2. lokakuuta 2015

WEDNESDAY WITH ME

7:10 Herätysääneni nimeltä Harppu kajahtaa ilmoille. Eieiei. Ei vielä voi olla aamu. Takana on katkonaisesti nukuttu yö ja syy on vieressä tuhisevassa koiranpennussa, joka on onnistunu pienestä koostaan huolimatta valtaamaan yllättävän ison osan sängyn pinta-alasta. Silmät ei meinaa pysyä auki millään, aivan älytön väsymys.
7:25 Some on selattu ja puhelimen kirkkaan näytön tuijottelu on herättäny ees vähän. Hoitokoira tuhisee edelleen sikeässä unessa vieressä ja sängystä nouseminen on melkoisen työn takana.

IMG_7515

7:55 Onnistuin polttamaan sormeni läikyttäessäni kiehuvaa vettä, jee mikä aloitus aamulle... Aamupalaksi söin tänään Elovenan vadelmanmakuista pikapuuroa, viiliksen ja muutaman viinirypäleen ja omasta pihasta poimitun luumun. Seuraavaksi hampaiden pesulle!
8:22 Vihdoin oon valmis ja lähössä ovesta ulos. Vaikka herätys soi tänään aikaisin, sain aiheutettua itelleni tapani mukaan pienen kiireen tunteen. Nyt on kuitenkin yöpaita vaihtunu tuulipukuun, hiukset sotkuisella nutturalla ja meikattukin nopeasti.
8:24 Puhelin tipahtaa lähtöhässäkässä kotipihan asvaltille ja sydän pamppaillen nostan sen takaisin käteen. Helpotuksen huokaus, puhelin näyttää olevan entisellään. Musiikit korville, pyörän selkään ja suunta kohti työpaikkaa!

IMG_7536

8:43 Perillä työpaikan pihassa. Kotoa lähtiessä ilma tuntui aika kolealta, mut jäätävää vastatuulta vasten polkeminen sai hien pintaan. Nyt äkkiä vaihtamaan kuivat työvaatteet päälle.
8:55 Kotoa ottamani puhdas työpaita oli pikaisen silityksen tarpeessa, onneks pukuhuoneesta löytyy tehokas silitysrauta. Nyt enää vesipullon täyttö ja eikun aloittamaan työt! Fiilis on vielä töihin pyöräilynkin jälkeen vähän väsyny, onneks edessä on lyhyt päivä.

IMG_7538

11:05 Kahvitauon paikka. Aamu on ollu aika kiireinen, mut eräs vakkarivaari piristi päivää kehumalla hymyäni nätiksi ja toivottamalla hyvää työpäivän jatkoa. Miten hyvä fiilis voikaan tulla kun joku jaksaa olla kaupan kassallekkin noin mukava! Vetäisen vaniljaskyrin naamaan ja jutellaan samalla Miikan kanssa päivän ruuasta whatsapissa.
11:17 12 minuuttia meni taas niin nopeesti, nyt jatkamaan töitä.
13:10 Työpäivä pulkassa! Tein tänään vaan lyhyen tuurausvuoron joten pääsen lähtemään jo hyvissä ajoin kotiin. Syön nopeasti minibanaanin (joka on söpöstä ulkonäöstä huolimatta pahanmakuinen), vaihdan vaatteet ja lähden suuntaamaan kaupan kautta kotiin.

IMG_7545

13:41 Pikainen kauppareissu venyikin vähän pidemmäksi, kun päätin poiketa H&M:llä ja löysin sieltä kivan paidan ja hameen, jotka lähti ostoskassissa mukaan.
13:45 Pyörin kaupassa nälkäisenä ja ärsyyntyneenä, jostain syystä aivot tuntuu käyvän superhitaalla ja esimerkiksi raejuuston löytäminen tutusta kaupasta kestää pienen ikuisuuden. Yritän aina kaupassa edetä järjestelmällisesti ettei tarveis myöhemmin palata taaksepäin, mut harvoin se onnistuu. Tälläkin kertaa kauppareissu näyttää ulkopuolisen silmissä varmasti huvittavalta hortoilulta edestakaisin.
13:55 Vihdoin selvisin kaupasta ulos! Reppu täynnä tavaraa ja Hennesin kassi ohjaustangosta roikkuen lähden polkemaan kotia kohti.

IMG_7553

14:08 Kotimatkalla ihmettelen, miten puiden lehdet on vielä niin vihreitä, vaikka mennään jo syyskuun vikaa päivää. Tästäkin kuvasta vois melkein luulla että on vielä kesä. Aamun harmaat pilvet on väistyneet auringon tieltä ja sää on nätti ja lämmin.
14:15 Kotona! Vastassa on ylienerginen hauvavauva, jonka päivän aikana tekemiä jätöksiä pääsen tietysti heti siivoamaan. Osa niistä on sentään osunu sanomalehdelle = voittajafiilis.
14:20 Nälkä on niin kova että on pakko päästä syömään. Nappasin kaupasta mukaan pari minilörtsyä pippurituorejuusto-kinkkutäytteellä ja jos joku ei satu tietämään miltä lörtsy näyttää, alla oleva kuva valaiskoon tietämätöntä :-D Kuppiin vielä maitorahkaa ja aprikoosi-banaani pilttiä, kuinka monipuolinen ja ravintorikas ateria.....

IMG_7570

14:37 Masun täyttyessä mielialakin koheni kummasti. Nyt on pakko antaa vähän huomiota koiralle, joka on yrittäny saada minuu leikkimään kanssaan siitä asti kun astuin ovesta sisään.

IMG_7583

14:58 Käytiin vähän riehumassa meidän pihalla, mut koska riiviö ei pysyny erossa nurmikolle tippuneista omenoista, tultiin takas sisälle jatkamaan leikkejä.
15:04 Laitan petivaatteet ulos tuulettumaan ja iloitsen jo etukäteen siitä, että pääsen illalla nukkumaan raikkaisiin lakanoihin. Rakastan puhtaisiin ja raikkaan tuoksuisiin lakanoihin hyppäämistä pitkän päivän päätteeksi, ihan paras juttu!
15:20 Asetun sohvalle lueskelemaan pari päivää sitten ostamaani cosmoa ja saan kainalooni suloisen hauvavauvan päikkäreille.

IMG_7593

15:51 Miika soittaa työpäivänsä päätteeksi ja ilmoittaa nappaavansa miut kohta kyytiin. Pakko luopua hyvästä asennosta sohvan nurkassa ja kiiruhtaa laittamaan kamat kasaan.
16:05 Lähdetään Miikan luo tekemään nopeasti ruoka ennen illan salitreeniä. Jutellaan autossa päivän kuulumisista ja kuunnellaan Radio Cityä.
16:15 Perillä aletaan samantien ruuanlaittoon. Kummankin verensokeri taitaa olla aika alhaalla, sillä saadaan pieni ja typerä kina aikaan kokkaamisen lomassa. Tänään päätettiin, että ruuan pitää olla joku helppo, halpa ja nopea, joten päädyttiin kalapuikkoihin ja perunamuusiin.
16:32 Ja sit syömään! Eihän tää mitään gourmetruokaa taas oo, mut kirsikkatomaattien ja raejuuston kanssa ihan ok. Pääasia on vaan nyt saada vähän energiaa edessä olevaa treeniä varten ja karkottaa nälkäkiukku tiehensä.
16:45 Köllähdetään sängylle keräämään vähän voimia ja sulattelemaan ruokaa. Väsymys meinaa taas saada yliotetta eikä makuuasento oo nyt ehkä paras valinta kun kohta pitäisi jaksaa raahautua salillekkin...
17:17 Aika on vierähtäny nopeasti blogeja lukiessa ja Miikan hipsuttaessa miun selkää (parasta!!!). Sängyltä nouseminen meinaa olla vähän vaikeeta, mut nyt ei oo aikaa löysäilyyn. Äkkiä treenivaatteet päälle ja suunta kohti salia!

IMG_7664

17:35 Salille päästessä kysyn vastaanotosta, onko viiden minuutin päästä alkavassa body pumpissa tilaa, ja saan kuin saankin paikan sieltä. Jes! Fiilis on ollut koko päivän sen verran väsähtäny, että tarviin nyt ohjaajan käskyttämään ja huutamaan mitä tehä.
17:40 Pumppi starttaa. Ompa kiva päästä pitkästä aikaa heilumaan vähän kevyempien painojen kanssa, tää on kyllä hyvää vaihtelua salitreenille.

IMG_7681

18:40 Huh huh, olipa hyvä tunti! Kyllä huomasi että viime kerrasta oli vähän aikaa, sen verran haastavalta tuntui jokaikinen kappale. Vaikka kroppa onkin nyt hapoilla ja väsytetty, niin mieli on paljon pirteämpi kuin salille tullessa. Kunnon endorfiinipommi!
19:05 Pikainen suihku, koko kropan rasvaus ja puhtaat vaatteet päälle = check. Olin unohtanu ottaa kasvovoiteen mukaan, mut kassin pohjalta löytyy pari kuukautta sitten apteekista saatu Vichyn näytepakkaus. Ompa muuten ihanan tuntuinen ja tuoksuinen voide, tätä täytyy ostaa kotiin seuraavalla apteekkireissulla. Nyt ei suunnata kuitenkaan sinne, vaan (jo toista kertaa tänään) ruokakauppaan.
19:30 Poistutaan kaupasta kahden täyden muovikassillisen kanssa. Ostettiin kokeiluun Questbarin ylihintainen cookies&cream-proteiinipatukka ja sovittiin, että jos tääkin maistuu pahvilta, kuten protskupatukat yleensä, niin näiden ostelu saa luvan loppua. Testin lopputulos on vähän epäselvä: on tää vähän parempi kuin monet halvemmat, mut jälkimaku ei edelleenkään oo mikään herkullinen. Jos joku tietää oikeesti hyvänmakuisen prodepatukan, niin saa vinkata?!

IMG_7691

19:44 Takasin Miikan luona. Lysähdän sängylle viettämään pikaista puhelinhetkeä, Miikan alkaessa reippaampana kokkailla itelleen seuraavan päivän eväitä.
19:52 Keittiössä tarvitaan apua joten raahaudun sinne valmistelemaan iltapalaa. Laitetaan tv päälle ja huomaan, että kaheksalta starttaa ikivanha uusinta Juttaa ja puolen vuoden superdieettejä. Jee! Paras suomalainen tv-ohjelma, jos miulta kysytään.
20:05 Iltapalan kimppuun ja Jutta pyörimään!

IMG_7698

20:58 Kanava vaihtuu ja ilta jatkuu Jutan ja Vertin supersinkkudieeteillä... Okei, ollaan vähän noloja tv:n tuijottajia :-D Yleensä kyllä katellaan Netflixistä jotain vähän laadukkaampia sarjoja!
22:00 Jutan ja Vertin kombo ei toimi läheskään yhtä hyvin kuin pelkkä Jutta, se on vaan fakta. Telkkari on saanu pyöriä vaan taustahälynä kun ollaan juteltu ja köllötelty yhessä, mut nyt alkaa väsymys painaa sen verran että on aika lähteä kotiin unille. Miika lähtee heittämään miut kotiin, koska hän tarvitsee auton töihin seuraavana päivänä.
22:24 Jäätiin vielä meiän pihaan autoon höpöttelemään, mut nyt oon vihdoin kotona.
22:38 Muistan että petivaatteet on edelleen parvekkeella tuulettumassa, hups... Noh, ompahan ainakin raikkaat!
22:45 Laitellaan Miikan kanssa univiestit whatsapissa. Every night tradition.
23:03 Puhtaat ja raikkaat petivaatteet odottaa sängyssä ja tekis jo mieli kaatua sinne nukkumaan. Enää hampaiden pesu ja ikkuna vähäks aikaa auki, että saan huoneen mahdollisimman viileäksi.

IMG_7716

23:25 Katoin vielä hetken Gossip Girliä, mut silmät meinaa painua väkisin kiinni, joten vaihdan suosiolla kirjaan. Pari sivua saa riittää tänä iltana, unta tarvitsee tuskin kauaa odotella. Asetan vielä herätyksen aamuksi (onneksi huomiselle on tiedossa iltavuoro joten aamulla saa nukkua!), sammutan valot ja painan pään tyynyyn. Takana on ihan mukava ja rento päivä ja nyt on parasta vaan päästä viileän peiton alle nukkumaan. Hyvää yötä!

10 kommenttia:

  1. ihana postaus! tälläsiä ehdottomasti enemmän jos vaan innostut tekemään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! tätä oli ihan kiva tehdäkkin, tosin itse postauksen kirjottaminen kesti jostain syystä todella kauan miulla :-D oon n.vuosi sitten tehny viimeks tämmösen, ja eiköhän tuu vielä joskus tehtyä uudelleenkin!

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! :-)

    VastaaPoista
  3. Olipas kiva postaus! Protskupatukoista mun lemppari on ollut questbarin chocolate chip cookie dough mutta nyt kun se ulkokuori muuttui ihan hitusen jotenkin kontrastisemmaks tms nii huomasin että siinä on varmaan lisätty jotain ainesosaa mitä ei oo ennen ollu koska se maistu vähän kummalliselta. Mut onse silti vielä ihan jees, tosta cookies&creamista tykkään kans iha, mutta se on vaan usein tosi kuivaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Viivi! meinattiin kokeilla sitä cookie doughiakin, mut päädyttiin sit kuitenkin tuohon.. harmi jos ne on menny lisäämään siihenkin jotain mikä muuttaa maun huonommaksi, hyvänmakuset protskupatukat kun on niin kovin harvassa! nuo questbarin patukat on kyllä niin kalliitakin ettei noita ihan joka reenin jälkeen kehtaa ostaa :-D mut oot oikeessa siinä että tuo cookies&cream oli vähän kuiva, oli jano sen jälkeen vaikka söin vaan puolikkaan!

      Poista
  4. Ite tykkään fitfarmin suklaanmakuisesta patukasta! Sopivan pieniä myös, kun yleensä ne patukat on niin isoja ja kuivuuden takia en meinaa jaksaa koskaan syödä niitä loppuun. Hintakin on niissä fitfarmeissa kohdallaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos siulle suosituksesta, ostettiinkin tänään poikaystävän kanssa niitä kokeiluun! Miika söi jo omansa ja yllätty positiivisesti, mie säästän vielä omaani huomiselle ;-) oispa kiva jos löytyis vihdoin ja viimein oikeesti hyvänmakunen proteiinipatukka! hinta noissa ainakin oli lompakolle oikein suopea :-) kiitti vielä vinkistä!!

      Poista

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm