25. lokakuuta 2018

UUTTA KOTONA

Hei vaan hei ja kivaa torstaita! Syksy on aina itselleni sellaista aikaa, että tekisi mieli pistää koko kodin sisustus uusiksi, ja ideoita riittäisi enemmän kuin asunnossa on neliöitä niiden toteuttamiseen. Kesällä kotona tuli oleskeltua aika vähän, ja varsinkin kuumimman helleaallon aikaan sisätiloissa tuli käytyä oikeastaan vain nukkumassa, ja se on mielestäni enemmän kuin ok. Suomen kesä on kuitenkin loppujen lopuksi aika lyhyt, niin olen 110-prosenttisesti sitä mieltä että siitä pitää nauttia ja jättää kotona siivoilu ja sisustaminen syksymmälle.
Ilmojen viiletessä ja päivien lyhentyessä kotona onkin tullut vietettyä taas enemmän aikaa ja se saa joka vuosi saman ilmiön aikaan: sohvalla maatessa tulee katseltua telkkarin lisäksi myös kotia uusin silmin. Tuo on ollut tuossa jo aika pitkään, voisikohan siihen tilalle miettiä välillä jotain muuta? Miltäköhän se tai se näyttäisi tuossa? Äitini kutsuu tätä syksyistä sisustusinnostusta osuvasti pesänrakennusvietiksi, ja se kuvaa mielestäni hyvin sitä, miten kotia on kiva vähän uudistaa talvea ajatellen, kun tietää viettävänsä siellä myös enemmän aikaa.

Mitäs uutta meidän kotiin sitten on tässä viime viikkojen aikana rantautunut?

IMG_5396_Fotor IMG_5369_Fotor IMG_5724_Fotor

Oltiin jo jonkin aikaa yritetty pyöritellä mielessämme erilaisia vaihtoehtoja olohuoneen kalusteiden paikoille, mutta jostain syystä ajateltiin, ettei niille oikein ole muuta kivaa ja toimivaa järjestystä, ja siksipä olohuoneemme on nämä viimeiset vuodet näyttänyt aika samalta. Reilu kuukausi sitten heitin kuitenkin Miikalle vähän puolitosissaan, että mitäs jos vaihdettaisiinkin telkkari tuonne toiselle seinälle ja käännettäisiin sohva tähän väliin, ja häntä ei kyllä tarvinnut paljoa suostutella mööpelivalssiin, vaan huonekalut lähti liikkumaan oikeastaan siltä istumalta. Ja ollaan tykätty tästä uudesta järjestyksestä todella paljon; saatiin just tollainen kiva, pesämäisempi paikka sarjojen katteluun ja iltojen viettämiseen, ja sohvan taakse jäi sopivasti tilaa...

IMG_0025 IMG_5530_Fotor IMG_0026 IMG_5482_Fotor

... pienelle kotitoimistolle. Kotimme isoista ikkunoista tulvii päivisin ihanasti valoa, ja tykkään, että työpöydän uusi paikka on edellistä valoisampi. Kalenterijuliste puisine "kehyksineen" (noille oli jokin omakin nimi, jota en nyt kuollaksenikaan muista...) on muutaman viikon takainen löytö Granitista ja heti sen bongatessani tiesin, että tuo tulee niin meille! Palmuvehkalle taas löytyi uusi paikka Ikean rottinkisesta ruukkuasiasta, joka on siitä monikäyttöinen, että toisinpäin käännettynä sitä voi käyttää myös pienenä kukkapöytänä. Tuon pöytälampun haluaisin vielä saada vaihdettua, meillä ei ole kotona oikeastaan mitään muuta tuollaista teräksisen väristä, joten tuohon sopisi paremmin vaikka musta samantyylinen valaisin. Äidin aarrevarastoista sellainen saattaisi löytyäkin, jokohan saataisiin se pian meille?

IMG_0022
IMG_5605_Fotor

Rottinki on jo jonkin aikaa viehättänyt omaa silmääni ja olen haaveillut jo pitkään esimerkiksi rottinkisesta sohvapöydästä sekä rottinkisesta nojatuolista... Ainakaan tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan taida olla oikein paikkoja niille, joten täytyy tyytyä ripottelemaan kotiin hieman pienempiä rottinkisia juttuja! Tämä ihana rottinkikori ja juuri täydellisen sävyinen vaaleanpunainen viltti on molemmat peräisin Ikeasta, mistäs muualtakaan.

IMG_0023

Noin kuukausi sitten Matkuksen Tigerissa käydessäni olin jo kävelemässä tyhjin käsin liikkeestä ulos, kun bongasin aivan kassan vierestä tollaisen kivan metallisen hyllykön. Noita mustia oli vain yksi ainoa kappale jäljellä, eikä ostopäätöstä tarvinnut pitkään epäröidä. Myyjänkin kanssa vaihdoin muutaman sanan Tigerin valikoimasta satunnaisesti löytyvistä helmistä sisustukseen liittyen, ja tää hylly on kyllä ehdottomasti taas yksi sellainen! Se löysi paikkansa keskellä meidän asuntoa töröttävästä tolpasta ja mielestäni se sopii siihen aika kivasti. Nuo koriste-esineet nyt ei välttämättä ole tulleet tuohon hyllykköön jäädäkseen, mutta jotain täytettähän siihen piti ensihätään saada.

IMG_5735_Fotor IMG_5444_Fotor

Aiemmin mainitun Granitin kalenterijulisteen lisäksi julisterintamalla on tullut tehtyä muutama muukin hankinta. Kävin jo kesällä tuntien mittaista kamppailua Desenion sivuilla, kun halusin hieman päivittää kotimme tauluja, mutta kyseisestä nettikaupasta löytyy niin valtava valikoima kivoja julisteita, että niiden oikeiden valitseminen on ainakin itselleni joka kerta yhtä hankalaa... Lopulta päädyin mustavalkoiseen Escape-kuvaan sekä tuohon sympaattiseen karvakasalehmään, ja nämä taulut vaihtoivat järjestyksenvaihdon myötä paikkaa keittiön pöydän yläpuolelta telkkariseinälle.

Artekin ihana mustavalkoinen juhlavuosijuliste puolestaan lähti mukaan viimeisimmällä Helsinki-visiitillä. Pähkäilin ensin Keskuskadun myymälän alakerrassa varmaan 15 minuuttia eri julisteiden välillä, mutten osannut valita niistä sitä kivointa, kunnes bongasin yläkerrassa kierrellessäni tämän nimenomaisen julisteen juurikin tuollaisissa puisissa kehyksissä passepartoutin kera, ja se sopi niihin niin hyvin, että valinta oli selvä. Olin aikaisemmin nähnyt kyseistä julistetta vain mustissa kehyksissä, mutta jotenkin omaa silmääni miellyttää enemmän tämä puun ja mustavalkoisen yhdistelmä. Kehyksen ostin kotiin päästyäni Jyskistä ja askartelin vieläpä tuon pikkuruisen kehyskartongin julisteen päälle, jotta juliste erottuisi hieman paremmin kehyksistä. Oon kyllä tykännyt tuosta julisteesta hurjasti, ja joka päivä sen ohi kulkiessani ihastelen, miten kivalta se näyttää!

IMG_0020

Marimekon astiakokoelmanikin kasvaa hitaasti, mutta varmasti, ja uusimmat tulokkaat ovat nuo pienet Räsymatto-kuosiset kulhot Sokoksen 3+1-tarjouksesta. Kaikki Marimekon mustavalkoiset astiat on mielestäni vaan niin nättejä, ja vaikka pidänkin eniten Siirtolapuutarhasta, on joukkoon eksynyt muutama Puketti, Kompotti ja yksi Spaljékin. Eikä se haittaa, sillä nuo ovat niin helposti yhdisteltävissä keskenään!

Deseniolta tuli julisteiden ohella tilattua muutama korttikin jääkaapin ovea koristamaan, osuvilla teksteillä tietysti. Nyt taidankin tästä lähteä varmistamaan, ettei meidän keittiö tunne oloaan yksinäiseksi... Kivaa illanjatkoa ja loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihana sisustus! Rakastan tota puun väriä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! ja samoin, osaan olla puun värin suhteen aika tarkka, mut tollanen vaaleahko koivu(?) miellyttää kyllä omaakin silmää eniten :-)

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm