10. huhtikuuta 2019

KOH ROK & KOH HAA

Jokos matkajutut alkaa tulla korvista ulos? Pakko myöntää, että olisin itsekin pikkuhiljaa valmis tuomaan tänne välillä vähän ajankohtaisempaa ja keväisempää sisältöä... Mutta koska kevät otti tällä viikolla taas reilusti takapakkia ja tälläkin hetkellä ulkona jyllää joku vuosisadan takatalvimyräkkä, niin palataan ajassa muutama viikko taaksepäin hieman trooppisempiin tunnelmiin, ja katsellaan niitä kevätjuttuja sitten vähän myöhemmin...

P3130498_Fotor IMG_0007 P3130530_Fotor

Oltiin päätetty jo reissua suunnitellessamme, että ainakin yksi snorklausretki on päästävä taas tekemään, ja niinpä kierreltiin parina iltana hotellimme lähellä sijaitsevia matkanjärjestäjien kojuja retkitarjontaa katsellen. Vaihtoehtoja oli jonkun verran, ja lopulta päädyttiin varaamaan päiväretki Koh Rokin ja Koh Haan snorklausmaisemiin. Oli muuten hieman huvittavaa, kun mentiin varaamaan retkeä, ja oltiin varauduttu tinkimään esitteessä olevasta hinnasta edes hieman pois, niin myyjä kirjoittikin voucheriin suoraan parituhatta bahtia edullisemman hinnan. Tässä vaiheessa vilkuiltiin Miikan kanssa hieman hämmentyneinä toisiamme eikä tietenkään alettu enää tinkaamaan niin reilusti halvemmasta hinnasta, ja lopulta päädyttiin siihen tulokseen, että esitteeseen oli ilmeisesti sattunut pieni painovirhe retken hintaan. Noin 8 tunnin mittainen retki kuljetuksineen, ruokineen ja juomineen, snorklausvälineineen ja jopa rantapyyhkeineen maksoi meiltä kahdelta yhteensä n. 50 euroa, eli ei paha!

IMG_0010 P3130511_Fotor P3130577_Fotor P3130563_Fotor IMG_0009

Retkipäivän aamuna meitä tultiin hakemaan majapaikastamme jo kahdeksan aikoihin, ja meidät vietiin muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle Klong Ninin rannalle odottelemaan pikavenekyytiämme. Vene saapuikin pian rantaan poimimaan meidän seurueen kyytiinsä, ja otimme suunnan kohti Koh Rokin saaria ja tarkalleen ottaen saarien edustalla olevia koralliriuttoja. Vaikka edellisestä snorklauskerrasta oli vierähtänyt jo pari vuotta, saadessani maskin naamalle ja päästessäni pulahtamaan superkirkkaaseen meriveteen, olin heti täysin vedenalaisen maailman lumoissa. Rakastan sitä hetkeä, kun ensimmäisen kerran pääsee kurkistamaan pinnan alle, ja edessä levittäytyvä näkymä värikkäine kaloineen ja monenlaisine koralleineen tempaisee mukaansa.

Päästiin snorklailemaan Koh Rokin edustalla parissa eri kohdassa, ja oltiin kyllä tosi vaikuttuneita näkemästämme. Juteltiinkin myöhemmin erään samalla retkellä olleen brittimiehen kanssa, joka kertoi snorklanneensa paljon monissa eri paikoissa ympäri maailmaa, ja hänkin oli sitä mieltä, että Koh Rokin korallit vei niistä voiton. Reilun tunnin pulikoinnin jälkeen mentiin veneen kyydissä itse Koh Rokin saarelle syömään lounasta ja tutustumaan saareen parin tunnin ajaksi. Se oli kyllä kaunis saari! Kirkasta, turkoosia vettä ja vitivalkoista puuterihiekkaa, joka ei kuumentunut paahtavasta auringosta huolimatta oikeastaan ollenkaan. Nähtiin Koh Rokilla myöskin reissumme ensimmäinen varaani, joka oli ihan valtava!

P3130660_Fotor P3130672_Fotor P3130686_Fotor P3130663_Fotor

Koh Rokin jälkeen matkasimme vielä puoleksi tunniksi Koh Haalle snorklailemaan. Koh Haa koostui muutamasta tuollaisesta kivijärkälesaaresta, ja niiden keskelle jäävällä alueella oli iso korallialue. Tuolla osa retkiseurueemme tyypeistä näki mustavalkoraidallisen merikäärmeen, joka oli kuulemma noussut ihan pinnalle asti katselemaan meininkejä! Kuultiin tästä tietysti vasta veneessä jälkeenpäin, mutta samalla kuultiin, että merikäärmeen myrkky on kaikkien käärmeiden myrkyistä vahvinta, ja pisara sitä riittäisi tappamaan kolme ihmistä... Hyvin harvoin ne ihmisiä puree, mutta kuitenkin!

Koh Haan jälkeen olikin aika palata takaisin Lantalle. Merikilpikonnat jäi tälläkin kertaa näkemättä, joten snorklausreissut jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kamera ja objektiivit:
Canon EOS 1000D
Canon EF-S 18-55mm IS
Canon EF 50mm f/1.8
Canon EF 40mm f/2.8 stm