1. maaliskuuta 2019

YSTÄVÄKIRJAHAASTE

IMG_0009 P2230150_Fotor

Kysymyshaastepostauksia on mielestäni sekä hauska tehdä itse että lukea muilta, joten täältä pesee Sara Ollilan blogista muutama päivä sitten bongattu ystäväkirjahaaste! Satun muuten olemaan just niitä tyyppejä, ketkä omisti ala-asteikäisenä ainakin neljä eri ystäväkirjaa, ja tykkäsin niihin vastailusta niin paljon, että omasta ystäväkirjastanikin löytyi aina useampi itse täyttämäni sivu :-D Oli siellä onneksi sitten niitä kavereidenkin vastauksia...

Nimeni on Elli Ilona Räisänen. Mennessäni naimisiin kolme vuotta sitten olin varma, etten totu tähän uuteen sukunimeen ikinä, mutta kummasti se on vaan alkanut näiden vuosien aikana tuntua koko ajan luonnollisemmalta ja omalta.

Syntymävuoteni on 1995. Täytän siis tänä vuonna jo 24 vuotta, apuva!

Perheeseeni kuuluu aviomies Miika, sekä tietysti iskä, äiti ja kaksi pikkuveljeä Ossi ja Eikka.

Pienenä ajattelin, että minusta tulee eläinlääkäri. Tämä oli muistaakseni ensimmäinen unelma-ammattini jo aivan pienenä, ja yläasteelle asti olin lähes satavarma, että eläinlääkärihän miusta tulee. Jossain vaiheessa jatko-opintoja suunnitellessani kuitenkin tajusin, että eläinlääkikseen pääsemiseen tarvittaisiin aika paljon enemmän kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan, kuin mitä itseltäni löytyi...

P2230175_Fotor

Tällä hetkellä olen työpöydän ääressä koneella, vaikka pitäisi varmaan alkaa pikkuhiljaa hoitaa iltapuuhia...

Joskus minusta tulee dog mommy useammalle ihanalle koiralle. ♡

Rakastan hyvää ruokaa, matkustelemista, sitä kun vapaapäivänä paistaa aurinko, perhettäni, pitkiä yönunia puhtaissa lakanoissa, hyvään kirjaan tai sarjaan koukkuuntumista, kävelylenkkejä metsässä, lähes kaikkia suolaisia tai makeita herkkuja, treenaamista ja treenivaatteita, kauniita kuvia.

Vihaan suolakurkkuja, sieniä, säikähtämisen tunnetta, sitä jos suihkussa vesi ei tule tarpeeksi kovalla paineella eli ns. lirusuihkuja, stressaamista, unettomuutta.

Haaveilen tällä hetkellä lomasta, sillä se häämöttää enää kahden työpäivän päässä! Ja ehkä vähän myös siitä, että se loma voisi kestää pidempään kuin pari viikkoa. Vaikka pari kuukautta.

P2230174_Fotor IMG_0008

Minua pelottaa hämähäkit, käärmeet, ampiaiset yms inhottavat otukset. Välillä miulle iskee myös sellainen ahdistava pelon tunne, että jollekkin miun läheiselle tapahtuu jotain pahaa... Saatan esimerkiksi ambulanssin sireenin kuullessani alkaa vainoharhaisesti spekuloimaan, että mitä jos se onkin menossa jonkun tutun luo :-/

Arkirutiinini vaihtelee aika paljon työvuorojeni mukaan, mutta on joitain sellaisia juttuja, mitä teen kyllä aina arkisin.. Syön aamuisin neljän viljan puuroa pakastemarjoilla tai voisilmällä. Olen huono aikatauluttamaan tekemisiäni, joten töihin tulee lähes poikkeuksetta kiire. Jossain vaiheessa päivää istun aina vähintään 10 minuuttia keittiön pöydän ääressä päivittämässä kalenteriani (vaikkei sinne aina olisikaan juuri mitään päivitettävää, niissä tapauksissa yleensä vain selailen sitä). Kotiin tultuani vaihdan aina ensimmäiseksi rennot ja mukavat kotivaatteet päälle. Käyn yleensä joka ilta suihkussa, vaikken aina pesisikään hiuksiani, sillä nukkumaan meno puhtaana on ihan parasta.

Kirja tai elokuva, joka aiheuttaa edelleen väristyksiä Gillian Flynnin kirjoittama Kiltti Tyttö tuli jostain syystä kirjoista ensimmäisenä mieleen, siitä on jo useampi vuosi kun kyseisen kirjan luin, mutta se kyllä jätti jälkensä! Elokuvista varmaankin Star is Born, itse tykkäsin tuosta mielipiteitä jakaneesta leffasta tosi paljon ja voisin katsoa sen uudelleen milloin vain.

Harrastaisin kaikkea tätä, jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja lukisin enemmän, juoksisin, leipoisin useammin, kävisin uimahallissa uimassa...

Harrastan nyt treenaan salilla ja käyn ryhmäliikuntatunneilla noin 5 kertaa viikossa, ja lisäksi tykkään käydä kävelylenkeillä, valokuvata ja kirjoitella tänne blogiin.

Noloin tv-ohjelma, josta pidän Huutokauppakeisari... :-D En voi sanoa varsinaisesti pitäväni kyseisestä ohjelmasta, mutta jos tv:stä ei tule muutakaan, niin saatan jäädä sitä seuraamaan...

Sarja, jota suosittelen Viimeisimpiä suosikkeja on You ja Dirty John Netflixistä, mutta ehdoton ykköslempparini, josta ei voi olla tykkäämättä, on tietysti How I Met Your Mother ♡

P2230163_Fotor

Salainen taitoni on nenän koskettaminen kielellä! Miten pärjäisinkään elämässä ilman tätä taitoa...?

Salainen paheeni on korvien kaivaminen vanupuikolla, rupien repiminen, finnien puristelu... Saan jotain outoa mielihyvää kaikista tuollaisista ällöttävistä asioista, mitä ei saisi tehdä!

Itkettää kertoakin, mutta itken aina kun katson elokuvaa tai sarjaa, missä eläin kuolee. Ihmisiä saa tulla ja mennä, mutta auta armias, jos joku eläinraukka kärsii ja kuolee, silloin ei tule itkusta loppua.

Haluan osata surffata!!! Haaveilen surffitytön huolettomasta elämästä jossain palmujen alla, mutta sitä ennen pitäisi kyllä bookata surffileiri jostain Balilta ja "vähän" perehtyä kyseiseen lajiin...

Kahta en vaihda ja ne on Pepsi Max Lime ja nuden sävyiset huulipunat.

Tälle hymyilen vanhoille valokuville ja hassuille eläinvideoille.

Lempiherkkuni on suklaa! Sipsit&dippi tulee hyvänä kakkosena, mutta kyllä Maraboun Fudge&Havssalt-suklaa tai Fazerin vaalea maitosuklaa on ihan ykkösherkkuja.

Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut Älä koskaan mene vihaisena tai riidoissa nukkumaan, vaan sovi erimielisyydet iltaan mennessä.

2 kommenttia:

  1. Ihana kun sulta on tullut nyt postauksia tiuhempaan tahtiin! Sun blogi on sopivassa yksinkertaisuudessaan yks mun ihan lemppareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ompa kiva kuulla että oot tykännyt!! Ja tuo termi ”sopivan yksinkertainen” kyllä varmaan kuvaa minuu ihmisenäkin aika osuvasti :-D Kiitti siulle kommentista!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm