poikki! Pumpin viimeiset kappaleet meinasi jo olla aikamoista taistelua, sillä energiat alkoi olla melko vähissä, mutta taistelin loppuun saakka ja nyt on hyvä fiilis. Välineet paikoilleen, ulkovaatteet päälle ja kotia kohti!

19:15 Parasta on tulla nälkäisenä kotiin ja tuntea ruuan tuoksu jo rappukäytävässä. Tavallisesti suuntaisin ensimmäisenä suihkuun, mutta nyt nälkä voittaa, ja istahdan hikisissä jumppakamoissani Miikan kanssa syömään. Hemaisevaa illallisseuraa, mutta minkäs teet... Kylläpä voi muuten kana, riisi ja kruunuvihannekset maistua joskus hyvältä!

19:30 Masu täynnä ja nyt sinne suihkuun. Kylpyhuoneessa huomaan pyykkikorin olevan jo sen verran täynnä, että päätän laittaa vielä pyykkikoneen pikaohjelmalla pyörimään.

IMG_0006

19:55 Suihkun jälkeen rasvaan koko kropan ja vedän villasukat ja mukavat kotivaatteet päälle. Olo on ihanan raukea, ja lösähdän hetkeksi sängylle kirjoittelemaan päivän tapahtumia ylös puhelimen muistiinpanoihin.

20:10 Jokailtaisten Yatzy-pelien aika! Huvittavaa, miten voidaankin olla koukussa tuohon peliin, vaikka se välillä saakin tunteet pintaan niin hyvässä kuin pahassakin :-D Pelataan pari erää ja meikäläinen vie voiton kummastakin. Juon pelailun lomassa ProPudin suklaanmakuisen proteiinipirtelön.

21:00 Pyykkikone on lakannut pyörimästä, joten käyn levittämässä pyykit kuivumaan, ettei vaan käy niin että huomataan nukkumaan mennessämme märkien pyykkien olevan vielä koneessa... Been there done that, too many times.

21:15 Ollaan vähän kaipailtu uutta sarjaa katsottavaksi yhdessä ja Annika Ollilan uutta postausta lukiessani muistan taas Black Mirrorin olemassaolon. Olen lukenut ja kuullut kyseisestä sarjasta viime aikoina paljon, ja ehdotan sitä Miikalle. Ehdotukseni saa ihan positiivisen vastaanoton, mutta koska en halua ennen nukkumaanmenoa katsoa mitään mikä saattaisi mahdollisesti viedä kaltaiseltani herkkikseltä yöunet, päätetään mennä tää ilta vielä tutulla ja turvallisella How I Met Your Motherilla. Se on ensimmäinen sarja, jota alettiin yhdessä katsomaan jo silloin, kun vasta tutustuttiin toisiimme, ja tässä vuosien varrella ollaan katsottu kaudet läpi ties miten monta kertaa, silti koskaan kyllästymättä siihen.

IMG_0007

21:45 Barcan pelipäivä, joten ei kahta sanaa siitä, mitä telkkarista katsotaan loppuilta. Napsautan meidän tuliterän läppärin päälle ja nautin siitä, miten nopeasti ja vaivattomasti se käynnistyy! Uusi kone olikin ollut hankintalistalla jo varmaan parin vuoden ajan... Alan naputella kuluneen päivän tapahtumia blogiluonnoksiin futiksen pyöriessä taustalla.

23:05 Oho, kello onkin jo noin paljon! Sammutan koneen ja tehdään vielä pienet iltapalat syötäväksi ennen nukkumaanmenoa.

23:20 Jospa paahtoleivän, jugurtin ja kaakaolasillisen voimin jaksaisi nukkua aamuun asti. Seuraavaksi hampaiden pesu ja peiton alle, hyvää yötä! Tänään oli kiva päivä.


4 kommenttia:

  1. tätä oli mielenkiintosta lukee, ku oli selkeesti tehty postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva että tykkäsit ja kiitos kommentista! :-)

      Poista
  2. Olipa kivaa luettavaa! Ja niin samaa mieltä - double caramel tupla on paljon parempaa kuin original! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva jos tykkäsit! haha, harvoin joku uusi versio päihittää alkuperäistä, mut noissa tupla-patukoissa se kyllä todellakin menee niin :-D

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm