19. tammikuuta 2019

TESTIRÄPSYJÄ

Heipähei ja kivaa lauantai-iltaa! Täällä on elelty viimeiset pari viikkoa aikamoista haipakkaa, kun arki on pyörinyt lähinnä pitkien työpäivien ja hoidettavien asioiden ympärillä, ja sitten kun on ollut hetki aikaa hengähtää, niin oon mielummin käynyt treenaamassa tai tuijottanut Love Island Australiaa Miikan kainalossa, kuin avannut konetta. Eilen viimeistelin kuitenkin vihdoinkin seitsemän päivän työputkeni ja sen jälkeen tuntui niin hyvältä päästä vapaan viikonlopun viettoon!

Saatiin perhetuttujemme hauveli viikonlopuksi hoitoon, joten eilisilta meni rennoissa tunnelmissa kotona. Tehtiin tortilloja, käytiin lenkillä kirpeässä pakkasessa, saunottiin ja paijailtiin Hansia. Tänä aamuna suunnitelmamme meni hieman uusiksi, sillä huomattiin herättyämme keittiön viemärin menneen yön aikana tukkoon, joten eikun hakemaan LVI-alaa opiskeleva pikkuveljeni paikalle :-D Onneksi perheestä löytyy (melkein valmis) putkimies! Viemärin aukaisun jälkeen lähdettiin porukalla salille jalkatreeniä tekemään ja loppupäivä onkin mennyt kotoillessa. Käytiin Hansin kanssa lenkillä, mutta tuo melkein -20 asteen pakkanen meinaa olla sille vähän liikaa, ja lenkit täytyy pitää nyt vähän lyhyempinä.

P1110057_Fotor P1110069_Fotor P1110043_Fotor P1110060_Fotor P1110084_Fotor P1130094_Fotor P1110005_Fotor P1110047_Fotor

Mutta olihan miulla ihan oikeaa asiaakin: kuvamateriaalina toimii nimittäin tällä kertaa ensimmäiset kuvat uudesta kamerastani! Bongasin viime vuoden puolella Verkkokaupalta hyvän tarjouksen Olympus PEN E-PL9-minijärkkäristä, ja parin viikon ajan asiaa mietittyäni klikkasin kameran tilaukseen. Kaupan päälle sai 30mm makro-objektiivin, ja vaikka oon ehtinyt ottamaan vasta muutamia kuvia, niin oon kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän sijoitukseen! Kamera on paitsi äärimmäisen näppärän kokoinen, myöskin designiltaan tosi kivan näköinen. Sekä kittiobjektiivilla että makrolla saa kivaa ja tarkkaa jälkeä (tosin Flickriin ladatessa kuvanlaatu yllättäen taisi kadota taas johonkin taivaan tuuliin...), vaikka asetusten kanssa oonkin vielä hieman hukassa. Plussaa myös Bluetooth/Wifi-ominaisuudesta, jonka ansiosta kuvat siirtyy myös puhelimeen kätevästi!

Tästä vuodesta tulee siis toivottavasti hieman aktiivisempi täällä blogissa, ainakin motivaatio kuvata on tällä hetkellä korkealla. Seuraavat pari viikkoa vietetään tosin kuvissakin näkyvän Martta-koiran varavanhempina, joten saa nähdä, minkä verran kuvailuille jää aikaa... Noh, viimeistään helmikuussa sitten! Silloin alkaa onneksi olla jo vähän valoisampaakin.

Nyt miun pitäisi alkaa laittaa itseäni valmiiksi, ollaan nimittäin tänään menossa vielä työporukalla syömään! Pakko myöntää, että tällä hetkellä olo on sen verran väsynyt, että kotisohva houkuttelisi enemmän, mutta eiköhän tää tästä... Kamalaa, miten mummoutunut mie oon, kun lauantai-iltana tuntuu näin vaikealta lähteä iltayhdeksän jälkeen enää mihinkään :-D Mutta hei, kivaa illanjatkoa ja viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm