28. marraskuuta 2018

MARRASKUU PUHELIMESTA

Keskiviikkoiltaa ruudun sille puolen! Täällä on vietetty vapaapäivää ehkä hiukkasen nihkeissä tunnelmissa: yöunet jäi viime yön univaikeuksien ja aamuseiskalta alkaneen remonttimetelin takia aivan liian lyhyiksi, ja väsymys on painanut siis jo aamusta asti. Kuulun valitettavasti siihen ihmisryhmään, jonka päivä on todennäköisesti pilalla, jos unet jää syystä tai toisesta liian lyhyiksi, ja varsinkin tänä aamuna, kun olisi yövalvomisen takia nukuttanut ja vapaapäivän ansiosta olisi saanut nukkua, niin meinasi ihan pikkusen kiristää hermoja kun talomme ikkunaremontti starttasi kovaäänisellä poraamisella siinä 7.00... Kaiken hyvän lisäksi viikkokausia jatkunut kurkkukipu ei ole vieläkään helpottanut, ja tänään siihen tuli kaveriksi myöskin infernaalinen aivastelu ja rään valuminen. What a wonderful day!
Mutta on tässä päivässä ollut onneksi monta kivaakin juttua: lenkki kirpeässä pakkassäässä ystävän kanssa, noutolounaaksi hakemani mielettömän hyvä lohipasta, pastaähkyn jälkeiset päiväunet sekä tehokas kahvakuula + cx worx -treenikombo. Tällä hetkellä kurkkukipukin on kadonnut ja kävin salilta tullessani hakemassa apteekista finrexiniä ja kurkkupastilleja, joiden avulla se toivottavasti pysyisikin poissa.

IMG_0200

1. En varmasti ole ainut, joka on saanut viime viikkoina pilkahdelleesta auringosta ihan hurjasti lisää energiaa! Tänä vuonna marraskuu on tuntunut ehkä tavallista helpommalta, kun aurinko on käynyt näyttäytymässä monena päivänä, ja tämänkin kuvan otin erään aamuvuoron jälkeen, kun ehdin vielä nauttimaan tuosta valoilmiöstä ennen pimeäntuloa.
2. Muutama viikko sitten ei ollut vielä lunta maassa ja ulkona tarkeni tuulitakilla, mutta tänäänkin sai vetää ihan kunnon toppavarustuksen päälle lenkille, kun sääsovellus näytti tuntuu kuin-lämpötilaksi -14 astetta, hrrr...
3. Suosikkikahvilassani Alkussa starttasi nyt marraskuussa sunnuntaibrunssit, ja käytiin tottakai äitin kanssa heti testaamassa menu. Ja siis, en voi muuta kuin suositella jokaista savonlinnalaista varaamaan kalentereistaan paikan brunssille jonakin sunnuntaina, se oli ihan superhyvä!! Tarjolla oli vaikka mitä ihanaa suolaista ja makeaa, muutaman mainitakseni esim. hyviä salaatteja, punajuuripyöryköitä, tomaatti-mozzarella-peti, parhaimpia koskaan syömiäni karjalanpiirakoita, tuorepuuroa, ihania kakkuja, pannacottaa...
4. Iltalenkillä ihastelemassa Olavinlinnan alueen valoja.

IMG_0201

1. Haaveilin tuollaisesta ihanan pehmeästä teddytakista jo viime talvena, ja tänäkin syksynä oon yrittänyt metsästää täydellistä yksilöä kotiutettavaksi kaupoista. Kuvan takki on Lindexiltä, ja toi oli kyllä sen verran ihana, että tekisi niin mieli käydä ostamassa se omaksi varsinkin nyt kun sille alkaisi olla oikeasti tarvetta...
2. Muutama viikko sitten päätin piristää tylsänharmaata torstai-aamua tekemällä itselleni hieman tavallista paremman aamiaisen, ja pakko myöntää, että fiilis oli heti vähän valoisampi, kun lautaselta löytyi peruspuuron sijasta enemmän värejä. Varsinkin tuo mango oli niin hyvää ja makeaa, että tuli ihan Thaimaan aamiaisten tuoreet hedelmät mieleen!
3. Auringonlaskut on kyllä tähänkin aikaan vuodesta niin kauniita! Vielä kun ne tapahtuisi hieman myöhemmin, kuin neljän aikaan iltapäivällä, please...
4. I just love him!

IMG_0202

1. Tämän söpiksen kanssa lenkkeiltiin tänäänkin, ja en vaan kestä, miten suloinen harmaakuono hän on! Martalla on kyllä ihan erityinen paikka miun sydämessä, eikä vähiten siitä syystä, miten paljon hän innostuu jo pelkästään miun nimen kuulemisesta, saati sitten siitä kun nähdään. Joka kerta ♡
2. Vähänkö olin fiiliksissä, kun loppukesästä huomasin, että Zalandolta saa tilattua Pull&Bearia! Myös Bershkaa ja Stradivariusta löytyy, mutta etenkin Pull&Bear ilahdutti kovasti. Pari viikkoa sitten naputtelin vihdoin tilausta menemään, ja vaikka osa tilauksesta lähtikin palautukseen, niin tuo beige college ja korisaiheinen t-paita tuli vaatekaappiini jäädäkseen.
3. Kipeän kurkun takia oon juonut tänä syksynä teetä ihan urakalla, ja koska varsinkin aamuisin nieleminen tekee tosi kipeää, oon ottanut aamuteen osaksi aamupalahetkeäni jos aikataulu sen vaan sallii. En oo koskaan ollut mikään kuumien juomien ystävä, sillä en juo kahvia ja poltan herkästi suuni, joten teenkin litkiminen aamuisin ottaa oman aikansa. Mutta pakko myöntää, että oon kyllä oppinut tykkäämään teestä!
4. Käväistiin Miikan ja Eikan kanssa viime perjantaina Matkuksessa tekemässä vähän Black Friday-ostoksia, ja löysin H&M:ltä tän ihanan marjapuuron värisen veturinkuljettajahatun. Miultahan löytyy samantyylinen hattu jo mustana, mutta varsinkin tähän aikaan vuodesta asua on kiva piristää jollain väripilkulla!

IMG_0203

1. Löydettiin asukuville kiva tausta kirjaston seinustalta. Lookkini oli tosin hieman rähjäinen, mutta täytynee hyödyntää sama paikka jonain vähän hehkeämpänä päivänä :-D
2 & 3. Viime postauksessa mainitsinkin, että oon tykännyt tän syksyn aikana aloittaa vapaat aamut kävelylenkillä, ja se on juuri sellaista rentouttavaa omaa aikaa, mitä arkeeni tarvitsen. Aamupalan jälkeen lenkkivermeet päälle, suosikkipodcastin uusin jakso pyörimään kuulokkeista ja mars raittiiseen ilmaan aloittamaan päivä! Viime viikolla suuntasin lenkin jälkeen miltei suoraan salille, ja kerkesin hyvin vielä iltavuoroon töihinkin, päivän ulkoilut ja treeni tehtynä ja hyvä mieli taattuna.
4. Tähän aikaan vuodesta auringon valaisema koti on harvinaista herkkua, ja se on pakko ikuistaa joka kerta. Niin ihana valo!

2 kommenttia:

  1. Oi mistä noi ihanat puhelimen kuoret?😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ostin ne kesällä Portugalista, muistaakseni Bershkasta! :-)

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm